Wat doen goeroes?

Ik wil zoveel mogelijk informatie over goeroes. Dus wat ze doen, waarom ze dat doen enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt er aan wat je met "goeroe" bedoelt. 1) Indiase spiritueel leider en leermeester. Daar komt het woord vandaan. Dat is dus een godsdienstige leider met veel volgelingen. Een voorganger. Tegenwoordig wordt het woord goeroe ook gebruikt voor: 2) iemand die nieuwe ideeën heeft die vakgenoten erg goed vinden. Ook een voorganger. Een leider De term wordt dus in een aantal vakgebieden, zoals ICT en management, ook gebruikt voor bekende personen wier meningen een hoog aanzien genieten. Wat ze doen hangt dus af van welke betekenis je wilt hanteren.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/goeroe

Een Goeroe is dat wat het donkere weghaalt,hoeft geen persoon te zijn.

Goeroes doen niets! Het is de mens die een ander als Goeroe (spiritueel leider - leraar) wil zien ipv zichzelf als belangrijk (genoeg) te ervaren en verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden hetzij zichzelf wil nemen.

Goeroes doen, algemeen gesteld, datgene wat élk van ons ook kan maar iemand die men tot goeroe benoemt leeft met zoveel passie en bezieling dat het er op lijkt dat ze iets kunnen wat voor ons vaak onmogelijk lijkt. Sommige mensen die tot goeroe benoemd worden doen datgene wat ze doen voor de kick van het beroemd willen zijn. Dus niet zozeer met de intentie om er een grote groep mensen initieel beter van te laten worden maar om zichzelf verheerlijkt te weten. Andere mensen die tot goeroe benoemd worden doen datgene wat ze doen louter vanuit hun hart en ziel omdat ze hun sterkst ontwikkelde gaven met een intense vorm van bezieling aan anderen willen overdragen. Iemand met een uiterst sterke gedrevenheid én expliciete kennis op een specifiek vlak kan bijvoorbeeld tot financiele, spirituele, politieke, religieuze, muzikale goeroe, enz. benoemd worden. Zo heeft dus elk vakgebied of elk levens-item wel minstens één lokale of internationale goeroe. Zo heeft GV ook een eigen goeroe-systeem waarbij de hoogst scorende in een bepaalde categorie de goeroe van de maand mag zijn, of die persoon daarmee ook écht kwalitatief betere antwoorden heeft gegeven daar durf ik niet garant voor te staan ;-) Anyway, Have Fun Any Way!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100