wat is de ware betekenis van het woord ontmoeten?

als ik naar het woord kijk dan lijkt het meer op je ontdoen van iets wat je moet. ..ont-moet-en.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor mij is 'ontmoeten', in deze categorie, iemand tegenkomen die je raakt, die ahw je binnenste overhoop haalt. Waarbij je het gevoel hebt elkaar te 'herkennen', dat je iets met elkaar wil, moet, niets moeten of ervaren... Men is van elkaar onder de indruk en de oorzaak is welhaast niet te benoemen. Voor mij is duidelijk dat je elkaar iets hebt te geven. Al blijft het maar bij die (korte) ontmoeting.

ONTMOETEN -aanboren -aangaan -aantreden -bejegenen -betreffen -gemoeten -vorm van ontmoet -moeten -Nederlands werkwoord -ondervinden -rencontreren -trapperen -treffen -vinden -tegenkomen -samentreffen -samenkomen -aantreffen Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoor ontmoeten [regelmatig werkwoord]• bij elkaar komen en elkaar zien vb:wij ontmoeten elkaar elke week bij het tennissen synoniemen: tegenkomen treffen tegenstelling: mislopen regelmatig werkwoord: ont-moe-ten ik ontmoet jij/u ontmoet hij/zij ontmoet wij/zij/jullie ontmoeten ik/jij/u Gevonden op http://www.muiswerk.nl/WRDNBOEK/LTR_O/W1 ontmoeten elkaar met tegengestelde koersen naderen. Gevonden op http://www.debinnenvaart.nl/binnenvaartt ontmoeten tegenkomen, aantreffen, treffen, vinden Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/ontmoet ontmoeten •met iemand kennismaken en een gesprek voeren. Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/ontmoeten ontmoeten ont` moe - ten (ontmoette, h. en is ontmoet) tegenkomen; een afgesproken samenkomst hebben Gevonden op http://www.woorden.org/woord/ontmoeten

ontmoeten is elkaar in kwetsbaarheid tegenkomen... En ook al zou je dat niet vermoeden: ont-moeten, dus er moet niets meer van de ontmoeters onderling...

Kennis maken.

Het is inderdaad een eigenaardige samenstelling. 'Ont' veronderstelt dat er iets niet meer is of weg gaat. Dus maar even creatief denken en dan kom ik tot de volgende (niet wetenschappelijke) conclusie: niet meer moeten, dus wel willen of mogen. Een ontmoeting wordt zo een samenkomen waar je voor kiest en die niet opgelegd is.

Mijn redenering die ik grotendeels gestolen heb: In tegenstelling tot iets afspreken heeft ontmoeten een element van toeval. Je gebruikt de term wanneer je hebt afgesproken maar ook wanneer je elkaar tegenkomt op straat of waar dan ook. Misschien is de term ontmoeten dan wel ontstaan toen mensen elkaar ontmoetten terwijl ze aan het ont-moeten waren (dus wanneer ze dingen als werk of andere verplichtingen niet aan het doen waren).

Bronnen:
http://www.managersonline.nl/weblog/431/on...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100