Waar komt de term 'alu-hoedje' vandaan?

Wat is dat toch een alu-hoedje? Waar komt de term vandaan en waar staat het voor? Wie gebruiken zo een ding?
(Ik stel deze vraag namens een gewaardeerde medegebruiker die dit zelf niet durfde te vragen...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat moet Antwoordman toch weten.... Staat uitgebreid gedocumenteerd in Wiki: Een aluminium hoedje of alu hoedje is een hoofddeksel gemaakt van een of meerdere stukken aluminiumfolie of vergelijkbaar materiaal. Eventueel kan het ook een normale hoofddeksel zijn waar aluminiumfolie omheen gewikkeld is. Sommige mensen dragen deze hoedjes, omdat zij geloven dat daarmee de hersenen worden beschermd tegen invloeden van elektromagnetisch velden, tegen gedachtenlezen of tegen gedachtenbeheersing. Het principe van het dragen van aluminium hoedjes tegen zulke bedreigingen is een populaire stereotype geworden; het woord wordt geassocieerd met mensen die geloven in complottheorieën of voor mensen die paranoïde zijn.

Nou, de foto's lijken al een antwoord te geven. Een hoedje van aluminiumfolie Toegevoegd na 2 minuten: O ja, de een gebruikt het voor de fun, maar anderen denken dat hun hersenen beter tot "rust"komen

Was dat niet om apparaten van de CIA/NSA te blokkeren? Zodat ze je gedachten niet konden lezen. Zo'n metalen hoedje zou die uitlees-apparaten dan blokkeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100