Wat is precies een aura? en bestaat dit uberhaupt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een aura is een band van licht in een varieteit van kleuren om iemand heen. Er zijn mensen die beweren dit om mensen te kunnen zien, en hiermee de gezondheid, stemming ed van een persoon te kunnen aflezen. Het valt in de hoek paranormaliteit, en of het echt bestaat kan ik je niet zeggen. Iemand die er in gelooft zal zeggen van wel. Iemand die er niet in gelooft zal zeggen van niet. Wetenschapelijk onderzoek aan de capaciteiten van aura-lezers hebben aangetoond dat er geen duidelijke reden is om te geloven dat ze ook echt iets zien.

Aura zijn kleuren die om het lichaam zitten. Ze tonen wie en wat voor iemand jij bent. Sommige zeggen dat ze deze aura kunnen zien. En als je wilt kan je het zelf leren (zie bron) Maar ja, of dacht echt waar is... ?

Bronnen:
http://www.paranormaalenzo.nl/

Ja het bestaat. Het is een natuurverschijnsel dat een kring om zon of maan veroorzaakt. En het is ook een term uit de neurologie. Toegevoegd na 2 uur: Ik heb zelf een middel uitgevonden zodat anderen mijn aura niet kunnen zien. Hier een recent zelfportret.

Heiligen werden systematisch afgebeeld met een halo . Zo een lichtgevende kring , blauw of goudgeel lichtuitstrande kring om het verhevene te beklemtonen. Bestaat dit. Ikzelf geloof niet dat zulke fenomenen op enig wetenschappelijke leest geschoeid zijn. Dus terug naar fabeltjeskrant.

De naam aura staat voor een aantal zaken. Als jij bedoeld de "lichtkrans" om het hoofd van een persoon die alleen zichtbaar is voor een z.g. " aura deskundige", dat is nog nooit bewezen of vastgesteld. Een aura kan ook de lichtkrans om de maan zijn en dat is door iedereen iedereen te zien. Een natuurverschijnsel.

Aura is de energie die om iemand heen is. Voor sommige zichtbaar of voelbaar. Zet iemand tegen een witte achtergrond. Kijk met "de achterkant" van je ogen en je ziet vaag een lichtkrans om die persoon. Zodra je schrepsteld is het lastiger te zien. Dit kun je trainen zodat je het ook tegen andere achtergronden kunt zien. Ja het bestaat. Ik zie het, voel het en werk ermee.

Aura... Als iemand in de bus tegen je aan staat, hoe ervaar je dat? Dikke kans dat jij je niet fijn voelt, terwijl die ander je eens raakt... Hoe kan dat nou? Dat is je aura... Die persoon is je aura binnengedrongen zonder te kloppen en dat voelt niet fijn... Dus nu weet je wat een aura is en twijfel je ook nooit meer of je een aura hebt... En alle andere beschrijvingen zijn voor jou onzin, want je ervaart het niet... Als je het zou ervaren dan vroeg je niet of een aura wel bestond... Dus alles wat ik er verder over zeg valt buiten jouw belevingssfeer en is derhalve onzin voor jou... En als je kleuren zag dan kon ij je uitleggen wat die kleuren betekenen, maar alles wat ik erover zeg tegen een blinde is onzin...

Ik heb hier niet zo veel mee, ik zie ze niet, maar ik voel het wel. Het is voor mij een energieveld dat bij ieder mens anders van vorm is. Bij rustige, lieve mensen is de vorm rond en glad, niet een ovaal of zo, maar meer als ronde golven en vormen om hen heen, het voelt heilzaam, rustgevend en warm aan. Alleen al het bij deze mensen staan geeft mij heel veel blijmakende energie, het lijkt nog het meeste op een soort verliefdheid, dan hoef je ook niets te zeggen, alleen maar bij elkaar te zijn. Helaas zijn er veel meer mensen die heel anders voelen, hun energie schiet naar buiten met scherpe punten, soms tot vele meters buiten de persoon om en verstoren de energie bij een ander en bij alles in hun omgeving. Honden beginnen te grommen, katten vluchten weg. Mensen zeggen dan, die mag ik niet, ik weet niet waarom, maar ik mag hem /haar niet. En zo zijn er nog tientallen voorbeelden op te noemen van energie die we aura noemen.

Aura is een bedenksel en als je er in gelooft dan zie je dat ook. ALs de ogen of het ene innerlijke oog op een bepaalde manier afstemt dan kunnen er ook niet fysieke waarnemingen zijn. Toegevoegd na 4 minuten: De aura of uitstraling van een object is altijd in wisselwerking met het subject of de waarnemer.

Een aura is een energieveld. Dit energieveld wordt meestal in verband gebracht met de mens maar daar houdt het niet op. Alles wat is bestaat uit trilling, en trilling produceert energie. Deze energie is voor de meesten van ons voelbaar en voor een enkeling zichtbaar. Het zal geen verrassing zijn dat ons energieveld sterk en krachtig is wanneer we fysiek gezond zijn en emotioneel in balans. Ziekte, fysiek of geestelijk, zorgt voor een onbalans (en disharmonie) in het energieveld. Ons immuunsysteem is verzwakt. Dat is voor de mens voelbaar en soms ook zichtbaar. Ons lichaam geeft hiermee aan dat er iets niet meer klopt. Het vraagt aandacht om zo zich weer te kunnen herstellen. Wanneer het niet die aandacht krijgt, zal de aandoening verergeren en de energie steeds verder afnemen. Kortom: de aura is het totaal van onze energiehuishouding en bedoeld als bescherming en als waarschuwing.

Ja het bestaat! Machines, maar ook mensen kunnen dit waarnemen. Ja let goed, 'waarnemen'. Zien is een tweede...

Als je aura opzoekt in het woordenboek krijg je zoiets als "astrale stof rond het lichaam". Nou ja ik kan beter proberen het in mijn eigen woorden uit te leggen Alle bewoners van de vier natuurrijken (mineralen, planten, dieren en mensenrijk) bezitten een aura. Sommige mensen kunnen deze ook zien.

Bronnen:
http://home.wanadoo.nl/marisis/aura.html

Het bestaan van aura's (in de betekenis van een kleurig astraal lichaam dat door wezens wordt omgeven wat in verband wordt gebracht met een onstoffelijke geest) is nog nooit onomstotelijk bewezen en aangetoond, net zomin als het bestaan van een onstoffelijke geest. Vooralsnog is het dus een verzinsel, een theorie, die wacht om volledig ontkracht of bewezen te worden die tot nu toe in de categorie 'geloof' valt. Men heeft wel geprobeert om 'aura's' te fotograferen en bepaalde methodes worden door 'aura-gelovigen' als bewijs aangedragen. Dat je met deze methodes (zoals kirlian-fotografie) ook aura's rondom objecten als scharen, theekopjes of emmers te zien krijgt op de afdruk, wordt echter volkomen genegeerd. Er is wel een wisselwerking gaande tussen materie, lucht en electrische velden en andere niet-zichtbare krachtvelden zoals magnetische, warmte en radiogolven. Maar het is nog nooit bewezen dat je met die brekingen van deze golven die zich buiten het lichaam bevinden iets over de 'geest' van de persoon in kwestie kan aflezen.

Het allermooiste is het noorderlicht:aurora borealis.Dat is pas een aura.Paars op de noordpool, groen en rood bij ons.

De aura is een energieveld wat om je heen zit. Het is een onderdeel van jouw. Energie is overal en zit in alles. In jouw, maar ook buiten jouw lichaam. Zelf heb ik eens in een hotelkamer mezelf in een hele grote spiegel gezien. Ik heb direct het gevoel van rust, dit komt omdat in zo een spiegel ook je aura gezien wordt (niet letterlijk als je geen aura's ziet). Maar je ziet jezelf als een geheel. Dit is niet als je in een kleine spiegel kijkt, ook al zie je je hele hoofd. Of als je door een onbekende deuropening gaat, die wel hoog genoeg is, maar waar je toch even bukt. Je wilt ook je aura beschermen. Een onbekende mag niet te dicht bij je gaan staan, niet binnen de grenzen van je aura.

Je aura is een onderdeel van jezelf. Je kunt het vergelijken met magnetisch veld rond een magneet. Dit maak je zichtbaar door een magneet onder een stuk papier te leggen, en dan ijzerstrooisel op het papier strooien. Het ijzer strooisel volgt de energielijnen en zo wordt het onzichtbare veld 'zichtbaar'. Ook de aarde heeft een magnetisch veld. Veel (misschien wel alle) dingen hebben zo'n soort veld, het één sterker, het ander zwakker. Een vergelijkbaar veld hebben we ook rond ons lichaam, en net als bij de magneet gaat het ook door ons lichaam. Dit als kleine aanvulling, op de al hele goede eerder gegeven antwoorden.

Volgens mij is het ook een merknaam voor blokfluiten.

Als "gastdocent" heb ik jarenlang aan cursisten die de cursus intuitieve zelfontwikkeling volgden, een lezing gehouden ondersteund door zelfgemaakte dia's volgens de Kirlian methode. Veelal van vingertoppen van mijzelf, vloeistoffen, munten, gesteenten zoals de punt van een bergkristal, een regenworm, enz, enz, kortom wat er maar 1 op 1 op het formaat van 24 x 36 mm paste heb ik "gefotografeerd" dat is het verkeerde woord omdat er geen fototoestel aan te pas komt. Ik liet altijd de vraag in het midden of het hier de aura is die is vastgelegd of juist niet. Een hele bekende Rotterdamse paragnoste heb ik een afdruk van een van mijn vingertopdia's laten zien en gevraagd of het hier de aura betrof die is vastgelegd, haar antwoord was bevestigend, en deed terloops nog een paar persoonlijke voorspellingen die allen zijn uitgekomen. Voor wat betreft de Aura uitspraak is er nog steeds die twijfel... De aurafoto's die op de beurzen gemakt worden met een gemanipuleerde polaroidcamera zijn beslist GEEN aurafoto's let maar eens op elke foto heeft het zelfde sjabloon en het gezicht is altijd te zien (zou daar soms geen aura zitten?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100