Orbs...? Wat weet jij ervan en geloof je erin of zeg je......onzin!

Vroeger dacht men dat orbs die op foto,s verschenen kleine stofdeeltjes waren, die het licht reflecteerden van een camera en zo een soort van lichtbolletje veroorzaakten op de foto.

Of..

Zijn Orben uitstoten van energie?
Sommige mensen vertellen rond dat het een overleden mens, dier of zelfs een plant is geweest. Hun lichaam is overleden maar hun ziel, trillingen en energie zou nog ronddwalen op aarde. De entiteiten zullen vooral verschijnen op een plek waar een sterke emotie aanwezig is

Ik heb ze een aantal keren mogen fotograferen en ik vind ze heel bijzonder... ik geloof erin..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zit wezenlijk verschil in vlekken op je foto en Orbs op je foto. Ik zelf ben ervan overtuigd dat je op sommige foto's idd orbs kunt zien. Echter voor je zeker kunt zeggen dat een vlekje een Orb is, moet dat vlekje wel op meerdere foto's op dezelfde plek (rond of op een plek of persoon) te zien zijn. Een stofdeeltje of watervlekje valt of dwarreld, maar een orb zal telkens in de buurt van een bepaalde plek of persoon waar te nemen zijn. Bij mijn zoontje van 8 kan ik op alle foto's die er van hem zijn een lichtvlek vinden ter hoogte van zijn linkerschouder. Dit is al sinds zijn babytijd en is op ALLE foto's te zien. Ik geloof dus wel degelijk dat Orbs de reflecties zijn van entiteiten die aan bepaalde personen of plaatsen verbonden zijn, maar ik geloof dus niet dat iedere vlek ook een Orb is. Hoe erachter te komen of een vlek een vlek of een Orb is.............. Vergroot de vlek uit totdat hij zo groot is als een normaal hoofd op een foto. Mocht je dan duidelijk een gezicht in je vlek zien, is het een Orb, zie je echter alleen heel veel rondjes en ovaaltjes (net een celdeling) dan is het een stof of waterdeeltje. Ik hoop dat je met deze uitleg wat kunt. Groetjes Witchy.

Ze noemen dat FLAIRS in de fotografie, heel normaal en niets bijzonders aan hoor... Entiteiten laten zich alleen zien aan hen die ervoor open staan... Ze kijken wel uit, trouwens zij die er niet in geloven zien ons toch niet... En zij die het weten die zien ons, maar spreken er niet over... Dit is hidden knowledge...

Je eerste ingeving was juist. Toegevoegd na 3 minuten: Waarmee ik dus bedoel dat het inderdaad reflecties van je flits op stofdeeltjes zijn.

Ik heb even op het woord moeten googlen voor een wat uitgebreide uitleg. Maar ben tot de conclusie gekomen dat dit complete onzin is om er wat achter te zoeken...

Ik geloof in orbs op foto's op exact dezelfde manier als ik geloof in rode ogen op foto's. Als je al gelooft in zielen, denk je dan niet dat ze wel iets beter te doen hebben dan rond te hangen op zo'n manier dat ze alleen te zien zijn door een combinatie van flitslicht en sluitertijd?

Ik geloof er eigenlijk ook niet zo in.... heb afgelopen weekend met sinterklaas veel foto's gemaakt in het halfdonker... het wemelt van de bolletjes en 'orbs' op deze foto's. Ik ben er van overtuigd dat dit stofdeeltjes zijn die het licht reflecteren. Inderdaad, ze zien er mooi uit... maar alles ziet er prachtig uit als je het vergroot. Hier één van de foto's waarop veel bolletjes te zien zijn. (gedeelte van de foto)

ik denk dat het gewoon door licht en stof komt

Orben zijn uitstoten van energie die bij hevige emotie door een persoon de ruimte in worden gestoot, om het maar even makkelijk te zeggen, gelanceert is mischien een beter woord, door bij voorbeeld een woede aanval, sterke verliefdheid, of sterke gedachten, etc. Orben kunnen ook geesten zijn, die zich anoniem kenbaar willen maken, ook dan heb je te maken met energie, wand een geest is immers een soord van energie met een bewustzijn, en dat zie je nog wel eens terug op videotapes dat een orb rond n bepaald perzoon blijft hangen, of op een bepaalde plek, meestal op vochtige plaatsen of monumentale panden.

Bronnen:
http://deparanormaalsite.nl/home/index.php...

Kijk zo gaat dat met z.g.n. spirituele dingen. Bij motregen op mijn lens, heb ik ook orbs, maar ik noem dat een mislukte foto! Zo kan ik ook wel een overbelichte of onscherpe foto een spiritueel tintje geven. Juist dit soort onzin en sensatie zoeken, verziekt de mooie dingen van het spirituele. Een stapje verder zijn foto.s van geesten, die foto's zijn mischien wel GEESTIG, maar hebben verders niets met geesten te maken, helemaal niets! Zo is er nog wel een heleboel onzin en absurde zaken op te noemen en dat is erg jammer, dat brengt het spirituele in een totaal verkeerde hoek waar het niet thuis hoort Er blijft voor het spirituele nog ruim voldoende onverklaarbare zaken over om er diep respect voor te hebben, daar hebben we de orbs helemaal niet voor nodig.

Orbs zijn stofdeeltjes, of heel kleine waterspatjes op de lens. Of je wel of geen orbs ziet op een foto, hangt af van de afstand van het stofdeeltje tot de lens, en van de brandpuntsafstand van de lens. Verder hangt het ervan af onder welke hoek de stofdeeltjes worden belicht. De vorm van orbs op de foto hangt af van het soort orb (stofdeeltje vlak bij de lens, stofdeeltje wat verder weg, stofdeeltje op de lens, waterdruppeltje op de lens, ...). De vorm hangt ook af van de vorm van het sluitermechanisme van de camera. Veel orbs zijn zeshoekig, net als het sluitermechanisme. De beste resultaten haal je met een op de camera geplaatste flitser, die niet te ver van de lens afstaat, en bij gebruik van een lens met een relatief kleine brandpuntsafstand. In de praktijk betekent dit dat je de meeste kans op orbs maakt als je fotografeert met een compactcamera met flits. Sommigen zeggen dat orbs zielen zijn, of energieën. Maar denk eens een klein beetje verder dan je neus lang is. We weten toch dat een mens (de mens zelf plus zijn oog) veel gevoeliger is dan een fototoestel. Zouden die orbs dan compleet onzichtbaar zijn voor die uiterst gevoelige mens, en makkelijk zichtbaar te maken zijn voor een domme camera? Kun je dat serieus geloven?

Bronnen:
http://www.skepsis.nl/orbs.html

Ik heb er heel toevallig recent nog een artikel over gelezen ; volgens mij was het zelfs in een boek van iemand die coute que coute wilde geloven en alle mogelijke paranormale verschijnselen, paragnosten en spookhuizen heeft nagelopen en met lege handen eindigde aan het eind van het boek. Nog steeds willende geloven, maar nu zonder interessant materiaal. Daarin werd overduidelijk uitgelegd en gedemonstreerd hoe het fotograferen van zogenaamde orbs in zijn werk gaat. Overigens wordt het ook op elke cursus fotografie behandeld, want eigenlijk is het en ongewenst lichtverschijnsel. De reflectie van stofdeeltjes (de lucht zit er vol mee) te dicht bij de lens. En je kunt het ook expres doen. Maar als jij wilt geloven dat jou stofdeeltjes entiteiten zijn, staat dat je natuurlijk vrij. Kan ik je ook nog een goede film aanraden trouwens: Horace hears a Who van Dr. Seuss. Ook een cool stofje ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100