Wanneer heeft iemand een oude ziel?

Deze vraag nav een mijn zonen , een zeer bedachtzame en rustige jongen, waarvan veel mensen zonder dat je ze het vraagt zeggen: hij heeft een oude ziel......
Zelf heb ik het gevoel dat ik hem al heel lang ken, alsof ik hem al kende voordat hij na een heftige geboorte voor het eerst op mijn buik lag.....het was toen een weerzien, niet een eerste kennismaking.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afgelopen zomer ontmoette ik een kind van een jaar of 6. Toen ik haar aankeek, straalde er rust en wijsheid uit haar ogen. Zonder ook maar te knipperen keek ze me liefde vol aan. het raakte me diep van binnen. Later deze zomer gebeurde het me opnieuw, maar nu bij een baby van enkele maanden, opnieuw was er die rust en herkenning en vooral het speciale gevoel van , wij kennen elkaar! Ik ga het hier niet verder uitleggen, ik ben meer een waarnemer, maar oude zielen bestaan.

Ten eerste vind ik het vreemd dat iemand je ongevraagd commentaar geeft en dan zoiets zegt. Ik denk dat ze bedoelen dat deze jongen een wijs en bedachtzaam kind is, volwassen voor zijn leeftijd. Sommige kinderen hebben een bijzondere ziel. Zijn heel fijngevoelig en het lijkt wel alsof ze veel hebben meegemaakt en al door het leven gevormd zijn.

Wat jij vraagt dat raakt mij omdat ik dat gevoel wat jij hebt over je zoon herken. Kijk maar eens bij mijn antwoord bij deze vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/herkenning-partner-opgebasseerd.27374#161745 Ik geloof dat je steeds weer terugkomt in dit leven en dat je steeds weer een ander leven lijdt. Sommige mensen die je in een eerder leven kent, kunnen weer terug komen in een volgend leven. Je leeft als het ware weer een leven samen. De relatie kan anders zijn. Hoe ik dat weet? Nou dat kan ik je niet vertellen, het is iets wat voor mij altijd waar is geweest. In mijn theorie zijn er dus erg veel oudere zielen, ik ben hier zelf ook niet voor de eerste keer. Andere mensen herkennen het vaak ook als iemand al meer lijkt meegemaakt te hebben dan in dit leven mogelijk is. Iemand die vaak rake dingen kan zeggen over iets. Mensen met wijsheid dus. En volgens mij zit er hier best een aantal op goeievraag!

Bronnen:
eigen theorie, niet bewezen

Ik denk dat je pas een oude ziel hebt op het moment dat je dat zelf zo voelt! Ik hoop dat dat bij mij pas op mijn sterfbed is, als ik tenminste sterf uit ouderdom....

Tsja, het begrip oude ziel ken ik alleen van oudere mensen. Misschien dat je zoon vroeg het leven begreep. Misschien juist door de geboorte dat je zoon gelijk al zeer volwassen is en rusitger is in zijn doen en laten. Hij heeft, zij het heel vroeg en misschien daardoor onbewust, veel voor zijn kiezen gekregen. Doordat jullie samen deze problemen hadden hebben jullie ook een hechte band gekregen waardoor jullie elkaar door en door kennen. Bij mijn geboorte ging ook niet alles naar wens en in de eerste jaren ben ik vaak in het ziekenhuis geweest samen met mijn moeder. Daardoor heb ik ook een hele sterke band met mijn moeder. Ik heb zelf niet het gevoel dat ik een eerder leven heb gehad. Ik geloof dus ook niet dat ik mensen uit een eerder leven in het huidige leef ken, maar uitsluiten doe ik het ook niet.

Ik ken het in de context van reïncarnatie. Iemand zou dan al veel levens hebben gehad en is daarom wijs voor zijn leeftijd. Het zou best kunnen dat dit zo is, maar of dit waarheid is is voor iedereen persoonlijk. Ik geloof wel in reïncarnatie, ik geloof ook dat bepaalde gebeurtenissen je persoonlijkheid vormen, hetzij in dit leven, hetzij in een vorig leven. Ik weet niet of jij erin gelooft, het zou best eens kunnen dat je je zoon in een vorig leven al gekend hebt. Of misschien voel je van het moment van geboorte al een dusdanige band met hem, omdat hij in je gegroeid is en je bloed is. Ik ben zelf altijd heel erg onder de indruk van jonge mensen die wijs voor hun leeftijd zijn, in die zin dat ze nadenken over dingen, diepgang hebben en open-minded zijn.

Toen ik mijn zoon aankeek, na 'n zware bevalling, keek hij mij aan en naar mijn idee wilde hij mij vertellen dat hij nog in leven was (hij zag er dood uit). 't Eerste wat ik dacht was "Wat 'n oude ziel", ik heb dit voor mij gehouden omdat ik weet dat niet iedereen hierin geloofd. Mijn vader kwam in het ziekenhuis om zijn nieuwe kleinzoon te verwelkomen en fluisterde tegen mij "Hij heeft 'n oude ziel, weet je dat?" Wanneer iemand 'n oude ziel heeft? Ik denk dat je dat zelf wel ziet. Je voelt 't. Persoonlijk zou ik niet tegen iemand zeggen dat zijn/haar zoon/dochter een oude ziel heeft. Of ze moeten er zelf over beginnen.

Als je praat over een oude ziel, heb je het over een ziel die al vele levens hier op aarde heeft gehad. Levens met veel inzichten, levens met haat en liefde, begrip voor je medemens. Neem je medemens zoals hij is, want je begrijpt zijn/haar taak hier op aarde. Niemand kan en mag oordelen over de ander, want je weet zijn taak hier niet. Heb je al deze dingen hier op aarde geleerd èn begrepen, dan 'groei' je, hoe meer je begrepen hebt en er naar handelt, hoe meer je groeit, hoe meer 'verlicht' je bent. Oude zielen zijn vaak ook wijze mensen, rustig, bedachtzaam en gevoelig , die meestal niet begrepen worden, omdat je een 'ander taal' spreekt.

Dat wordt gezegd van jonge mensen (en ook wel kinderen) die ontzettend rustig, beheerst en volwassen door het leven gaan, alsof ze al heel veel levenservaring hebben, wijl ze die niet kunnen hebben.

Waarschijnlijk komt dat toch uit een vorig leven, of uit een leven waarin jullie in het hemelrijk waren. Feit is wel dat er steeds meer kinderen geboren worden met een oude ziel. Zij dragen de rijpheid van vele voorbije levens in zich. Zij zijn hier voor een speciale taak, nl om de mensen bewust te maken, zodat geweld en macht afgezworen worden, en een nieuw spiritueel bestaan aanbreken kan. Je ziet dit op het moment ook gebeuren, doordat banken vallen, en de een na de ander schandaal aan het licht komt. Ik vermoed dat ook jouw kind zo"n kind is.

Voor mij is het zo, dat wij zielen zijn en een aards lichaam hebben. Maar goed, dit terzijde. Je bent een oude ziel wanneer je zoveel van je ervaringen geleerd hebt dat een aards leven niet meer nodig is. Je kunt dus ook 'wijze zielen' zeggen. Het gebeurd wel eens dat oude zielen toch 'terug' gaan om de mensheid en de aarde te helpen in belangrijke op komst zijnde gebeurtenissen. Zoals velen al aangaven in hun antwoord, zijn al veel oude zielen onder ons of worden nog geboren. Een geruststellende gedachte.

Ik geloof dat je het begrip oude ziel ook precies raakt... En als ik een oude ziel had, dan zou ik ook maar glunderen, want het stempel “oude ziel” is een geweldig compliment als je het mij vraagt!

Er staat een mooi verhaal over je vraag hier. Het verhaal van een oude ziel.

Bronnen:
http://members.home.nl/m.gulicher/oude%20ziel.htm

Dat er oude en jonge zielen zijn lijdt wat mij betreft geen twijfel. Volg je eigen intuïtie, die laat je echt niet in de steek.

Een oude ziel is iemand die al vele malen geïncarneerd is op aarde. En heeft dus veel levenservaringen opgedaan waardoor hij beter zijn weg in de aardse sfeer zou moeten weten te vinden en anderen kan leiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100