Hoe kun je beter 'gronden?'

invalshoek: spirituele persoonlijke ontwikkeling.
De oefening waarbij je wortels onder je voeten 'voelt' ken ik, ik ben op zoek naar meer mogelijkheden om gegronder te worden, liefst makkelijk toepasbaren/praktische tips. Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Praat eens met een haptotherapeut. Gronden doe je met je gehele lichaam en training is erg persoonsafhankelijk. Ik voel wellicht op een andere manier dan jij. Heb er in een half jaar veel van geleerd en het heeft een plaats in mijn gehele dagelijks fuctioneren. Succes!

Om beter te gronden kan je visualiseren dat je vanaf je stuit chakra een verbinding met de aarde hebt. Je stuit chakra is voor een goede gronding .

Figuurlijk: Dagelijks een ontspanningsoefening waarbij je je richt op je ademhaling kan helpen je zelfbewustzijn te vergroten. Eigenlijk een soort meditatie dus. Met meer zelfbewustzijn ben je meer in balans. Letterlijk: Ik heb ooit een spiritueel psycholoog gesproken die raadde aan om gewoon het bos in te gaan, schoenen uit te trekken en op blote voeten (of op sokken) de aarde te voelen. Klinkt misschien raar maar als je dat bewust ervaart is het wel een apart gevoel en kan je de energie voelen stromen. Als je dit zo nu en dan herhaalt wordt je zelfbewustzijn wellicht groter.

Gronden kan je ook door te gaan wandelen, lekker doorlopen. Of door te springen alsof je touwtje springt. Op blote voeten door je huis heen lopen of door het gras. Iets eten werkt en/of water drinken. Een aantal keren je voor- en achternaam hardop zeggen: zo haal je je eigen energie weer terug als die zich vooral met anderen bezig houdt , trek je je energie weer terug in jezelf. Lachen. Schoonmaken. Met klei werken, of iets creatiefs maken, het hoeft niet mooi te zijn, als je maar lekker met je handen bezig bent. En dan noem ik hier dus niet alle visualisatieoefeningen, want ik vermoed dat je er daar wel wat van kent. Ik hoop dat er iets bruikbaars voor je tussen zit, gewoon even onderzoeken wat voor jou het beste werkt.

een simpele manier is om aan je voeten te denken, aan je voetzolen. Hoe sta je, en waarop (zeil? tegels? gras? etc.) En als je ligt, zijn je voetzolen warm, lauw, koud, zacht, droog ?enz.

Het klinkt contradictorisch maar een zeer effectieve remedie om 'beter' te gronden is loslaten wat je nog niet bevatten kan. En loslaten wat je nog niet bevatten kan dat kan je doen door gewoon te aanvaarden wat is zoals het is. En aanvaarden wat is zoals het is dat doe je door een onwrikbaar vertrouwen te hebben in de win-win-bedoelingen van onze gezamenlijke, allesomvattende bron van oorsprong. En vertrouwen opwekken dat doe je op een heel eenvoudige manier via de Glimlach omdat er dan versnelde interacties tussen bepaalde hormonengroepen plaats vinden en zo komt het ook dat jouw vraag om gegrond te zijn ingewilligd wordt met een ervaring van gegrond zijn. De vraag gaat dus de ervaring vooraf en de mate waarin jij vertrouwt op het effectief bekomen van die ervaring is mede bepalend voor de snelheid, de intensiteit alsook de duurzaamheid van de gewenste ervaring. Deze regel gaat omgekeerd ook op voor hetgeen je niet wenst. Hoe vaker je aan wat dan ook denkt des te intenser en sneller de gedachte gestalte geeft. Denk dus bewust aan hetgeen je wél wil en laat ook dat dan los door gewoon te genieten van het leven op zich en het gevraagde dient zich automatisch aan op een wijze die Jij als bevredigend ervaart, begrijp je? Liefs en Big Smile van me

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100