Voor -en nadelen van heldervoelendheid?

Wat houdt het in; heldervoelend zijn?Welke voor -en nadelen heeft dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn veel meer nadelen dan voordelen als je heldervoelend bent . Voordelen zijn dat je vaak al aanvoelt dat personen te vetrouwen zijn ja of nee . Je inschattingsvermogen is veel groter . Jou mensenkennis wordt veel groter . En de nadelen zijn . Je gaat naar een feestje maar dan ga je zo weer weg als er een negatieve stemming is je wordt dan heel zenuwachtig en je maag begint te draaien en je voelt je dan heel ongemakkelijk en je denkt maar aan een ding ik wil naar huis . Je gaat bepaalde personen ontwijken waar je altijd een slecht gevoel bij krijgt . Je wilt mensen helpen maar dan geloven zij jou niet . Maar je leert ermee te leven en die negatieve invloeden die je voelt probeer je dan te ontwijken .

Heldervoelendheid betekent dat je uitermate gevoelig bent voor indrukken, voor emoties, voor sfeer, enzovoort. Heldervoelende mensen kunnen een kamer binnenkomen, en daar veel sneller dan anderen invoelen hoe de sfeer is. Als ze een gesprek aanknopen, voelen ze al heel snel hoe de ander zich voelt, vaak al voordat het gesprek is begonnen. Het voordeel is dat je heel snel kunt inspringen op de situatie. Het nadeel is dat die gevoelens heel intensief zijn, de heldervoelende wordt erdoor overspoeld, en dat is vaak heel inspannend. In dit geval zou je kunnen zeggen: "zalig zijn de onwetenden". Want een ander persoon kan gewoon een kamer binnenlopen, wat drinken, een gesprekje aanknopen - alles heel gemakkelijk en ontspannen. De heldervoelende kan dat niet, die wordt overweldigd door een kakafonie van gevoelens en emoties. Toegevoegd na 1 minuut:   Heldervoelendheid is nauw gerelateerd aan hoogsensitiviteit. Zoek maar eens op HSP (hoog-sensitief persoon, of highly sensitive person) voor meer informatie. Volgens sommigen zijn heldervoelendheid en hoogsensitiviteit precies hetzelfde, volgens anderen zijn die twee dingen weliswaar gerelateerd, maar zitten er toch verschillen tussen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoogsensitief_persoon

Heldervoelend zijn is ,eerder en sterker (dan de meeste anderen) waarnemen ,van een bepaalde sfeer, van een situatie of een persoon. Heldervoelend is op verschillende manieren uit te leggen. Voor een deel is het mogelijk een sterke empathie voor de ander. Voor een deel ervaringen uit vorige vergelijkbare situatie's. Voor een deel je eigen gevoel op dat moment. Voor een deel, het oppikken van een negatieve/ positieve energie, maar juist dit deel is erg omstreden, omdat het niet uit te leggen is, om welke energie het dan gaat. Meestal zal het een optelsommetje zijn, van alles bij elkaar. Het voordeel is een betere inschatting in een bepaalde situatie. Een nadeel, is ongewild, bepaalde zaken waarnemen, die niets met je zelf te maken heeft en voor je zelf mogelijk erg belastbaar zijn.

Wat houdt heldervoelendheid in, info van internet: - Het voelen van bepaalde energieën met de hand - Het voelen van energie ergens anders - Kleuren kunnen gebruiken in de communicatie - Het kunnen voelen dat iemand dood gaat - Het kunnen voelen van emoties of gevoelens van andere mensen - Schulpen: er als het ware een wezen door je lichaam heen. Dit zou bijvoorbeeld een lichtbol kunnen zijn of een andere vorm van licht. - Voelen van een verwante ziel - Automatisch schrift - Elektronsensibel http://www.leerwiki.nl/Heldervoelendheid Dit is dus "gekleurde" algemene informatie, niet mijn mening. Voordelen: door heldervoelend/hoogsensitief te zijn kan je heel snel situaties/mensen inschatten en daar eventueel op inspelen (positief bedoeld). Nadelen: je pikt ook informatie/sfeer op, die niet voor jou is of lastig te interpreteren/verwerken is.

Bij heldervoelen neem je buitenzintuigelijk waar. Je voelt een stemming of de gevoelens van anderen op een manier aan die niet te verklaren is met de bekende zintuigen die ieder mens heeft. Dit gaat zelfs buiten je eigen gevoel, die beperkt is in het hier en nu. Het heldervoelen kan zich dus vrij bewegen in de tijd en ruimte en daarmee onderscheid het zich van het 'normale' voelen. Net nadeel is dat het, voor iemand die over deze gave beschikt en hier (nog) niet mee om kan gaan of het nog niet heeft benoemd als een speciale gave, verschillende stemmingswisselingen kan veroorzaken en het dagelijkse leven van een persoon die daarover beschikt enorm negatief kan beïnvloeden. Het er goed mee om kunnen gaan is dan essentiëel voor een goed functioneren en een goede omgang met andere mensen, anders men je gedoemd om je af te zonderen, wat niet juist is. Als voordeel kun je deze gave gebruiken om andere mensen te helpen. Je hebt die gave immers niet voor niets gekregen, met als uitdaging om er achter te komen wat je er mee kunt gaan doen. En mocht je er achter gekomen zijn dat je deze (of ieder andere) gave hebt kun je jezelf afvragen of je hem op eigen kracht gaat ontwikkelen om ten goede te gebruiken of dat je op zoek gaat naar iemand die je hiermee kan coachen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100