Wat zijn Lichtwerkers? En zijn daar 'gradaties' in?

Ik kom steeds vaker de term 'Lichtwerker' tegen. Als ik het goed begrijp, is het iemand die probeert anderen te helpen het Licht te vinden - in zichzelf en voor de wereld als geheel. Maar hoe zit het nou precies? En zijn er verschillende soorten Lichtwerkers? Wie helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze video van TheartofEmpowerment verteld veel over de functie van Lichtwerkers.

Bronnen:
Theart of Empowerment
http://www.youtube.com/watch?v=kifJjQodAqU

Lichtwerkers Dit zijn mensen die een speciale ziele-opdracht ervaren, een innerlijk gevoelde roeping, om vanuit hun kracht en bewustzijn een bijdrage te willen leveren aan de huidige transformatie van de aarde als ook aan de daarmee samenhangende transformatieprocessen van hun medemensen. Lichtwerkers zijn helpers die de bewoners op aarde voorbereiden op en begeleiden naar het nieuwe tijdperk met de hogere dimensies. Zij willen ons helpen met onze spiritualiteit, met onze geestelijke ontwikkeling en zielsgroei. Het gaat om personen die een zielsverlangen hebben om Licht (dat wil zeggen: Liefde, Kennis, Wijsheid, Eenheid, Verbondenheid en (Zelf) waardering) te verspreiden op aarde. En er zijn zeker verschillende gradaties.

Bronnen:
http://www.crystaldimensions.nl/nicoappelm...

Oké, proberen. Ik noem mijzelf een lichtwerker. Ik werk spiritueel samen met alle andere lichtwerkers, ook al ken ik ze niet persoonlijk en wonen ze aan het anderen eind van de wereld. Elke maand krijg ik een eenvoudig blad toegestuurd met een aantal (vertaalde) channelings. Dat blad heet The Shield of Command. Ik ben een medelichtwerker van deze uitgebreide groep waar niemand lidmaatschap betaalt of zo. Alleen het blad betaal je. Iedereen die geinteresseerd is kan het blad bestellen. Ik heb ook een boek: Lichtwerk in Nederland. Daarin staat o.a. een verklarende woordenlijst en worden Lichtwerkers als volgt beschreven; Lichtwerkers= Mensen die ontwaakt zijn tot hun goddelijke oorsprong en zich bewust zijn geworden (of bezig zijn zich bewust te worden) van hun taak binnen het grotere ascentieproces. Dit ontwaken is gradueel doch gebeurt spontaan van binnenuit, het kan niet worden aangepraat. De ontwakende lichtwerker zal sterk de behoefte hebben zich spiritueel te ontwikkelen en zal op zoek gaan naar workshops, literatuur en andere lichtwerkers, die hem in dit streven kunnen helpen. Het vermogen om meer te zien/voelen/ervaren/horen dan de driedimensionale werkelijkheid zal zich geleidelijk aan ontwikkelen. De gevoeligheid voor energievelden om je heen neemt sterk toe. Hogere staten van bewustzijn worden makkelijker bereikt en channelen wordt voor velen een alledaags gegeven. Nou, zo wordt het omschreven en het zal misschien meer vragen opwerpen dan beantwoorden. Maar het geeft misschien een idee van wat een lichtwerker is. Er zijn niet zozeer verschillende soorten lichtwerkers maar per land kunnen ze wel een andere taak in het geheel hebben, hoewel het elkaar ook kan overlappen. Er zijn ook wereldwijde meditaties waaraan ik mee doe als het kan. Er zijn ook meetings waar je naar toe kan. Maar lichtwerkers zijn geen exclusieve afgescheiden groep. Juist niet, iedereen die zich aangesproken voelt, geraakt voelt, kan meedoen met de meditaties, meetings en zich verdiepen in het lichtwerk, net zo ver als je er zelf in gaan wilt. Alles is goed en het maakt echt niet uit of je je een lichtwerker noemt of niet. Een lichtwerker werkt gewoon vanuit het hart. En daar hoef je je natuurlijk niet persé een lichtwerker voor te noemen. Gelukkig maar :-)) Toegevoegd na 15 minuten: Overigens: er zijn meer bladen die geschreven zijn voor lichtwerkers en mensen die in lichtwerk geinteresseerd zijn. Er is dus niet maar 1 informatiebron gelukkig.

Een lichtwerker is iemand die meestal voordat hij of zij op aarde wordt geboren , (of in een vorig leven) heeft afgesproken om mee te werken om de mensheid te helpen meer bewust te worden van het Goddelijke Licht. Zodat de aarde meer Licht wordt (niet in gewicht). Als je zover bent dat je als Lichtwerker geroepen wordt, dan merk je dat vanzelf. Je krijgt een soort ontwikkeling en daar hoef je nergens voor naar toe. Niet naar workshops of wat dan ook. Als je iets of iemand nodig hebt die jou kan helpen je bewust te worden van hetgeen je langgeleden hebt afgesproken, dan komt die mens of voorwerp vanzelf op je weg. Soms wordt je er met je neus keihard ingedrukt op een bepaalde manier. Dan heb je de keuze of je wel of niet wilt meewerken met de begeleiders van het Licht. Maar ga er niet naar op zoek, want dit kan verkeerd uitpakken met vervelende gevolgen voor die persoon.

'Lichtwerkers' is een term,. een concept. Bedacht door mensen die zichzelf dus 'lichtwerker' zijn gaan noemen nadat ze dit bedacht hebben. Daarna is deze term overgenomen door mensen die zich daarin herkenden. Zo ontstaat op gegeven moment een groep. Niks mis mee zoiets, maar ik vind t wat overdreven. Een verlicht /zelfgerealiseerd iemand heeft overigens niet de drang om door te moeten geven om een en ander 'te redden' lijkt mij.. dat staat een beetje haaks op..

Dit is de eerste keer dat ik het woord lichtwerker tegenkom. Dat betekent dat je je in een bepaald milieu ophoudt. Het licht hoef je niet te vinden. Overdag is het buiten licht en 's avonds kun je een lamp aandoen. Misschien geloof je wel graag in alles?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100