wat zij paranormale krachten

Waarom verdwijnen mensen in de bermudadriehoek of een spiegelkamer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn normale krachten, maar abnormaal begrepen of alleen door abnormalen begrepen... En alles met BermudaDriehoeken en Spiegelkamers heeft daar niets mee van doen...

Dat met die Bermuda 3hoek heeft te maken met snel veranderende weersomstandigheden,dus niets geheimzinnigs aan. Van verdwijningen uit spiegelkamers heb ik nog nooit gehoord,maar zal wel te mag=ken hebben met een geheime uitgang! Toegevoegd na 2 minuten: Paranormale krachten bestaan,maar kunnen niet worden verklaard,weet ik uit eigen ondervinding. Maar dat heeft met die zogenaamde verdwijningen weinig uit te staan.

Verdwijningen in de Bermudadriehoek zijn zoooo begin vorige eeuw! Het gebied van de Bermudadriehoek staat bekend om de moeilijke navigeerbaarheid, vooral bij de slechte weersomstandigheden die daar nogal eens heel onverwacht kunnen optreden. Het is heel frappant dat die verdwijningen ophielden zodra de schepen en vliegtuigen over radar (en nu GPS) beschikten. De verdwijningen uit spiegelkamers ken ik niet. Heb je het over een goocheltruc? Hoe dan ook, met paranormale krachten heeft dit allebei helemaal niets te maken.

Niet verklaarbare krachten

Je wilt een interessante vraag stellen, maar haalt 2 dingen door elkaar. Deze hebben niets met elkaar te maken. Paranormale krachten zijn dingen die gebeuren buiten de invloed van mensen om en wetenschappelijk niet te verklaren zijn. De wetenschap wil deze zaken vaak verklaren als producten van de hersenen buiten de echte realitiet om. Voorstanders van dit soort zaken geven er een heel andere uitleg aan, maar ook hun kunnen het niet verklaren. Als b.v. bij een handoplegging de pijn verdwijnt dan zal de wetenschap het verklaren als inbeelding, maar het feit blijft wel dat de pijn weg is en voorstanders spreken dan van paranormale kracht. Zo zijn er talrijke voorbeelden van deze bijzondere en onverklaarbare krachten.

Paranormaal of paranormaliteit staat voor verschijnselen, waarnemingen, wetenschappen of vermogens die niet wetenschappelijk kunnen worden verklaard[1] (het voorvoegsel para betekent 'naast' of 'voorbij'). Volgens een percentage aanhangers van het paranormale is het onmogelijk om paranormale verschijnselen, waarnemingen of gaven te bewijzen, omdat wetenschappelijke tests niet toereikend zijn. Wetenschappers (in dit verband vaak sceptici genoemd) beargumenteren dat niet objectief vast te stellen is of de tests niet toereikend zijn of dat de verschijnselen andere oorzaken hebben. De parapsychologie is een controversiële wetenschappelijke discipline die onderzoekt of de menselijke geest in staat is tot het paranormale. Dergelijk onderzoek vindt bijvoorbeeld plaats op het Paranormaal Instituut (P.I.) te Utrecht. Een wetenschapper die onderzoek doet naar het paranormale is Rupert Sheldrake. Iemand die regelmatig gebruik maakt van paranormale waarneming wordt in het westen een medium of paragnost genoemd. Omdat het bestaan van paranormale waarneming nooit bewezen is, is het niet mogelijk de betrouwbaarheid van een medium of paragnost objectief vast te stellen. Mensen die zich tot mediums of paragnosten wenden voor advies doen dit doorgaans in goed vertrouwen, vaak als aanvulling op- of als alternatief voor medisch advies. Er bestaat enige controverse aangaande paranormale dienstverlening, omdat hier - anders dan in medische disciplines - geen wettelijke richtlijnen van toepassing zijn, terwijl vanuit de paranormale waarneming soms wel een medische indicatie wordt geclaimd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Paranormaal

wat zijn normale krachten? als ik zie iemand spreken/vragen over zgn bovennatuurlijke krachten vraag ik me af waar ziet hij/zij het verschil tussen "boven" en "natuurlijke"? het is één. alles is met elkaar verbonden. paranormale krachten zijn even normaal, bestaan ook hier en nu, in deze één en hetzelfde realiteit. "boven" realiseert zich in "natuurlijke" waarom zou iemand denken dat paranormale krachten niet in de vorm van ehm normale krachten kunnen en doen manifesteren... laat die bermuda even staan je weet het toch niet voordat je er zelf in verdwijnt :) hoeft ook niet zover te zoeken: denk aan je eigen (on)bewuste emoties, gevoelens, dromen, gedachten, impulsen etc denk jij dat paranormale krachten er geen invloed op hebben? ...op de manier dat jij het niet eens merkt? misschien... heel misschien... is je hele persoonlijkheid volledig geintegreerd in één realiteit :) en is je leven te vergelijken met het leven van een druppel water in rivier? en is er gewoon een aparte naam verzonnen voor de krachten die buiten bepaalde visie vallen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100