Wat is de oorzaak van die vibraties in mijn lichaam?

Ik heb nu al een aantal dagen een soort vibrerend gevoel in mijn lichaam (onderbuik). Het doet geen pijn. Heb gelet op voeding enz., maar daar is niets aan veranderd. Lichamelijke oorzaak lijkt er niet te zijn. Misschien een spirituele?

Toegevoegd na 12 minuten:
Voor de goede orde: dit is iets wat ik eerder heb gehad, op andere plaatsen in mijn lichaam. Het heeft niets te maken met stress en/of maandelijkse periodes. Overgangsklachten evenmin, want het is me al overkomen sinds mijn 20e zo ongeveer. Het komt en gaat, zonder aanwijsbare reden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zegt in je reactie dat er juist wel een enorme stress periode is geweest. Dat is toch de oorzaak van die vibraties... Want NU heeft je lichaam de gelegenheid om zich van al die stress van hiervoor te gaan ontdoen. En spanning in spieren zal je lichaam dat via losschudden proberen te ontdoen. Vaak heb je dit ook na een hele intensieve en stressvolle periode. Laat die vibraties toe, Het is een lichaamseigen methode om zich van de spanningen te ontdoen en het is ook absoluut positief! Toegevoegd na 3 minuten: De meeste stress-gerelateerde klachten komen ook het vaakst pas naar voren NA de periode van stress. Zo is bijvoorbeeld een burn-out het meest zichtbaar aan het begin van een vakantie. Tijdens de periode van stress draaid je lichaam veel op andreline en wil. Wanneer dat na de stressperiode wegvalt zie je pas wat er met je geest en lichaam is gedaan. Tijdens de stress zie je dat vaak niet.

Kan stress zijn. of juist het weer weg gaan van stress. Of, als je een vrouw bent... een opkomende periode...

Waarschijnlijk gewoon een trillend spiertje. Heb ik ook wel eens last van. Soms bij mn oog, soms bij mn duim. Het kan een behoorlijk tijdje aanhouden (weken of maanden zelfs). Gaat vanzelf weer over.

Zo maar maar een oorzaak opnoemen lijkt me erg moeilijk. De vraag staat in de cat. spiritualiteit, dus denk/ vermoed je, dat het daar mee te maken heeft. Tijdens het lezen van de vraag, merkte ik, dat ik er op reageerde. Voor mij betekent dit een bevestiging van jouw vermoeden. Waarom verpak je de vraag in een vermomming? Bang voor vervelende reacties? Je bent gewoon gevoelig voor bepaalde energie in jouw buurt en dat is wel eens lastig, maar ook erg mooi!

Plotselinge spiertrekkingen en vibraties kunnen verschillende oorzaken hebben, welke varieren van vitamine (B en D) gebrek tot het lichamelijk uiten van spanning via je lichaam. Als je kalkhuishouding op orde is en je verder gezond bent zou ik me richten of het fysieke naijlen van stress. Als je daarover gaat stressen, boer je achteruit. Kijk eens in jezelf of je kampt met onverwerkt leed , ptss of relatieproblematiek. Verder is het bewust ontspannen en luisteren naar je innerlijk van belang, als je goed naar je gevoel(sbeleving) luistert, hoeft je innerlijk niet via lichamelijke storingen om aandacht te vragen. Ik wil heel duidelijk stellen dat dit NIET onder aanstellerij valt, als je geest je niet kan duidelijk maken dat er dingen fout zitten , veroorzaakt hij lichamelijke klachten die bovendien enorm therapieresistent kunnen zijn. Het opheffen van de lichamelijke klacht is dan symptoombestrijding, de oorzaak wordt niet weggenomen. Misschien zit ik er naast maar je wilt niet weten hoeveel mensen er rondlopen met lichamelijke klachten die voortkomen uit stress. Neem jezelf serieus en zoek naar de oorzaak, desnoods met goede hulp van huisarts /psycholoog. Het uitsluiten van een werkelijk lichamelijke oorzaak is zeer verstandig, De huisarts kan daarbij tot steun zijn EN je eventueel doorverwijzen naar een psycholoog oid. Ik wens je sterkte en gezondheid!! Toegevoegd na 18 uur: Uit je relaas lijkt me dat het een spontane oscillatie van buikspieren is. Toch ontstaan die gemakkelijker wanneer calcium en diverse vitaminen niet helemaal op pijl zijn. Veel mensen denken dat er genoeg vitaminen in hun voeding zitten en meestal klopt dat wel. Toch zijn er om soms minder duidelijke redenen resorptieproblemen (het lichaam is verminderd in staat vitaminen op te nemen) en zul je dan resultaat kunnen hebben door wat extra vitaminen in dit geval B en D tot je te nemen. Overdrijf echter inname van vooral vetoplosbare vitaminen als A en D niet, dan kun je daardoor problemen krijgen die lijken op een tekort van dezelfde vitaminen. Hopelijk kom je er zo uit. Waar ik ook nog aan dacht is gevoeligheid voor Na glutamaat, Ve Tsin. (smaakversterker) maar die bewerkstelligt meestal extra wc bezoek en darmkrampen (Chinees eten syndroom)