Wat gebeurt er volgens mensen die in reïncarnatie geloven wanneer er geen leven meer bestaat?

Alles op aarde zal bijvoorbeeld doodgaan, wat gebeurt er dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan blijven we allemaal rondzweven als energie vormen, totdat we weer ergens terecht komen. En weer iets is om optebouwen.

Dan houdt alles op. Er is dan niks meer om in te reïncarneren. Misschien reïncarneer je dan in een wezen op een andere planeet. Of in een engel of duivel?

Ze geloven dus dat dat niet gebeurt: je wordt altijd weer geboren.

In de tijd dat de aarde nog voornamelijk uit een gasvorm bestond waren er ook al vele zielen. Met het fysiek worden van de aarde moesten die zielen ook een meer fysieke lichaam gaan aannemen. Als er geen leven meer op aarde zal zijn, zullen die zielen er nog steeds zijn.

Bronnen:
www.lichtwerker.com/bakens/2006/oktober.htm

reïncarnatie wedergeboorte van de ziel in een lichaam/vlees. Wanneer er geen leven meer bestaat op aarde zou je dus niet meer kunnen reïncarneren. Er is hier dan niets over waarin de ziel kan reincarneren. Dat wil niet zeggen dat er in de kosmos geen andere planeten zouden kunnen bestaan waar men de mogelijkheid heeft om te reincarneren in een lichaam dat kan bestaan op die specifieke planeet. Het is ook mogelijk dat een aantal zielen niet meer zullen reincarneren, maar als ziel in andere dimensies zullen verblijven en werken. Maar beide mogelijkheden zouden nu ook al van toepassing zijn. De aarde lijkt gewoon één van de opties te zijn om te verblijven.

Dan blijft dat bestaan maar niet in het stoffelijke. 'het leven' is wat dat betreft ook een relatief begrip. Dat wat 'overgaat' (reincarneert)is ook niet stoffelijk.

volgens boeddhisten ga je dan naar het nirvana (een soort van alles) iets wat we ons niet voor kunnen stellen...een soort eeuwig orgasme-gevoel...

Volgens mensen die in reïncarnatie geloven, reïncarneren we niet alleen op de aarde. Er zijn veel meer planeten waar leven is, hetzij in deze tijd of in andere tijden. Wetenschappelijk weten we dat tijd een relatief begrip is in het heelal, waar de enorme afstanden tussen de verschillende sterrenstelsels ons tegenhoudt om ander leven te zoeken. We zitten dus letterlijk gedwongen op onze planeet vast. De reden kan zijn dat we niet mogen mengen in andere levens elders in het verre heelal. Via regressie is al vaker naar voren gekomen dat men praat over andere levens elders dan op aarde. De aarde is dus niet het enige plek waar zielen reincarneren. Mogelijk zijn er dus andere planeten in ons heelal of misschien in een ander dimensie waar men ook leeft. In afwachting van een wedergeboorte verblijven de zielen in het 'zielenrijk' ergens in de kosmos in een andere dimensie. In deze dimensie heerst complete harmonie en kent men geen 'tijd'. Het is de bron van het leven, het heelal.

Bronnen:
http://www.energy-healer.nl/index.php?opti...

Bewustzijn is energie en het is niet enkel gevangen in de fysiek waarneme ruimte, bewustzijn is overal om ons heen. We zouden niet als een clubje zielen bij elkaar zweven ergens. We zijn dan slechts bewustzijn een collectief bewustzijn waar elk bewustzijn uit kan putten en contact in kan maken. Het is moeilijk voor te stellen omdat wij mensen fysiek zijn en onze wereld fysiek is stellen we ons graag ook een gekaderde geordende energetische wereld voor waarin alles doorgaat in structuur en orde. Als er totaal geen leven meer zou zijn en alles weggevaagd zou zijn zouden we in een andere dimensie voortgaan wat uit bewustzijn bestaat.

als je hier in geloofd moet er dus een ander vorm zijn van leven aangezien je niet van het ene lichaam in het andere kan duiken. er zal dus een 'tussenfase' moeten zijn wat je 'geest' of 'entiteit' (etc.) in het 'hiernamaals' (tussenstation) als alles vergaat en er geen lichamen meer zijn om in te reincarneren wordt het dus druk in het 'hiernamaals'. verder kan iedereen het natuurlijk invullen zoals hij/zijn het wil. er zijn namelijk nog steeds geen #wetenschappelijke# bewijzen (aangetoont door de wetenschap, in gecontroleerde omgeving welke herhaalt kunnen worden) dat er een leven is na de dood. ieder dus zijn eigen invulling. ik denk ook niet dat iedereen in geloofd in reïncarnatie hetzelfde antwoord zou geven op deze vraag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100