Hoe noemt men het verschijnsel waarbij men de geest ziet van een overledene en vervolgens het gevoel heeft dat deze geest in je eigen lichaam komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet 1 verschijnsel, het zijn er eigenlijk twee. Het zien van een overledene noem je paranormale waarneming en het gevoel dat deze in je eigen lichaam komt noem je bezetenheid. Maar persoonlijk noem ik dat 'verschijnsel' een te grote fantasie.

Je beschrijft allemaal verschillende verschijnselen . waarnemingen / aannames en brengt die automatisch met elkaar in verband. Daar is ook wel een woord voor, maar niet wat jij bedoeld denk ik. Het zien van geesten heet een waarneming. Wat er precies wordt waargenomen verschilt, en welk label men er aan hangt ook, maar het woord 'geest' duikt regelmatig op, voor waarnemingen die varieren van complete levensechte personen tot wazige rookachtige substanties of bibberende lucht. Dat dat dan vervolgens de 'geesten '/ zielen (?) van overleden mensen zijn, is een aanname die vooralsnog niet aangetoond kan worden. Het gevoel dat die geest vervolgens ook nog eens je lichaam overneemt heet 'bezetenheid'. Tegenwoordig weten we dat dat eigenlijk altijd psychische aandoeningen zijn die variëren van domweg (zelf)hypnose (waar geen kruid tegen gewassen is) tot extreme schizofrene paranoia (waar wel degelijk voor behandeld moet -en kan - worden.). De combinatie van de drie (geesten waarnemen EN denken dat het overleden personen (of ook wel : demonen) zijn EN het gevoel dat die controle over je hebben is de laatste tijd weer erg populair , en moderne 'exorcisten' (die bij sommige mensen bijna wekelijks ook telefonische 'uitdrijvingen' doen) spinnen er fantastisch garen bij.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=aGb8pMIeY6w

een channeling je raakt in een soort trance... sommige mediums doen dit om een boodschap op te kunnen schrijven, voor de nabestaande!... het is een klein gedeelte wat "overgenomen" wordt... het gaat nooit om een gehele overname... (je bent er nog altijd zelf bij) alleen kan het soms zijn dat het roer wordt " overgenomen" waardoor je ff geen controle hebt over je lichaam! gelukkig heb je een gids, die daarbij een oogje in het zeil houdt ;) want dit kan niet zomaar... het gaat altijd in overleg, met je gids!

Wanneer iemand de geest van een overledene ziet noemt men dat helderziendheid. Wanneer je het gevoel hebt dat deze geest in je eigen lichaam komt kán dat betekenen dat de geest bezit van je lichaam neemt, men noemt dat dan ook bezetenheid. "Bezeten zijn" wordt ook vaak gebruikt wanneer je aan wilt geven dat iemand gek geworden is. Over het algemeen wordt bezetenheid dus gezien als negatief. Vroeger zag je ook mediums die in bezit genomen waren door geesten (bedrog of niet) die het lichaam van het medium gebruikte om van zich te laten horen. Vaak was het medium zelf dan buiten bewustzijn. Tegenwoordig is het mediumschap wat veranderd. Een geest, spirit, die vanuit het licht komt zal niet zo omgaan met het lichaam van het medium. Het medium blijft gewoon bij bewustzijn en krijgt intuitief boodschappen door. Een spirit vanuit het licht zal "zijn" medium nooit overbelasten. Wanneer je het gevoel hebt dat een geest bezit van je neemt kan dat a. verbeelding zijn en b. werkelijk zijn. Hoe dan ook, het maakt niet zoveel uit of het echt is of niet want als jij dat zo ervaart is het zo. Ik hoop dat het een geest vanuit het licht is :-)

Dat heet "in trance gaan". Je gaat dus in trance als een geest in je eigen lichaam komt en je dit (meestal) bewust toestaat. En jij dingen zegt en doet die je in je dagelijkse leven niet weet of kunt weten. Soms wordt er zelfs een voor de persoon zelf onbekende taal gesproken. Lichaamshouding en zelfs de stem kan veranderen. De andere benaming heet "lichaam in bezit nemen". Meestal denken veel mensen dat er dan een slechte geest jou in "bezit" heeft. Toevallig vond ik eeen vraag die hierover ging. Hier wordt het mooi uitgelegd:" http://www.goeievraag.nl/vraag/trance-raken.5464 En op deze site staat in het kort uitgelegd wat het ongeveer is. http://www.mariannezwaneveld.nl/faq.html

Ik noem dat vooral 'gebrek aan realiteitszin'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100