hoe kan een mens een aura hebben. En hoe kan een mens dat zien?

Ik ben iemand die aura kan zien, en de kleur ook kan zien, maar vroeg me af hoe een mens, dier of welk levend iets dan een licht om het lichaam kan hebben. Of heb ik dan een gave dat ik het kan zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is bijzonder dat je dat kunt zien, want de meeste mensen zien geen aura's. Toch bestaan aura's niet. Dat lijkt tegenstrijdig, dus laat me het uitleggen. Wat je ziet, is niet altijd wat er is. Gezichtsbedrog is daar een eenvoudig voorbeeld van. Maar er bestaat ook zoiets als bijvoorbeeld synesthesie. Daarbij zien mensen bijvoorbeeld getallen altijd in een bepaalde kleur. Er zijn bijvoorbeeld mensen die een 3 ALTIJD in het rood zien; het maakt niet uit welke kleur zo'n 3 in werkelijkheid heeft, die mensen zien gewoon altijd een rode 3. En een 4 is bijvoorbeeld altijd geel, een 5 altijd paars, enzovoort. Er zijn ook mensen die bij een bepaalde toonhoogte een kleur zien. Of die bij bepaalde tonen een bepaalde smaak proeven. Enzovoort, enzovoort. Het zien van aura's is wellicht ook een vorm van synesthesie. Jij ziet dan een persoon, je ziet een emotie, en *voor jou* uit zich dat als een gloed rond de persoon. Die gloed maak je echter helemaal zelf, net zoals de persoon die een 3 altijd in het rood ziet, die rode kleur helemaal zelf maakt. Je kunt dat makkelijk testen. Zoek iemand met een bijzonder grote aura, die erg ver van de persoon vandaan komt. Laat die persoon achter een muur gaan staan, maar dan zo dat je de persoon niet ziet, maar dat je de aura wel zou moeten zien. Als je bijvoorbeeld iemand kunt vinden met een aura van 20 cm, laat hem dan 5 cm van de rand van de muur gaan staan, zodat er nog 15 cm van zijn of haar aura voorbij de muur komt. Jij kunt dan testen of je die 15 cm aura nog ziet. Ik durf te wedden dat je die aura niet kunt zien. Dat wijst erop dat die aura er niet echt is, maar dat jij hem er helemaal zelf bij bedenkt (wat overigens geen afwijking is, hoor - zo werken de menselijke hersenen nu eenmaal). Toegevoegd na 1 minuut:   Nog een aanwijzing dat aura's door de hersenen van de kijker worden geproduceerd, is dat de ogen alleen licht kunnen zien. Meer niet, alleen licht. Camera's kunnen ook licht zien - en die zijn heel wat beter dan de ogen. Ze kunnen meer golflengten zien, en ze kunnen al licht zien waar de mens nog denkt dat het stikdonker is. Camera's hebben nog nooit een aura kunnen zien. Ook dit wijst er dus op dat het de waarnemer is die de aura "maakt".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Synesthesie_%...

Een mens kan geen aura hebben, omdat aura's niet bestaan.

Het is zeker een gave om dat te hebben. Onderzoekers weten niet precies waarom sommige het zien en sommige niet, maar het is wel duidelijk dat de kleur past bij de emotie van die persoon.

Je zou het volgende artikel eens moeten lezen. Ik wil best geloven dat je aura's kunt zien. Maar misschien is het meer omdat je ze wilt zien en daarvoor dingen die je ziet anders interpreteert dan mensen die geen aura's kunnen zien. http://nl.wikipedia.org/wiki/Aura_%28paranormaal%29