wat zijn de funkties van de zeven chakra's?

wat is de funktie van elk van hen afzonderlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Stuit-chakra (Muladhara chakra, schors van de bijnier) geeft verbondenheid. Depressie en wantrouwen kunnen dit chakra blokkeren. Geslachts-chakra of sekschakra (Svadhistana chakra, geslachtsklieren) geeft ons basiszekerheid, maar onmacht en angst kunnen het evenwicht in dit chakra verstoren. Navel-chakra of zonnevlecht (Manipura chakra, pancreas) vormt ons ego en geeft kracht. Storing komt door geremde en ongeremde emoties. Hart-chakra (Anahata chakra, thymusklier) geeft liefde voor jezelf en anderen. Geblokkeerde gevoelens en gebrek aan liefde sluiten de hartchakra. Keel-chakra (Vishudda chakra, schildklier) staat voor wilsenergie en communicatie. Zich overschreeuwen en alles slikken blokkeert de keel. Voorhoofds-chakra of derde oog (Ajna chakra, hypofyse) geeft je inzicht en intuïtie. Overmatige controle verhindert het helder-zien. Kruin-chakra (Sahasrara chakra, pijnappel) geeft eenheid en gelukzaligheid. Verwarring en diepe eenzaamheid verhinderen het binnenstromen van lichtenergie.

Bronnen:
http://www.soulwork.nl/artikel/chakra-s

In het tijdperk waarin we nu leven transformeren we zelfs naar een 13 getalig chakra systeem. Hierbij komen we in balans met ons vrouwelijke en mannelijke kosmische energie die gebruikt wordt om onze werkelijkheid te veranderen naar een hemel op aarde waarbij oorlog en macht niet meer regeren. En we maken beter contact met onze levensdromen. Voor uitleg verwijs ik naar de toegevoegde link. We gaan van het zogenaamde vissen tijdperk het Aquariustijdperk in. We transformeren naar menselijke engelen en krijgen 13 ipv 7 chakra's Toegevoegd na 20 uur: Ok dit komt uit het boek Chakra's ontcijferd een erg mooi boek met allerlei meditaties om de chakra's te activeren. Dit zijn de Archetypen van de Chakra's 1 Wortelchakra Negatief: Het slachtoffer: gebrek aan energie en levenskracht Positief: De Moeder: verzorgend, onafhankelijk, verantwoordelijk 2 Geslachtchakra Negatief: De martelaar: kritisch, zuur, veroordelend Positief: De Keizer(in): plezier, genot, overvloed 3 Zonnevlechtchakra Negatief: De Knecht: behoeftig, goedkeuring zoekend Positief: De Strijder: vertrouwend, creatief, moedig 4 Hartchakra Negatief: De Acteur: voorwaardelijk liefde, behoudend Positief: De Minnaar/Minnares: gul, open, liefhebbend, goedwillend 5 Keelchakra Negatief: Het stille kind: onderdrukte communicatie, niet geuite emotie Positief: De communicator: uitgesproken, eerlijk, open 6 Voorhoofdchakra Negatief: De intellectueel: rationeel. feitelijk, rigide, droog Positief: De Wijze: flexibel, humor, verfijning van wijsheid 7 Kroonchakra Negatief: Egoist: arrogant, egocentrisch, inflexibel Positief: De Goeroe: verfijning van gratie, gelukzaligheid, dankbaarheid, goddelijke interventie erkennen. Het leven bestaat het keuzes en je kiest zelf wat je wil ervaren. Op aarde hebben we dualisme het yin yang principe het positieve en negatieve. Als je beide accepteert kom je in balans.

Bronnen:
http://itsallmoonshine.web-log.nl/itsallmo...

1e chakra: stuitchakra, gevoel van basisveiligheid, om assertief te kunnen zijn; om het leven vorm te geven, geeft zijn energie af aan darmstelsel, benen, knieën, voeten, tanden, gewrichten (hele lichaam) en onderrug 2e chakra: heiligbeenchakra, nodig om jezelf emotioneel en fysiek open te durven stellen voor de ander, centrum ook van de crativiteit, talenten en capaciteiten, geeft zijn energie af aan het voorplantingsstelsel 3e chakra: zonnevlecht, daar zetelt de IK-kracht en de verbinding met ons Hogere Zelf, overzicht hebben, weten wat goed is voor je, centrum ook van de keuze vanuit die IK-kracht, durven leven vanuit jezelf, ontvanger van buitenzintuiglijke informatie, geeft energie aan het spijsverteringsstelsel, de spieren en de bijnieren 4e chakra: hartchakra, nodig om vriendschapsbanden aan te gaan en verwarmende familie- en liefdesrelaties te onderhouden, ook dit centrum is met de keuze verbonden, de keuze vanuit het hart, ook verbonden met vrijheid, geeft zijn energie aan het hart, de longen, de armen en de handen 5e chakra: keelchakra, centrum van het uiten van emoties en gedachten, het in vrijheid durven uiten, geeft zijn energie aan het ademhalingsapparaat, de oren, de keel, de schildklier, de nek en de schouders 6e chakra: voorhoofdschakra of derde oog, centrum van het denken en het dromen, centrum van de intuïtie en van de slaap, denk aan een evenwichtige verdeling van hoofd- en handarbeid voor een goede balans, geeft energie aan kleine hersenen, de ogen, de neus en de epyfyse. 7e chakra: kruinchakra, centrum van inzicht, wijsheid en inspiratie, ontvanger van buitenzintuiglijke informatie, geeft zijn energie aan hypofyse en het centrale zenuwstelsel Misschien in iets andere bewoordingen dan de vorige vraagbeantwoorder, misschien wat aanvulling...

Of chakra's echt bestaan, is nog maar de vraag. Duidelijk is dat ze niet samenvallen met het zenuwstelsel, maar eerder een denkmodel zijn voor de spirituele beoefenaar. In dat zelfde denkmodel heb je fijnstoffelijke energiebanen (nadi's), een hoofd-energie aan (sushumna) ergens bij de ruggengraat, en links en rechts daarvan ida en pi gala die elkaar ter hoogte van de chakra's kruisen. In het boeddhisme wordt de onderste chakra (voortplanting, sexualiteit, animalische pool) niet meegerekend, in het hindoeïsme wel. Door oefening (meditatie, yoga, ademhaling) worden de nadi's gereinigd en kan er fijne energie doorstromen, die, naarmate hij opstijgt, de chakra's verlevendigen: kracht, liefde, mededogen, verlichting. Het is niet ongevaarlijk om met het denkmodel van de chakra's te experimenteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100