Hoe ontstaan geesten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een psychologisch proces. Bijvoorbeeld als een dierbare overlijdt en de nabestaande is niet klaar om afscheid te nemen, dan kan het idee dat de overledene er op de één of andere manier nog is, heel troostend zijn. De menselijke psyche is heel creatief, en kan die behoefte vullen door natuurlijke verschijnselen te interpreteren als aanwijzing voor de aanwezigheid van een geest, en zelfs door zonder input van buitenaf aanwijzingen voor het bestaan van een geest fabriceren. Dat betekent niet dat degene die de geest denkt waar te nemen gek is, alleen dat diegene behoefte heeft aan troost. Ook angst en schuldgevoel kan ertoe leiden dat de psyche op vergelijkbare manier een geest fabriceert, en bovendien heben verhalen over geesten invloed genoeg om ook anderen voor hen onverklaarbare gebeurtenissen te laten interpreteren als aanwijzing voor het bestaan van geesten. Is de menselijke psyche geen wonderlijk systeem?

heel makkelijk: NIET.

Op het moment dat jij onomstotelijk bewijs kan leveren van de waarneming van dat wat voor jou het fenomeen geesten beschrijft, dan zou je dat bewijs wetenschappelijk kunnen laten onderzoeken. Wetenschappers zullen dan vast op een zeker moment met een verklaring kunnen komen. Ik gok er echter op dat de kans dan groot is dat de wetenschap met een verklaring komt die aantoont dat de waarneming van het fenomeen dat jij voor 'geesten' aanzag een ander fenomeen beschrijft.

geesten ontstaan vooral door er aan te denken... ze zijn voornamelijk een product van de fantasie...

Bronnen:
plaatje...

Wetenschappelijke onderzoeken naar 'geesten' duiden er op dat ze meestal het produkt zijn van onze eigen hersenen en feitelijk illusies zijn. Maar je kan ook een 'geest' voelen in een ruimte waar sprake is van de aanwezigheid van infrageluid, een geluid dat je niet kan horen, maar wel kan voelen. Dit geeft een ongemakkelijk gevoel dat vaak wordt geassiocieerd met geesten. Verder zijn wij getraind om uit allerlei vormen snel gezichten te herkennen, dit psychologische verschijnsel noemt met ook wel pareidolie. Dit gecombineerd met de gedachten aan iemand die is overleden kan de illusie versterken dat je te maken hebt met een geest.

- Veel drank - Drugs - Medicijnen - 'Kortsluiting' in de hersenen, zoals bij migraineaura's e.d. - Verstoring van de chemische balans in de hersenen - Fantasie - Slecht licht - Honger - Slaaptekort - Hoge koorts - Ademnood / zuurstoftekort - Interpretatiefoutjes kortom, alle manieren die we kennen om visioenen en/of hallucinaties te bewerkstelligen, volstaan om voor je geestesgoog (!) geesten en dergelijke te laten ontstaan. Leef je uit, maar pas wel op, het is niet allemaal even geod voor je gezondheid, en ze werken ook niet altijd 100 % onfeilbaar. Een combinatie van oververmoeidheid, honger, en psychedelische drugs, liefst in niet al te goed of stroboscopisch licht (vuur ?) en een levendige fantasie geven het snelste en het beste effect. Dat zijn dan ook de methodes die de meeste sjamanen van oudsher gebruiken om 'inzicht' en 'verlichting' te krijgen.

Als geesten echt bestaan waar zoals blijkt uit alle voorgaande antwoorden veel aan wordt getwijfeld en als absurde onzin wordt afgedaan, maar als ze bestaan, dan is het een voortzetting van het leven op aarde. Datgene wat we nu zijn, blijft in essentie altijd bestaan en gaat door op een ander nivo, wellicht waarneembaar of zich manifesterend in de vorm van geesten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100