Is er behoefte aan een spirituele politieke partij , nu we onze buik vol hebben van het materialisme ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als aanvulling op het huidige politieke stelsel, zou dit geen gek idee zijn. Maar of de tegenhanger van materialisme spiritualiteit is, vraag ik me af.

zeker weten ..... ... .. . m.vr.gr. ... dirk ...

Volgens mij zitten er al spirituele elementen in partijen, die streven naar een groenere wereld en een beter , vrijer, ruimer leven voor de dieren. Mensen die hun buik vol hebben van het materialisme stemmen al op deze partijen. Daarom denk ik, dat "we" (als in: wij allemaal) onze buik nog helemaal niet zo vol hebben - anders was de aanhang van deze partijen wel groter ! Maar ik blijf hopen, en ga intussen door met stemmen op de Partij voor de Dieren....

Ik denk het wel. Ik ben er eerlijk gezegd niet helemaal in thuis maar voor mijzelf vind ik dat het nu belangrijk is om is te gaan kijken hoe we samen per persoon een betere samenleving kunnen opwekken. Inplaats van steeds het materiële zoals belasting enzo. Wat ook belangrijk is. Zoals de zogenaamde dreiging van de moslims enz. Is het niet belangrijker om te gaan kijken hoe wij dit samen alle geloven, culturen en mensen beter kunnen laten werken om samen deze verschillen tot een eenheid te laten vormen. Inplaats te gaan gooien met argumenten van het land uit gooien enz.

Spiritualiteit en politiek, hmm, lijkt me een vreemde combinatie. De politiek is nu al wazig genoeg lijkt me.

Hebben we onze buik vol van materialisme dan? Maar als antwoord: Assublief niet! Er worden al te veel dingen in dit land besloten op gevoel, via luchtballonetjes. Het is tijd dat wetenschap weer betrokken raakt bij politiek.

ik in ieder geval niet politiek zou wat mij betreft helemaal niet beinvloed moeten worden door wat dan ook

Ik vind dat spiritualiteit geen plaats heeft in een seculiere overheid. Ergo, nee, ik heb er iig geen behoefte aan (naast de SGP, CU, CDA en de andere broeders). PS - Hoe kom je erbij dat men hun buik vol zou hebben van het materialisme?

Nou, ik ben de eerste om te zeggen dat ik het ongebreidelde materialisme vandaag de dag al heel lang meer dan beu ben. Maar ik schat zo in dat een politieke partij die ons allemaal probeert te overtuigen van het belang een stapje terug te doen, tamelijk kansloos is. Zou mooi zijn, dat wel. Maar het spirituele ertegenover stellen ?? Pfoe, ik denk dat ik mijn buik daar nog heel veel sneller van vol zal hebben. Waarom niet gewoon een beetje meer pragmatische, realistische partij ? Die mensen inderdaad weet te overtuigen EN te motiveren met een beetje minder genoegen te nemen. Daar kun je gewoon voor met twee voeten op de grond blijven hoor ; lukt me al jaren. Alleen mensen die erg gehecht zijn aan hun (tweede) autootje, hun (elke drie maanden nieuwe) mobieltje en overmaatse breedbeeldteevee ga je ECHT niet meekrijgen. Kansloos, helaas.

Het woord spiritueel is net zo hol, nietszeggend en op meerdere manieren uit te leggen als het woord God. Als een politieke partij wel aan één ding zou moeten voldoen, dan is het wel duidelijkheid. Als je je buik vol van hebt van materialisme, dan staan daar al een concrete politieke bewegingen tegenover: de socialisten, de sociaal-democraten en de liberaal-socialen.

Nee, ik vind van niet en geloof ook niet dat wij onze buik vol hebben van het materialisme. We zouden nog geen dag kunnen leven zonder al onze luxe en we moeten alleen maar meer hebben. Daarnaast is de politiek volgens mij al veel te onduidelijk, laat staan als er ook nog eens een spirituele kant bijkomt.

Van mij hoeft een spirtuele partij niet, laten we nou maar eerst zorgen dat de velen partijen die er nu zijn er iets van gaan maken, daarna kunnen we gaan uitbreiden met andere partijen.

Wat is er mis met materialisme? Het maakt het leven leuker, makkelijker, en interessanter, en de tegenstanders ervan zijn zich te weinig bewust dat we allen materialistische trekjes hebben. Het verlangen is meestal wel mooie dan het hebben van, maar dat geeft juist zoveel voorpret. Ik leef zelf van het materialisme van anderen, dus hoop dat mensen nog lang mooie luxe kleding blijven willen hebben! Een spirituele partij zal voor sommige welkom zijn, persoonlijk ben ik daar te nuchter voor, net als vele landgenoten.

er is geen behoefte aan de politiek at all

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100