Is er behoefte aan een spirituele politieke partij , nu we onze buik vol hebben van het materialisme ?

Weet jij het antwoord?

/2500

zeker weten ..... ... .. . m.vr.gr. ... dirk ...

Ik denk het wel. Ik ben er eerlijk gezegd niet helemaal in thuis maar voor mijzelf vind ik dat het nu belangrijk is om is te gaan kijken hoe we samen per persoon een betere samenleving kunnen opwekken. Inplaats van steeds het materiële zoals belasting enzo. Wat ook belangrijk is. Zoals de zogenaamde dreiging van de moslims enz. Is het niet belangrijker om te gaan kijken hoe wij dit samen alle geloven, culturen en mensen beter kunnen laten werken om samen deze verschillen tot een eenheid te laten vormen. Inplaats te gaan gooien met argumenten van het land uit gooien enz.

Hebben we onze buik vol van materialisme dan? Maar als antwoord: Assublief niet! Er worden al te veel dingen in dit land besloten op gevoel, via luchtballonetjes. Het is tijd dat wetenschap weer betrokken raakt bij politiek.

Het woord spiritueel is net zo hol, nietszeggend en op meerdere manieren uit te leggen als het woord God. Als een politieke partij wel aan één ding zou moeten voldoen, dan is het wel duidelijkheid. Als je je buik vol van hebt van materialisme, dan staan daar al een concrete politieke bewegingen tegenover: de socialisten, de sociaal-democraten en de liberaal-socialen.

Wat is er mis met materialisme? Het maakt het leven leuker, makkelijker, en interessanter, en de tegenstanders ervan zijn zich te weinig bewust dat we allen materialistische trekjes hebben. Het verlangen is meestal wel mooie dan het hebben van, maar dat geeft juist zoveel voorpret. Ik leef zelf van het materialisme van anderen, dus hoop dat mensen nog lang mooie luxe kleding blijven willen hebben! Een spirituele partij zal voor sommige welkom zijn, persoonlijk ben ik daar te nuchter voor, net als vele landgenoten.