hoe kan je het beste aarden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is mooi dat je er naar vraagt want wanneer je je met spiritualiteit bezig houdt is niets zo belangrijk als je kunnen aarden/gronden! Eigenlijk kan je het beste een aantal manieren een aantal keren achter elkaar uitproberen om er achter te komen wat voor jou het beste werkt, waar je je het meeste toe aangesproken voelt. In de andere antwoorden lees je al verschillende manieren, allemaal even goed. En de beste is degene die voor jou persoonlijk het beste werkt. Zo zijn er de meer spirituele manieren van aarden. Voeten plat op de grond en je inbeelden dat er uit je voeten takken of energiebanen of wat dan ook groeien en die net zo ver laten groeien tot ze contact maken met het centrum van de aarde. Maar ook dansen, stampen, wandelen, eten na een spirituele oefening bijvoorbeeld, ook dat is aarden. Of kleien, iets met je handen maken is aarden. Met de aarde- oefeningen blijft het een kwestie van regelmatig doen en dan ga je merken dat je na verloop van tijd heel makkelijk aardt wanneer je de oefening even doet. Je energie raakt eraan gewend, weet wat je wilt, en dan kan je mooi in evenwicht blijven. Voeten in de aarde en hoofd in de wolken ;-)

door met blote voeten op een natte dweil te gaan staan aardt je het beste!

Realiseer een contact met 't grondwater. In alle opzichten de beste aarding....

Als je bedoelt aarden in een nieuwe woonplaats of ander land kan je het volgende doe: -Je buren uitnodigen op de koffie om kennis met ze te maken. -Lid van een plaatselijke club worden. -Vrijwilligerswerk in je nieuwe woonplaats gaan doen waarbij je veel met andere mensen in aanraking komt. -De gewoontes van de bevolking overnemen als je in een ander land gaat wonen.

Net te doen alsof je een boom bent. ''je handen omhoog als takken naar de lucht en vol laten lopen met zonlicht. Zo je hele lichaam vol laten stromen en weer weg laten lopen door wortel te schieten'' oefening baart kunst

Lichamelijke beweging (sport, wandelen in de natuur), en eten zijn erg aardend.

Aarden doe je via je voeten. Die staan dan ook fysiek op de grond. Zet je voeten heup-/schouderbreedte uit elkaar en wiebel even goed met je voeten. Voel het contact met de grond op alle punten van je voeten. Denk dan dat je IN de grond gaat staan en je diepe wortels trekt tot diep in de grond. Als een boom die stevig staat. Toegevoegd na 1 minuut: Technieken uit de TaiChi en QiGong.

Goed geaard zijn wil eigenlijk zeggen dat je goed in je basis zit. Je basis zit ter hoogte van je stuitje [1e chakra]. Wanneer je je hierop concentreert, of er 'doorheen ademt' zal deze plek enorm gevoelig worden, zwaar hetzij aanwezig voelen, enz. Bij mij voelt het als een staart krijgen. Wanneer je in je basis bent voelen je voeten normaliter ook wat zwaarder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100