Kan iemand die kan gedachtenlezen altijd "zien"wat iemand in zijn buurt denkt ?

Als je in een groep mensen staat en er is iemand bij die kan gedachten lezen en jij zit net aan bijvoorbeeld ruige sex te denken. Ziet zo iemand dan als het ware die beelden voor zich waar jij aan zit te denken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste theemuts, Het antwoord is eigenlijk eenvoudig: op basis van onze toch wat gebrekkige kennis van de wetenschap kunnen mensen in de strikte zin van het woord geen gedachten "lezen". De uitdrukking "gedachten lezen" wordt echter ook veel gebruikt in overdrachtelijke zin, en daar zit 'm een deel van de discussie die daarover bestaat. Er zijn mensen die bijzonder goed zijn in het "lezen" van lichaamstaal: de combinatie van houding en intonatie, de gedragingen en de uiterlijke kenmerken van iemand die spreekt vertelt hen soms veel meer dan wat de geobserveerde persoon eigenljik zelf wil prijsgeven, vooral als ze met wat ze zeggen eigenlijk de waarheid willen verhullen of verdoezelen. Dit heet non-verbale communicatie. Mensen die beweren "echt" gedachten te kunnen lezen maken eigenlijk in hoge mate gebruik van deze sterke eigenschap. Bepaalde instanties hebben zelfs een prijs uitgeloofd voor wie onder gecontroleerde omstandigheden erin slaagt te bewijzen echt gedachten te kunnen lezen. Het betreft dan bvb. proefnemingen met het "lezen" van afbeeldingen op kaarten die de proefpersoon zelf niet kan zien, of proberen te "lezen" op welk onderwerp een andere proefpersoon in de ruimte ernaast zich concentreert . Tot dusver heeft geen van de mensen die ooit op die uitdaging zijn ingegaan zo'n test doorstaan ...

Er is nog nooit iemand geweest die heeft kunnen bewijzen dat hij kan gedachtenlezen, zeker niet op de manier die jij beschrijft. Maak je dus maar geen zorgen en fantaseer er op los!

Gedachten lezen kan niemand, maar het zeer voorspelbare gedrag van de ander is vaak bepalend dat het lijkt alsof men gedachten kan lezen. En als men dat uitspreekt op dat moment dan is dat een bevestiging voor de ander.

Gedachtenlezen is onmogelijk. [*] Wat wel mogelijk is, is dat sommige mensen bovengemiddeld gevoelig zijn voor de lichaamstaal van anderen. Dat omvat ook miniscuul kortere of langere pauzes tijdens het spreken, een oog dat net wat langer omlaag kijkt dan anders, een pink die net wat meer gebogen is dan gebruikelijk, een ademhaling die net wat hoorbaarder is - enzovoort. Mensen die zo'n bovengemiddelde gevoeligheid hebben, en die daarnaast ook zijn gezegend met een goed inlevingsvermogen, kunnen op die manier heel veel dingen over een ander aanvoelen. Ze kunnen daar zó goed in worden, dat het net lijkt of ze gedachten kunnen lezen. [*] Althans, we hebben uitgebreid geprobeerd gedachten te lezen, maar dat is nog nooit gelukt. Je kunt natuurlijk een heel theoretische insteek hanteren en zeggen dat dit nog niets bewijst. Laten we het erop houden dat het nog nooit iemand gelukt is, te laten *zien* dat gedachtenlezen mogelijk is.

The mind only Knows what it Knows... IT DOES NOT know what it DOES NOT know... Dus zeggen dat het NIET kan vind ik een kortzichtig antwoord. Gedachtes lezen in hoe jij het verwoord.. dat zou kunnen.. dat is eerder telepathische communicatie. Wij allen zijn er heel goed in om elkaars gevoelens te 'lezen' ofterwijl we zijn allen helderziend.. alleen zijn de meesten (meer als 90%) van de mensheid als kind uit hun helderziende gaven gepraat. Onze opvoeders (ouders, leraren, minister, tv, krant, etc, etc) hebben vaak een bijdrage geleverd aan het 'verlammen' van onze helderziendheid. Ik zeg nu niet dat dit slechte mensen zijn en dat ze dit afstompen van onze intuitieve gaven bewust doen. Veelal is dit afstompen van onze gaven een effect van goede bedoelingen bij het opvoeden. Misschien zag/hoorde/voelde je als kind wel 'gekke' dingen die je ouders niet konden begrijpen en vervolgens werd je verteld dat wat je zag/hoorde/voelde niet echt is. Een kind vertrouwd de opvoeder altijd heel makkelijk en neemt zo deze waarheid van de ouder over en vergeet zo zijn/haar gaven. Wat er tijdens het opvoeden van een kind vaak gebeurt is dat de waarheid van het kind aan de kant wordt geschoven en de waarheid van de opvoeder in de plaats komt. Hierdoor wordt de eigen waarheid van het kind vergeten en leeft hij/zij in de waarheid van een ander. Een goed voorbeeld is al te vinden in de antwoorden hierboven; "het is nog nooit wetenschappelijk bewezen, dus is het NIET waar" Hier wordt dus meteen al aangenomen zonder er zelf ervaring mee te hebben gehad dat het NIET bestaat en de mogelijkheid van telepathische communicatie is al uit de realiteit 'verbannen'. Dit is een simpel voorbeeld van het afstompen van onze eigen 'para'normale gaven en het overnemen van een buiten ons liggende waarheid. Een bekend gezegde die hier goed bij past is: "Iedereen is geboren als een origineel maar velen sterven als een kopie") Toegevoegd na 38 seconden: ps. verdere uitleg hieronder Toegevoegd na 4 minuten: Mensen kunnen ook onbewust aanvoelen dat jij zit te fantaseren over iets (voornamelijk als het gepaard gaat met sterke gevoelens). Wat er dan kan gebeuren is dat de anderen in de omgeving misschien zelf ook onbewust hierover gaan fantaseren, of zich ongemakkelijk kunnen gaan voelen in de vibratie die jij uitzend. Ze zullen het in 90% van de gevallen niet door hebben dat jij de gene was die deze 'vibe' uitzend en denken dat het hun eigen gedachten zijn.

Bronnen:
http://www.masteringalchemy.com

Gedachten lezen bestaat niet. Wel zijn er mensen die heel goed kunnen aanvoelen waar je mee zit en zelfs waar je aan denkt, maar dat is geen gedachte lezen, dat is een soort van inleven in de ander. Dus wees niet bang als je aan ruige sex denkt, dat een ander met je mee "leest".

Over het algemeen is er een duidelijke focus van beide mensen nodig, zowel van de gedachtenzender als van de - ontvanger. Er zijn geen mensen bekend die 'zomaar' de gedachten van andere mensen kunnen waarnemen als een filmpje. Die veronderstelling lijkt erg romantisch, en komt in de buurt van de film What Women Want, met Mell Gibson.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100