Wat is het verschil tussen de Jodenster en de Davidster?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is precies hetzelfde.

Het symbool is hetzelfde, het verschil zit 'm in de gele achtergrond. Ook wordt door aan de Davidster de benaming Jodenster te geven, aan het woord meteen de negatieve connotatie van de apartheidsstatus tijdens de holocaust, toegevoegd .

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Davidster
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jodenster

Het verschil is, dat de Davidster een ster is voor de Joden. De ster is ook normaal voor de Joden maar bij de Jodenster is het een symbool wat voor de tweede wereld oorlog werd gebruikt. De conclusie: De Jodenster is geen goed teken voor de Joden omdat dat herinnert aan de tweede wereld oorlog, en bij de Davidster niet. De Jodenster werd gebruikt voor de tweede wereld oorlog en dat is het verschil met de Davidster daarom werd hij toen verandert door Hitlier. Dus de Davidster werd een Jodenster bij de tweede wereld oorlog omdat de ster dan een hele andere betekenis heeft.http://davidster.weebly.com/jodenster.html

Een davidster is een hexagram, welke vaak geassocieerd wordt met het jodendom, zoals het kruis voor christenen. Het komt voor in de vlag van de staat Israël waar veel Joden wonen. Het is een symbool. Een Jodenster is een stukje textiel wat Joden verplicht moesten dragen in de tweede wereldoorlog, het was een afbeelding van een zwarte davidster(hexagram) op een gele achtergrond en met het woord Jood of de letter J erin. Het was een identificatiemiddel voor de Duitsers om zo makkelijk de Joden van de niet-Joden te onderscheiden. Het verschil zit hem dus in het gebruik, maar ook in de afbeelding zelf en vooral in de gevoelswaarde. Als je een jood met een davidster ziet, maak dan niet de "fout" om te zeggen dat hij een mooie Jodenster draagt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100