Je bewustzijn ontwikkelen, hoe doe je dat?

Moet je daar esoterische of spirituele boeken voor lezen, spirituele cursussen volgen, dagelijks naar de yoga-klas gaan, de Tarot bestuderen of nog iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn vele manieren om je bewustzijn te ontwikkelen, onder andere de voorbeelden die je zelf aangaf. Wat bij mij goed werkt is veel lezen over spirituele zaken. Je kan naar de bieb of boekhandel, afdeling spiritueel of esoterie en zoek iets uit wat jou aanspreekt. Yoga en meditatie werkt voor veel heel goed, mits je de discipline hebt om het regelmatig te doen. Kijk bijv. hier eens, hier zijn veel spirituele boeken te vinden. http://www.boekenstand.nl/

Om je innerlijke bewustzijn te openen en te ontwikkelen, is het in principe genoeg om liefde toe te laten in je leven. De liefde opent de verpakking van je bewustzijn wat al diep latent in je verborgen zit, en zal je innerlijk bewustzijn cultiveren. Open je hart, en denk vanuit je innerlijk gevoel, en neem rustig de tijd voor jezelf, en de antwoorden zullen vanzelf komen. Liefde is het sleutelwoord, voor je innerlijke kennis. Alleen via deze weg.

Dit is iets wat veel mensen willen, maar wat erg moeilijk te leren is. Door te lezen wordt je altijd wijzer natuurlijk. Eckhart Tolle's 'De kracht van het NU' is een goed boek op dit gebied, maar ik raad je aan te beginnen met 'De kracht van het loslaten' van Guy Finley. Een zeer prettig leesbaar werk en goed praktisch toepasbaar. Daarnaast is meditatie absoluut een aanrader. Dit bevordert je rust en concentratie. Ga gewoon eens zitten en bekijk je gedachten. Zo leer je meteen veel over je gedachtepatronen. Veel succes.