Hoe voel je "je aura"?

Wil ik gewoon weten. :)

Toegevoegd na 5 minuten:
Wat kan je dan met die aura, waarom heb je het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je heel gevoelig bent, dan kun je met je hand het energieveld om iemand heen voelen. Plaats je hand op ongeveer 30 cm. van iemands lichaam en probeer steeds een stukje dichterbij te gaan. Dan weer een stukje vanaf. Op die manier kun je een soort 'weerstand' voelen. Sommige mensen voelen warmte, anderen weer prikkels.

De aura is de naam die wordt gegeven aan een verondersteld energieveld dat, volgens verschillende esoterische stromingen, mensen en ook andere levende wezens zou omgeven. Aura's zouden visueel kunnen worden waargenomen door personen die daar gevoelig voor zijn. De kleuren van een aura zouden, zo wordt beweerd, variëren naargelang de persoon en de omstandigheden. Auragenezers beweren dat ze ziektes kunnen diagnosticeren aan de hand van verstoringen in het aurabeeld. Met wetenschappelijke methodes zijn tot op heden geen aura's vastgesteld.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aura_(paranormaal)

Je voelt je eigen aura niet, slechts als deze met een aura van een ander mens in aanraking komt, dan voelen sommigen dat. Daarom voelen sommigen of er iemand achter je staat ofschoon je dat niet altijd kunt horen aan ademhaling oid. Er wordt verschillend over aura's gedacht omdat men dat rekent tot de geestelijke wereld die velen niet erkennen dat die bestaat. Op grond van mijn ondervinding moet ik aangeven dat ik er van uit ga dat aura's bestaan.

Je kunt het van jezelf zien, op een aurafoto. En als je de gave hebt kun jij het wel bij anderen waarnemen. De kleuren van een aura vertellen over de mens met die aura.

Als iemand te dicht bij je komt staan, of vlak tege je aan komt zitten in de bus. Iemand die je niet kent dus. Dan VOEL je dat die persoon in je persoonlijke ruimte zit. Sommige mensen noemen dat je aura. Er worden nog allerlei andere zaken aan toegeschreven, maar die zijn voor een groot deel een kwestie van geloven. Maar er zit wel degelijk iets van een energieveld om je heen, want zelfs in het pikkedonker merk je het.

Als je positieve gevoelens uit dan word de aura rond je lichaam tijdelijk sterker .Indien je negatieve gevoelens uit dan word deze aura juist zwakker .Dus als je ooit iemands aura wil voelen dan heb je het meeste kans bij een goedgeluimde persoon dan bij iemand die chagrijnig is . Als je spiritueel goed ontwikkeld bent dan kan je met genoeg oefening e.d. iemands aura voelen of later zelf die aura versterken door die persoon bv. moed in te praten of door hem/haar gelukkig te doen voelen .

Letterlijk nu een "gevoelige vraag" ;) Als je over dit soort onderwerpen begint, zal je aan de antwoorden wel merken dat er soort 'scheidslijn' ligt tussen een groep mensen die vanuit de wetenschappelijke kant, alles wat neigt naar 'paranormaal, aura, magnetisme etc.' en alle verwante onderwerpen "wegwuiven" , en een groep mensen die vanuit eigen bevindingen, soms ook wel geloof enz, je zullen antwoorden. In feite is het simpel: vanuit wetenschap is er (nog) nooit iets voldoende bewezen omtrent ook dit onderwerp. Sites als www.kwakzalverij.nl of www.skepsis.nl , of bv het wetenschapsforum kan je bezoeken en je eigen conclusies uit trekken. Toch probeer ik je vraag te beantwoorden vanuit mijn eigen bevinding, naast die van 'derden'. Voor mensen die bv al geboren werden met een openheid en gevoeligheid voor voelen of zien van een aura, zal dit "niet bijzonder zijn"en eerder heel normaal i.p.v. paranormaal. Overigens hebben ook planten en dieren een aura. Het is in feite niet meer of minder dan een energieveld, en mensen die extra gevoelige zintuigen hebben, zien om een mens, dier soms plant eerst meestal een lichte soort rand/uitstraling en die overgaat in vele en wisselende kleuren, soms' dichte' en soms transparante kleuren(schakeringen) Je eigen aura is meestal niet zo simpel te zien, maar soms indirect voelbaar.(zie voorbeeld Bastanovum ) Wat mij eens overkwam was best funny: zeer zelden zet ik de webcam aan, maar met goede vriendin die ook erg gevoelig is en soms aura's ziet wel gedaan. Beetje lacherig keken we elkaar aan en tegelijk zelfs zagen we elkaars aura's! Maar we zagen ook onze eigen aura duidelijk! Wel ben ik persoonlijk geen voorstander van de vele kleur-interpretaties die je in boeken of op internet ook kan vinden! Ook kleuren kennen soort 'gevoelswaarde' en in feite kan je je hele leven leren om de vele kleuren die je waarneemt een juiste waarde toe te kennen;) Toch kan zien van iemands aura ook ineens nuttig zijn. Vorige week logeerde hier vriendin. Ze was ziek geweest, 2x AB kuur, en de hoest op op zijn retour. Ze zat op stoel tegenover me(witte muur achtergrond) en ik schrok, maar zweeg... Kort erna zei ze: shit ik voel enorme pijn onder schouderblad en die gepaard ging met gevoel 'niet lekker ademen meer kunnen'. Ik vond dat ze als dit een uurtje aanhield beslist naar dokter moest. Pijn nam toe en ze ging gelukkig! Ze is direct per ambulance afgevoerd en nu herstellende van dubbele longontsteking in ZH!