Heeft een ziel ook een naam?

Als mens heb je een naam. Als je uitgaat van reïncarnatie dan keert je ziel steeds in een nieuw lichaam terug en kies je weer een naam. Maar heeft je ziel zelf ook een (roep-)naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien, dat zal je pas weten als je overleden bent

Neen, je ziel heeft geen naam. De ziel is je eigen diepste ik, de persoon die jij bent heeft een naam, en niet je ziel. Hoe dieper je,je eigen innerlijk ingaat jezelf begrijpt hoe meer kwaliteit van leven als levende ziel. Immers dat is het pad die we volgen tot het moment van loslaten. We willen alles koppelen aan wat men vind, zoals ik hou zielsveel van je, of wat een zielepiet, o,wat zielig. Je verbonden voelen met de ziel jij, als gevoel is genoeg. Groet Addy

Je ziel heeft geen naam. Waarom heb jij een naam? Je hebt een naam gekregen van je ouders zodat je geroepen en genoemd kan worden, en niet vergeten wordt later. Je ziel hoeft niet genoemd te worden bij naam en ook niet opgenomen te worden in een stamboom ofzo, dus nee, je ziel heeft geen naam.

De mijne heet Hank.

Ik heb een wat ander beeld over 'reïncarnatie' dan het algemene 1 op 1 overgaan van het ene leven naar het andere. Daarbij komt dan automatisch dat je niet een naam houdt bij overgaan. Laat ik stellen (om je vraag te proberen te beantwoorden) dat reïncarnatie 1 op 1 is. Je ziel is het deel van jezelf dat niet met je denken te maken heeft maar met voelen (of neem je die twee bij elkaar in jouw idee over de ziel?) en ervaren (immers, er zijn onderzoeken geweest die uitwijzen dat mensen ervaringen uit hun vorige leven herinneren). Een naam is een label dat aan een persoon wordt gehangen, om hem/haar te identificeren bij communicatie. Stel je iemand voor die z'n leven lang alleen is, die heeft geen gebruik voor een naam. De namen zouden dan 'steen' of 'water' zijn. Betitelingen van de aanwezige elementen. Je hebt dus alleen een roepnaam om geroepen te worden. Wanneer je ziel in een nieuw lichaam treedt, ben je eigenlijk weer helemaal opnieuw 'alleen'. Je zult in je nieuwe leven een nieuwe plaats in een nieuwe maatschappij en sociale groep hebben en dan dus ook een nieuw zielspersoon zijn. Volgens mij heb je dan geen vaste naam. Ik heet nu Mark, maar in m'n vorige leven kan ik wel een vrouw zijn geweest, mijn ziel was ik en ik als vrouw zou dan geen Mark hebben geheten. Omdat je ziel ook bestaat als je niet denkt (het vereiste voor namen geven), denk ik niet dat een ziel een naam nodig heeft.

voor jezelf heeft je ziel geen naam maar voor je nabestaanden na dat je overleden bent plakken ze jou naam in dat leven nog steeds aan je ziel vast Toegevoegd op 06-06-2009 17:57:58 zo heet je niet maar zo word je wel genoemd