Geloof jij in karma?

En waarom wel of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Karma is volgens mij iets dat niet echt te ontkennen is (maar ja, dat is mijn idee). We leven in een reactionair universum (je duwt en verplaatst iets, dat verplaatst iets, dat verplaatst iets). Dus alles wat je doet heeft gevolgen. Daarnaast is dit in sociaal opzicht en psychisch opzicht in mijn idee niet anders. Je glimlach naar iemand op straat, die voelt zich iets beter, komt een ander tegen die zich negatief voelt, glimlacht ook iets meer en de ander voelt zich minder negatief. Die laatste komt jou weer tegen en zal in plaats van wat hij/zij anders had gedaan (bijvoorbeeld tegen je aan botsen door onverschilligheid of balorigheid) iets meer rekening houden. Ik denk ook dat op een of andere manier deze keuzes, acties en intenties redelijk mens gebonden zijn.

Geloof je in karma? Dus je weet het niet en je vraagt bevestiging... Dus ja... Karma bestaat in het echt... Maar hoe kan ik karma dan zien? Dat is dan je volgende vraag... Karma is alles wat je had moeten doen en wat je verzuimd hebt om te doen EN karma is dat wat je toch had gedaan terwijl je dat had moeten laten... Leuke definitie zuig ik zo uit de duim hé... Maar het is de waarheid... En is er iets wat aan mijn definitie voldoet in jouw ervaring? Als je ja moet antwoorden dan is dat het bewijs voor karma... Als je nee zou antwoorden dan zeg ik dat karma voor jou niet bestaat.. En wat is dan karma precies, ja dat is voor iedereen verschillend, en de enige die dat precies kan weten ben jij en niemand anders... Mag ik volstaan met dit antwoord... Dank je...

Ik geloof niet in karma in de reden-gevolg manier. Ik geloof meer in de afstreep regeling. Ik probeer elke dag een stuk zwerfvuil in een prullenbak te gooien, daarmee gun ik mezelf de valse luxe om negatieve gedachten te hebben over bepaalde situaties zonder me een slecht persoon te voelen (bij wijze van spreken). Een beetje op een kinderachtige manier (als ik dit propje vanaf hier in de prullenbak kan gooien mag ik een wens doen)

Ja... Ik geloof dat mijn Karma er voor zorgt dat de ziel uiteindelijk volwassen word na een x-aantal levens...

Of het echt zo is doet er niet zoveel toe, maar je volgende leven(s) proberen te verbeteren door nu 'goed' te zijn en te leven is al een stuk beter dan die motivatie uit een 'hemel' te halen.....

Ik geloof alleen in kabouters en weet niet welke betekenis je toekent aan het begrip "karma". Ik begrijp uit wiki dat er vele betekenisen zijn, waaronder het Nederlandse gezegde "Wie goed doet, goed ontmoet". Dat vind ik een mooi gezegde en ik denk dat het in praktijk inderdaad zo werkt.

Een hoop gelovigen hier. Karma bestaat niet. Hoe graag je dat ook zou willen. Karma is bedacht door mensen die niet kunnen aanvaarden dat er slechte dingen gebeuren met goede mensen, en dat bijv. slechte mensen ook rijk worden. Karma is voor velen het kalmeermiddel om vreselijke zaken onder ogen te kunnen zien, zoals kinderen die lijden, moordenaars die vrij rondlopen, enz. Zonder karma zou je je misschien voor de eerste keer 100% verantwoordelijk kunnen voelen en het idee kunnen krijgen dat je zelf de controle hebt over je eigen leven. En dat vinden velen doodeng.

Ha, die Marita; Ik zie karma als de opsomming van je doen en laten tot het huidige moment. Als die in balans is heb je het aardig voor elkaar, zo niet moet er nog aan gewerkt worden. Het gaat mij echter te ver om erin te 'geloven'; dat zou voor mij persoonlijk teveel het idee geven dat zaken door erop te vertrouwen vanzelf wel goed komen. Ik denk dat je daarin altijd zelf actief moet (proberen) te zijn. Ook de correlatie tussen eerdere handelingen en latere gevolgen zie ik niet; dat zou betekenen dat iedereen uiteindelijk (en veelal onbewust) zijn eigen levensloop in handen heeft en dat gaat er bij mij niet in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100