In welke richting bidden moslims als ze in mekka zijn ?

Wat is het punt waar ze naar richten met hun gebed ? Is er een bepaalde moskeeof iets ? En wat dan als ze in die moskee bidden. Is er een bepaald beeld of iets ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De richting van de zwarte heilige basaltsteen in de Ka'aba Toegevoegd na 2 uur: richting ten opzichte van de steen , vastgelegd in de Qibla ( door de Soera van de Koe ----Musa)....daarvoor baden Moslims in de richting van Jeroeshalaim (Jerusalem)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Steen_...

Altijd naar het Oosten! Ook in Mekka zelf wordt gebeden in oostelijke richting. Moslims doen niet aan beelden. Dat mag niet. De moskee is zo ingericht dat je altijd met je hoofd naar het oosten zit.

In de richting van de moskee. in de richting Ka'aba. Toegevoegd na 4 minuten: Uit wikipedia: De Ka'aba (ook Kaäba, Ka'ba of Ka'bah, Ar. الكعبة ) is een kubusvormig gebouw en staat in de Grote Moskee in Mekka. Het is het centrale heiligdom van de islam, en staat ook wel bekend als Bayt Allah ("Huis van God"). Als onderdeel van de hadj, de bedevaart naar Mekka, loopt men zeven keer rond de Ka'aba. Ook legt de Ka'aba de islamitische gebedsrichting vast - een moslim bidt altijd in de richting van de Ka'aba, dat is dus, als hij niet in Mekka is, in de richting van Mekka.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ka%27aba

Met hun gezicht naar het oosten en hun kont naar het westen. Maar dat doen ze niet alleen als ze in Mekka zijn, zo bidden ze overal.

Ze bidden richting de heilige tempel (ka'ba)

Bronnen:
http://www.phys.uu.nl/~vgent/islam/islam_q...