Uit welke naam word er meer gemoord?: god of de duivel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Darth Vader ?

Volgens GeenStijl was het God.

God, zonder twijfel.

Er wordt niet gemoord uit de naam van. Hooguit door mensen met een psychische stoornis. Alle andere moorden zijn het gevolg van de menselijke hang naar macht en bezit.

In naam van god worden/werden hele volkeren afgeslacht. Het gebeurt maar zelden dat een idioot iemand vermoord in naam van de duivel!

Dat hangt er van af welke God je het over hebt. Als Allah, Boedha en de rest van het stel ook meegerekend wordt met de christelijke variant kunnen we met zekerheid stellen dat God aanvoerder is op dit gebied.

Helaas uit de naam van God/ Allah. Zoals John Lennon al zong: Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people Living life in peace

Dat zijn drogredens. God of Allah of de duivel. Men moordt omwille van zijn eigen gelijk te willen halen ondanks alles. Zie de godsdienstoorlogen of de inquisitie. Onder het mom van godsdienst schuilt heel gewoon MACHT. Macht verwerven en behouden. Droevig maa realiteit. Moordt men voor de heilige Nikolaas of voor Maria Magdalena?

God is populairderer

Geef eens een voorbeeld van welke volkeren "uit de naam van God" zijn uitgemoord? Ik ben benieuwd!

'Geef eens een voorbeeld van welke volkeren "uit de naam van God" zijn uitgemoord?' 'So help us God' - Bush Need I say more?

God uiteraard. Als we hierin Allah, God en andere benamingen onder het woord God verstaan. De duivel is het kwaad volgens verschillende godsdiensten maar voorlopig wordt er veel meer gemoord uit naam van God.

Geen beide. Ze bestaan namelijk beide niet.

Wat mij betreft wordt er vooral gemoord door ego's. Het menselijk ego heeft helemaal geen God noch Duivel nodig om tot moorden over te gaan. Dat kan z/hij heel goed zelf.

Als God alles is, is hij (het) ook de duivel... dus god heeft meer gemoord, heel simpel hoor

Een beetje rare vraag omdat de optie "duivel" impliceert dat je in God gelooft. Mensen die in God geloven zullen zeggen dat mensen verleidt door de duivel verkeerde dingen doen. Mensen die niet geloven zullen dit nooit van zichzelf zeggen, maar zien wel de misstappen van gelovigen. Tja, dan lijkt het God, maar van uit een gelovig perspectief is het toch echt de duivel. Kies maar wat het beste bij je past!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100