Koninkrijk van God...is dat een soort roes waar je in beland als je maar diep genoeg focust op "iets"? Krijg ik dan vrede in mij? Hoe werkt dat nou??

Ik ben al een tijd bezig met het geloof en vat het ook serieus op, maar soms is alle gevoel in mij verdwenen en komt het weer over als onzin bij mij. Koninkrijk, vrede, genezing, Jezus, engelen...allemaal prachtig maar hoe kom ik nou in extase van iets dat ik niet zie/hoor/voel? Want het zijn gewoon mijn eigen gevoelens diep in mij lijkt wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zal niet lukken. Je hebt namelijk te goed door hoe het werkt. Ik vind de vraag trouwens heel goed.

Ik denk dat het normaal is dat je soms twijfelt. Exact wat jij beschrijft, dat denk ik ook wel eens. Maar dan gebeurt er vanzelf weer iets waardoor ik het weer wat positiever zie. Het lijkt een soort worsteling tussen gevoel en verstand. Je gevoel wil er graag in meegaan, je verstand wil eerst bewijzen zien! En nu laveer je daartussen heen en weer. Mijn advies zou zijn om te genieten van de fijne momenten, inzichten, meditaties enzovoorts, en als de kritische gedachten komen, deze ook maar gewoon te accepteren. Er komt vanzelf een dag dat je geloof meer naar de ene of naar de andere kant zal gaan en dan kun je er ook je rust in vinden. Toegevoegd na 3 minuten: Ik raak trouwens nooit in extase. Dat is misschien ook wel een subjectief begrip. Maar dat wat ik geloof en de manier waarop ik dat beleef vind ik wel heel fijn! En dat vind ik voldoende. :-)

t.o.v van God kan je echt wel in extase komen Als je die verhalen in de bijbel leest dan zijn dat soort aanraking altijd behoorlijk heftig. maar gelukkig zijn ze vrij zelden want anders wil je er maar in blijven ;) Het is zo verslavend als heroine zeg maar God is ook niet gek dus doet hij dat dus ook maar hoogstzelden. maar het voornaamste van al dit is dat je leven er door veranderd. Ik denk altijd voor mijn part zweef je tegen het plafond van de kerk van extase Als je leven daarna niet anders wordt is het voor niks geweest. toch is er niets op tegen van tijd tot tijd kan de geest je gewoon blij maken of je weer even herinneren wat Jezus gedaan heeft er kom dan zeker ook een stuk emotionele ontlading los en vrede en nou ja alle vruchten van de Geest met een beetje slagroom er op. maar het leven van alle dag maak je ook mee dat vreemde contrast kan je soms lekker aan het twijfelen brengen. Je groeit er nog wel in het geloof is nou eenmaal als het koninkrijk van God als een zaadje dat je in de grond stop om te laten groeien

Leef maar gewoon, weet dat je leven je gegeven is, en dat je er wat van kan maken. Doe niet krampachtig. Leef bij de dag. Lees Mattheus 5.

Volgens mij heeft 'Gods koninkrijk' niks te maken met een gevoels of hartetoetand,maar heeft het alles te maken met een reële hemelse regering.Dat tonen keiharde Bijbelse bewijzen aan! http://www.goeievraag.nl/vraag/gods-koninkrijk-mensen-bidden-vader.43430

probeer het eens met je naaste liefhebben als jezelf,klinkt misschien heel erg hoogdraven maar investeer daar eens in.Hoe meer mensen dat doen hoe n plezieriger wereld, Toegevoegd na 1 minuut: verder ben je goed bezig met je zoektocht

Volgens mij geef je zelf al het antwoord .... Maar vraag jezelf toch eens af waarom je per se wilt geloven in iets wat je niet ziet, hoort, voelt en ruikt. Heb je het nodig om iets aan te hangen? En zo ja ... waarom? Is het een groep mensen waar je bij wilt behoren misschien? Ik denk dat jij niet goedgelovig genoeg bent om te kunnen geloven. Je denkt teveel na en hebt een goed ontwikkelde logica in je hoofd.

Je kunt eens beginnen met Johannes 4 Wedergeboorte daarna Johannes 14 Heilige Geest daarna 1Petr.2:1-10 Aanbidding

Bronnen:
de Bijbel

Het Koninkrijk van God is daar waar mensen Koning Jezus erkennen en Hem willen volgen en dienen. Dus het begint in je eigen hart, je gevoel komt er wel bij mar het is ook een kwestie van verstand. Je kiest ervoor om de Bijbel te gaan lezen en daar gaat zoveel van UIt, want het is Gods brief voor mij! Als je Jezus toelaat in je hart komt er inderdaad een enorm stuk rust en vrede en vervulling van heel veel behoeftes en verlangens. Wij mensen hebben eigenlijk allemaal een stuk vacuum van binnen, leegte wat alleen maar gevuld kan worden met God. Geweldig! En dat Hij dan ook nog een Vader wil zijn../. En onze Redder.. Wauw!

Het koninkrijk gods schuilt in jezelf . Je kan het niet buiten jezelf vinden. Als je er veel over wil lezen moet je de boeken van inayat Khan lezen .

Niks moeten of proberen of voelen. Het is jouw innerlijke keuze of om voor jezelf te leven of Hem te kennen in je leven. Leg het gewoon aan God voor. Hij antwoordt altijd. Het gaat overigens niet om een fijn gevoel of extase. Geloven is geen drug. Het is heel nuchter. Maar het is niet uit te leggen, aan te praten, te overtuigen. Het is wat jij beleeft en wat God jouw vertelt. Het gaat om de relatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100