Ben ik de enige die fanatiek religieuze mensen eng vind?

Dat mensen denken met oogkleppen op vind ik al griezelig, maar dat ze andere mensen nagenoeg willen dwingen net zo te denken vind ik echt gevaarlijk eng.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, absoluut niet. Deze mensen zijn (vaak) van kinds af aan 'gehersenspoeld', dat begint al heel jong. Die mensen zien hun geloof als enige waarheid. Ik ben ook wel (gematigd) christelijk opgevoed, maar ik heb nooit wat gehad met het geloof, dominees en bijbels. Gelukkig mag ik 'afvallig' zijn. Er zijn ook geloven waar dat dus gewoon niet mag! Heel eng en heel gevaarlijk dus!

Nee, ik denk het niet. De overgrote meerderheid vindt dat, althans dat mag ik hopen.

Nee, zeker niet! Ik heb naast de deurbel een opvallende tekst hangen dat wij niet bekeerd wensen te worden, en dat ik het indrukken van de bel om die reden dan ook ten sterkste afraad. Je wil niet weten hoe vaak ze als 'gekke Gerritje' toch hun relieuze zin proberen door te drukken!

Je behoort zelfs tot de overgrote meerderheid die de zaken in een juist perspectief weet te plaatsen. Elk dogmatisch denken sat ook fanatiek geuit wordt is gevaarlijk voor de maatschappelijke verhoudingen.

Ik vind mensen die overtuigd zijn een waarheid te kennen, of het nou een religieuze is of niet, niet eng, maar eigenlijk een beetje zielig. Als je jezelf open stelt voor allerlei ideeën is er zoveel meer te beleven.

Nee hoor, dat vind ik ook niet. Maar niet alleen als het over religie gaat: alles waarin iemand een beetje te ver doorslaat qua fanatisme vind ik al snel eng.

Nee hoor ik vind ze ook heel eng, maar dan vooral eng in de mind...

Niet zozeer eng, tenzij ze met geweld dreigen (doen sommigen helaas). Het is inderdaad 'eng denken' (is zeer klein of smal denken). Wat ik inderdaad ook zielig vind, maar als (en zolang) ze er anderen geen kwaad mee doen, en zij zichzelf erdoor gelukkiger achten, vind ik het best. Toegevoegd op 10-05-2009 16:25:09 Hoewel ze ook weer vaak anderen willen overtuigen of dwingen, maar goed daar is die ander dan zelf bij en groot genoeg... Voor kinderen van zulke ouders vind ik het wel een beetje zielig. Ofwel zij krijgen het door en moeten afstand nemen van het denken van hun ouders, of ze worden ook zo.... dat is wel heel jammer.

ik vind ze ook eng, iedereen die iemand anders iets op wil dringen met volle overtuiging is eng.. x

nee hoor weet je wat ik pas eg eng vind die vamilie dag van de eo sorry hoor

Nee, dus, je bent niet de enige. Ik vind ze ook eng. Mensen die ze eng vinden provoceren wel eens door te zeggen: 'Hoe diep moet je niet al in die put zitten om in engelen te gaan geloven?' Ik heb wel eens het idee dat mensen vaak niet van zich zelf weten hoe fanatiek ze al zijn. Wat er zullen best een handjevol mensen zijn die eerder op jou vraag antwoord gaven, dezelfde mensen die aangaven fanatiek religieuze mensen ook eng te vinden, en zelf in engelen te geloven! Vind ik al best fanatiek.

Nee, je bent niet de enige. Toegevoegd op 13-05-2009 19:34:38 Zelf ben ik christen en vindt Jehova getuigens ook eng.

Fanatieken vallen per definitie buiten religie. Maar helaas zijn er domme en zwakke mensen die religie gebruiken om eigen fanatiesme goed te kunnen keuren. En nog dommere en zwakkere die het niet kunnen inzien...

Alleen logica al zou je moeten leren dat je naar alle waarschijnlijkheid niet de enige bent. Je bent met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid redelijk te vergelijken met andere mensen, namelijk. Wat wil je jou eigenlijk precies weten? Of wil je graag gelijk hebben? Persoonlijk vind ik heel erg weinig mensen eng, ook orthodoxe gelovigen lang niet altijd. De achterliggende systemen wijs ik wel vaak stellig af. Ik vind het belangrijk om daar een onderscheid in te maken.

Wanneer mensen fanatiek religieus bezig zijn slaan ze vaak door naar de andere kant, en dat lijkt me alles behalve gezond. Doorslaan is eng, fanatisme op zich niet al vraag ik me af of het nodig is.

Ook ik vind fanatiek religieuze mensen eng. Helemaal omdat ze dan vaak zo fanatiek zijn, dat ze zelfs argumenten van andere (niet fanatiek) religieuze mensen onder de tafel schuiven omdat het niet in hun straatje past. En er dus door niemand met ze te praten valt, behalve de mensen die op precies dezelfde manier fanatiek zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100