Wat gebeurt er als je sterf met: A) Je ziel B) Je geest?

Velen geloven dat de ziel iets onsterfelijks is en dat we na onze dood een geestelijk lichaam krijgen.

Stel je voor dat je slecht hebt geleeft, dan gaat je ziel volgens hen naar de brandende hel, maar wat gebeurt er dan met het andere deel, het geestelijke lichaam ?

Is het te vatten dat het ene deel naar de hel zou gaan en het andere deel ergens rondzwerft of iets dergelijks ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je ziel is je lichaam welke leeft,net zoals dieren zielen worden genoemd. Dus je ziel wordt stof wanneer je sterft! In verband met de dood van de mens zegt Prediker 12:7: „Dan keert het stof [van zijn lichaam] terug tot de aarde, net zoals het geweest is, en de geest zelf keert terug tot de ware God, die hem gegeven heeft.” Als de geest of levenskracht het lichaam verlaat, sterft het lichaam en keert het terug naar de aarde, waaruit het afkomstig was. Op vergelijkbare wijze keert de levenskracht terug naar de bron ervan: God . Dat betekent niet dat de levenskracht echt naar de hemel gaat, maar dat voor iemand die sterft, de enige hoop op toekomstig leven bij God berust. Zijn leven ligt als het ware in Gods handen. Alleen door Gods kracht kan de geest of levenskracht teruggegeven worden zodat iemand opnieuw kan leven.

Je ziel zal gaan naar de daarvoor bestemde plek, de hemel of de hel. Je geest zal je ziel volgen.

Die sterven ook.

Geloof is precies als het woord zegt: een aantal vreemde ideeen voor waar houden. De werkelijkheid is, dat je geen 'ziel' en geen 'geest' hebt, dat hemel en hel niet bestaan. Als je sterft, dat stopt het proces en is alles weg. Net als wanneer je je IPOD in het water laat vallen, dat je IPOD niet meer werkt, en dat jouw muziek weg is. Het christelijk geloof is niet eenduidig geweest door de tijd. Ook niet wie, wat en hoeveel er in de hemel komen of op welke manier je in de hemel komt. De sprookjes van Grimm zijn natuurlijk ook niet consequent, maar ook dat mag je de sprookjes niet verwijten.

Je ziel komt tot rust en word gereset, na een periode krijgt je ziel een nieuw geboren lichaam! Je geest vervaagd en verdwijnt voor eeuwig!

ik geloof dat iemands ziel en geest hetzelfde is. wat blijft er over als je sterft? het lichaam en de herinnering. zolang de herinnering aan die persoon leeft zal de geest van de persoon voortleven. zijn ziel. zijn/haar geliefden zullen zich de hebbelijkheden en onhebbelijkheden van deze persoon herinneren. zijn daden en wandaden, maar vooral het besef dat het een mens is geweest, die mee aan de basis heeft gestaan van hun eigen leven.

Dat is een discussie die al heel lang rond waart. In mijn optiek...ik geloof niet in de hel. De hel is verzinsel om mensen gereëld te houden. Ik weet wel dat je op aarde de hel kunt beleven, maar dat is weer een heel ander onderwerp. Stel je hebt een slecht leven geleden. Ik denk dat je dan voor het aanzien Gods moet verschijnen en rekenschap moet afleggen. En zolang je dat niet in ziet, je ziel blijft dolen. Ik zou het niet in tijd kunnen zeggen hoe lang dat is, want ik denk dat er daar geen tijd bestaat zoals wij die kennen. Als die leerperiode is doorgemaakt dan mag de ziel een periode rusten. Ik denk dat daarna de meeste zielen weer plaats mogen nemen in een stoffelijk lichaam. Ik snap dat mijn stukje een hoop vragen zal oproepen maar ik probeer vooralsnog mijn beleving uit te leggen. Toegevoegd na 34 seconden: nog een laatste toevoeging. Ik denk dat je ziel en geest hetzelfde zijn

In de reincarnatie gedachten gaat de ziel naar een collectief bewustzijn en van daar uit wordt een nieuw leven gekozen waarin men de volgende levensles gaat leren. Ik denk dat ziel en geestelijklichaam een en hetzelfde ding zijn. Ik werk in de oudere zorg en heb in mijn loopbaan veel mensen zien sterven. Wat dan altijd opvalt is dat er daadwerkelijk iets het lichaam verlaat. Eenmaal heb ik het meegemaakt dat ik kon zien dat de ziel nog verbonden was met het lichaam. Het stoffelijk overschot straalde nog pijn en angst uit en na enige uren kon ik duidelijk het verschil zien. Er was toen een serene rust over die persoon gekomen. Mijn gedachten waren toen dat die persoon pas echt dood was na enige uren. Ondanks dat een arts de dood had vastgesteld. Het lichaam was wel dood maar de ziel was daar nog niet aan toe. Ondanks dat mijn omgeving vindt dat ik een beroep heb wat verdrietig is, zie ik heel vaak dat het een bevrijding is van een hard en moeilijk leven. Veel oudere mensen zijn op een gegeven moment echt aan de dood toe. Je kunt dat tijdens het stervensproces zien dat de ziel op een eenvoudige manier overgaat naar de volgende dimensie. Wanneer mensen moeite hebben om geliefde los te laten of angstig zijn hebben mensen het veel moeilijker. Ik geloof niet in hel of hemel. Wel in een andere dimensie waar je geholpen wordt om verder te gaan naar je volgende leven. Soms moet je daar eerst herstellen van het leven waar je vandaan komt en soms moet je eerst nog iets leren voordat je verder kan gaan. Er is veel over deze zaken geschreven. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik ben niet zo bekend met het opzoeken op internet, maar je zult ongetwijfeld daar veel over kunnen vinden. Succes daarmee.

"... De ziel is met het lichaam verbonden zoals het licht dat in een spiegel schijnt. Als de spiegel breekt, verdwijnt de verschijning uit het oog. De oorsprong van het licht is echter niet verdwenen. De rationele ziel is dit lichaam noch binnengetreden, noch er voor zijn bestaan van afhankelijk..." Lees meer over Dood en Ziel, belicht vanuit het Bahaí-standpunt, op mijn site: http://sites.google.com/site/bahaigeschriften/de-ziel

Bronnen:
http://sites.google.com/site/bahaigeschrif...

Wat zegt de Bijbel als het om de ziel gaat. Genesis 2:7, de eerste keer dat het woord genoemd werd m.b.t. de mens, zegt dat de mens een levende ziel WERD. En niet kreeg. Ook in Genesis 1: 20, 21, 24, 25 worden dieren een levende ziel genoemd. En in nog meer teksten. In Ezechiel 18:4 word gezegd dat de ziel die zondigt, die zal sterven. Dus een ziel (alle zielen) kunnen sterven. Wat is dan de geest? Psalm 146:4 zegt dat de geest uit de mens gaat als hij sterft. Alle beweringen zijn van mensen, maar dit is de gedachte van de Bijbel.

alleen de doden weten dat en ooit heeft iemand gezegd : de doden weten alles maar het interreseert ze niks

Ja, eigenlijk heb je er niet zoveel aan dat ik als atheïst deze vraag ga beantwoorden, maar ik wil je mijn point of view niet onthouden. Wat mensen omschrijven als ziel of geest is denk ik een abstract idee wat mensen gebruiken om het bestaan van herinneringen, gevoel, verliefdheid, verbondenheid onder een noemer uit te drukken. Als ware het iets spiritueels. Ik zelf geloof dat dit alles een gevolg is van chemische reacties. En dat het uiteindelijk allemaal te verklaren is hoe dit allemaal tot stand komt en weer verdwijnt.

Dat hang er maar van af wat je gelooft. En welke religie je eventueel aanhang. Het boeddhisme zegt daar heel andere dingen over dan het christendom en de islam zal het ook wel anders zien en zo zijn er nog een heleboel stromingen. Allemaal even waardevol, als mensen daar wat aan hebben. Maar iedere speculatie op dit gebied blijft speculatief, op veronderstelling berustend, niet in ervaring en opbaring gegeven, niet controleerbaar. Een ding is zeker: velen geloven dat de ziel iets onsterfelijks is, omdat mensen - over het algemeen - nu eenmaal angst hebben voor de dood en bang zijn dat er niets overblijft en zich dan afvragen waarvoor ze eigenlijk leven. Dan kun je daar eindeloos over blijven redeneren, maar het blijft allemaal hypothetisch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100