Wie zegt dat geloven een vorm is van niet zeker weten? De niet-gelovigen? Wat weten die zo zeker? Dat God NIET bestaat? En hoe weten ze dat zo zeker, alleen omdat hij niet tastbaar is? Dat is ook maar hoe je het bekijkt.
Dit is juist geloven.. iets niet zien op een tastbare manier maar er wel in geloven. Kunnen we dan enkel en alleen geloven wanneer dingen tastbaar zijn, als we het met eigen ogen zien, kunnen proeven, ruiken, aanraken, wanneer er 'concreet bewijs' is?
Je kunt deze vraag ook omdraaien; "Als niet geloven een vorm is van zeker weten, hoe weten heel veel niet-gelovigen dan zo zeker dat God niet bestaat?"
En waarom is het voor niet-gelovigen interessant om te begrijpen waarom iemand religieus is, als het toch niet echt boeit? Om toch te begrijpen, om te overtuigen, om te discussiëren? Dit geldt andersom overigens ook.
Soms begrijp ik mensen echt niet... ik denk dat ik even een blokje om ga want ik geloof dat het droog blijft. Ik weet het natuurlijk niet zeker maar ik geloof 't wel :P