Wat zegt de bijbel over trouwen met een christelijk die in haar familie mensen met ander geloof heef?

Ben zelf christelijk en lees en geloof in de bijbel des heere. Maar is het fout om een familie te accepteren als daarin mensen zijn met een ander geloof of die veranderd zijn van geloof ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Paulus schreef onder inspiratie een belangrijk principe op dat toegepast moet worden bij het kiezen van een huwelijkspartner: ‘Kom niet onder een ongelijk juk met ongelovigen’ (2 Korinthiërs 6:14). Zijn illustratie was gebaseerd op de landbouw. Als twee dieren die behoorlijk in grootte of kracht verschillen onder één juk worden samengebracht, krijgen beide het zwaar. Hetzelfde gebeurt als een gelovige en een ongelovige met elkaar trouwen: ze zullen zeker met wrijving en spanningen te maken krijgen.

Toegevoegd op 06 april 2018 11:00: bron
Bronnen:
https://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/20013...

Zoals in de vorige reactie als antwoord in 2 Kor.6 vs 14 gegeven is op jouw vraag om geen ongelijk span te volgen met ongelovigen, dan slaat deze tekst inderdaad op het huwelijk, om geen relatie aan te gaan met een andersgelovige dan het christelijke. Komt er in de familie van je partner/verloofde andersgelovigen voor dan staat het jou vrij om jouw partner/verloofde te trouwen, als zij en jij met hetzelfde christelijke geloof overeenstemmen. Het gaat er hier om dat jij en jouw partner op elkaar afgestemd zijn v.w.b. jullie geloof. Of er zich zowel in jouw als in haar familie ongelovigen of andersgelovigen bevinden is hier niet van belang; uiteindelijk moeten jij en jouw a.s. huwelijkspartner het met elkaar samen kunnen vinden en er het beste van maken in jullie leven, toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100