Is Turkije westers of islamitsch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met 96,7% de (soennitische)islam als geloofsovertuiging zou ik zeggen islamitisch?!?

Voor 'westers' zijn diverse definities denkbaar (politiek, cultureel, economisch), maar volgens de formele definitie van de Nederlandse overheid is Turkije een niet-westers land. Hoewel Turkije formeel een seculiere staat is, is zo'n 97% van de bevolking islamitisch, dus daarmee mag je het in de praktijk een islamitische staat noemen.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Westerse_wereld
https://nl.wikipedia.org/wiki/Turkije#Religie

Soennitisch Wahabistisch. Maar ook Orthodox Katholiek aangezien de grootste kerken en belangrijke plaatsen in de Bijbel ook in het huidige Turkije liggen. Het is niet super streng zoals in Saudie of in Italy of in Israel waar er meestal maar 1 sektarische Godsdienst de overhand heeft. In Turkije heb je meestal Christenen, Moslims en Joden door elkaar lopen. Zoals ik al eerder zei de grootste orthodoxe kerken zijn te vinden in Turkije. Ook zijn er veel sektarische moskeeën. Er is eigenlijk geen 1 land dat een perfecte Godsdienst praktiseert. Het zijn allemaal sektes. Eentje is Soenniet, eentje is Katholiek eentje is Farizeer etc. Het echte geloof moet je echt uit de Heilige Boeken zoals de Koraan, het Evangelie de Psalmen en de Tora halen en kan je meestal alleen in je eentje navolgen en als je geluk hebt met een vrouw en het je kinderen meegeven. Er zijn dus geen echte "kerken, moskeeën en synagoges". Het zijn allemaal sektes.

Toegevoegd op 29 maart 2018 15:28: tekst

Je vraag gooit twee categorieën door elkaar. Als je met Westers bedoelt of mensen in Turkije in het gewone leven eerder Westerse normen en waarden hebben is er net als bijnons een groot verschil tussen het platteland en de stad. In Istambul bv. dragen minder vrouwen een hoofddoek dan in de streek Emirdag. Maar je kan heel goed Westers gekleed lopen en tegelijk gelovig Islamiet zijn...net als bij ons wordt gemoof op verschillende manieren gepraktiseerd. Een Turkse collega van me is bv geblondeerd en draagt nauw aansluitende jeans maar zet zich tegelijk sterk in bij de Moskee. Om te kunnen spreken van een Islamiitische staat zou bv justitie volgens Islamitische normen werken. Dat is niet het geval in tegenstelling tot andere landen waar de Islam de meest voorkomende godsdienst is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100