Echt serieuze vraag: God schiep de mens als zijn beeld. Toch deed Eva iets waarvoor God haar strafte. Wat zegt dat over God?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zegt dat God heeft een plan.... "God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken" ; Evenbeeld en Lijken duiden niet op iets wat precies hetzelfde is, maar de potentie heeft om dat te worden. Het hele appel incident is geregiseerd door de schepper om de mens zijn volle potentie te laten ontdeken. Dat was de eerste stap in een wonderbaarlijk weg die wij tot vandag bewandelen. Zullen wij onze volle potentie realizeren? Gaan wij het kwaad binnen ons overwinnen? Worden wij net als de schepper puur gevers of blijven wij altijd zoeken naar egoistische vervulling?

God heeft Adam en Eva een eigen wil gegeven om te luisteren,ze hebben het niet gedaan,helaas met alle gevolgen van dien Het zegt over God dat het geen robots wil

Dat niets perfect is, zelfs god niet.

Dat zegt helemaal niets over God, dat zegt iets over de invloed van het Kwade (duivel).

Dat God de vrouw meteen in de smiezen had.

Dat God weliswaar al omnipotent (alleswetend en alleskunnend) is gedefinieerd, maar omdat dat slechts verzonnen is, blijkt zo'n definitie niet houdbaar. A;s je dat namelijk zou willen volhouden dan is die God een sadistische tiran.

God gaf hen een geschenk. En ze deden ermee wat ze wilden. Ze hadden een vrije wil gekregen en die gebruikten ze tegen de wil van God. zo is God.

God schiep de mens niet als zijn beeld. God is helemaal geen 'hij'. Wat wij God noemen is de allesomvattende kracht die ons met elkaar verbindt. God is liefde. Wat er oorspronkelijk bedoeld wordt met 'god schiep de mens naar zijn beeld', is dat wij God met ons meedragen in de vorm van universele liefde. Dat verbindt ons. God strafte Eva. Wat een onzin. God straft niet, want God oordeelt niet. Degene die oordeelt, veroordeelt en straft is de mens, niet God, want God is liefde. De mens heeft datgene wat Jezus gepredikt heeft vertaalt in een vuistdik boek, dat door de eeuwen heen op de meest idiote manieren is uitgelegd en aangevuld. Je hoeft de bijbel niet te lezen om God te leren kennen. Integendeel zelfs. Kijk in je hart en kijk om je heen. Dan zul je leren dat God liefde is en niet straft of veroordeelt.

Bronnen:
www.eencursusinwonderen.org

Niets, meer iets over hoe de mens in elkaar steekt.

naar Zijn beeld, ja. maar beeld (wat je ziet) en inwendig karakter zijn verschillend.

Dat God niet te begrijpen is.