Mag een moeder van een gezin dat Jehovah's getuigen zijn, bepalen met wie ze een relatie aangaat?

Ik heb dus een verhouding met een meisje waarvan het gezin Jehovah's getuigen is. Ik mag haar om 1 of andere reden niet zien, omdat ik zelf geen Jehovah ben. Ze wilt me wel graag ontmoeten, maar haar moeder zegt dat ik moet wachten tot ze achttien is..
Slaat dit ergens op?..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij Jehovah's Getuigen wordt er aangeraden om te gaan met een medegelovige omdat het geloof een manier van leven is. Er wordt veel tijd besteed aan bijeenkomsten en er wordt vaak echt oprecht praktiserend geleefd. Jehovahs's Getuigen denken over veel fundamentele zaken in het leven anders en dat zou tussen jullie in kunnen komen te staan. De moeder van het meisje is zich daar waarschijnlijk goed van bewust. Als haar dochter 18 is zal ze wellicht een wat bewustere verstandigere keuze kunnen maken als nu. Erg moeilijk voor jullie maar het is tevens ook een bescherming voor jullie beide. Veel sterkte!

Aangezien de jonge dame in kwestie niet meerderjarig is, is haar moeder gerechtigd om te bepalen met wie ze omgaat, Dat slaat natuurlijk nergens op maar bij geloofskwesties hoef je je niet af te vragen of iets normaal is ,geloofskwesties zijn niet ingegeven door redenen of redelijkheid maar door geloof en fanatisme en geloof word niet bepaald door realiteit of realisme. Realisme zou betekenen dat het meisje zelf haar weg zoekt in de wereld en leert van haar fouten en goede ervaringen ook in relaties.

In je vraag gaat het om Jevoha-getuigen, maar in feite is dit wat IEDERE moeder doet, haar kind/dochter beschermen tegen iets of iemand waarvan zij [de moeder] denkt dat het niet goed voor haar kind is... het kan dan van alles zijn [afkomst/ opleiding/ leeftijd/ gedrag], nu is het hun geloof dat niet toestaat om een relatie aan te gaan met een "buitenstaander" [Trouwens net al bij de Amish bijvoorbeeld.] Je kunt het belachelijk noemen, of niet eerlijk, feit is dat een kind volgens de wet nog niet zelf mag bepalen waar en met wie het mag/wil leven. Dat bepalen de ouders, meestal de moeder. Wanneer ze achttien is, zal ze of nog steeds verliefd op je zijn of, erg afhankelijk van haar leeftijd, dus hoe oud is zij nu, je al lang vergeten zijn... kan allebei, meestal wordt het door een verbod toch aantrekkelijker, dus zul je af moeten wachten. Ze zeggen : de aanhouder wint, dus ... de toekomst zal het uitwijzen. Je vraagt: "Slaat dit ergens op?.." Ja, wettelijk is het zo en tot de dag van haar 18e verjaardag zul je, als het aan moeders ligt, NIETS samen met haar dochter kunnen doen. Toegevoegd na 7 minuten: Het zijn niet alleen de regels van het geloof waar je tegenaan loopt, het is het MOEDERINSTINCT dat in eerste instantie zo beschermend is t.o.v. haar kinderen, dat is de taak/het werk van een moeder ten alle tijde JE KINDEREN BESCHERMEN!

Nee. http://www.partijrechtenkind.nl/rechten-3 Recht op vrienden Lol trappen, spelletjes doen of samen op een sportclub. De meeste kinderen hebben vrienden. Ze zijn grappig, gezellig of lekker gek. Je voelt je bij ze thuis. Daarom is het leuk om samen dingen te doen. Soms hebben ouders een andere smaak. Vinden ze je vrienden niet geschikt. En verbieden ze ieder contact. Dat mogen ze niet! Want ieder kind heeft het recht op eigen vrienden. Je mag ze dus zelf kiezen. ........ In Nederland hebben kinderen recht op eigen vrienden. Je mag samen iets afspreken. Ook mag je lid worden van een vereniging. Of zelf een vereniging opzetten. Natuurlijk mogen ouders zich wel met belangrijke zaken bemoeien. Dat hoort bij de opvoeding. Maar ze mogen je geen vriendschappen verbieden. Je hebt recht op een vrije keuze. Monique mag dus gewoon met Michelle en Lillian blijven afspreken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrag_inzake_de_rechten_van_het_kind#cite_note-1 Ik zou het hele stuk even lezen, er zijn nog al wat meer zaken die wellicht op jullie maar haar in het bijzonder van toepassing zijn. Het is niet zo dat een kind onder 18 geen enkel recht heeft boven de wil van de ouders, zoals hier blijkbaar aangenomen wordt. Toegevoegd na 3 dagen: Er is wat weerstand op mijn antwoord. Echter kan je deze nemen: Artikel 15 Vrijheid van vereniging Toelichting Het kind heeft het recht om met anderen vreedzaam samen te komen, lid te zijn of te worden van een vereniging en een vereniging op te richten. Dit betekent dat kinderen vrij zijn om bijvoorbeeld in een kindertehuis een jongerenraad op te richten, of in de buurt een kindercomité. Hieruit blijkt dus dat ouders niet zo maar mogen bepalen dat kinderen anderen kinderen niet mogen zien. In het gekste geval kan je zelfs een vereniging met je vriendin oprichten. http://www.kinderrechten.nl/p/13/229/artikel-15

Wat de wet zegt en wat de Nederlandse traditie zegt is je wel bekend. Als je bedoeld of er voor een religieuze basis is voor de houding van de moeder, zou je moeten weten hoe er wordt gedacht over relaties en waarom iemand uit deze gemeenschap wel of geen relatie aan mag gaan. Lees eens de onderstaande link van het Wachttoren Genootschap. Dit is eigenlijk de autoriteit voor hoe om te gaan met het leven. Een relatie aangaan met een 'ongelovige' is niet verboden daar de 'ongelovige' wordt geheiligd in het geloof van de Getuige.

Bronnen:
http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/102009...
http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/200260...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100