Haalt een gelovige op een andere manier 'alles uit het leven', dan een ongelovige?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ongelovige is zich er van bewudt dat di"alles is wat er is" en zal het tot het maximale benutten. De gelovige rekent op een plezierig hiernamaals dat deels "verdiend" moet worden door hier op aarde in zekere zin een beetje krampachtig te leven...

Ieder mens, ongeacht of hij gelovig is of niet, haalt op een andere manier alles uit het leven. De betekenis van het leven is voor iedereen namelijk anders. Zo ook de invulling daarvan.

Neen,want een "gelovige"is bang dat hij iets verkeerd doet in de ogen van zijn god. En zal daarom een minder onbekommerd leven leiden.

Een gelovige zal over het algemeen meer angsten, en drempels tegen kunnen komen dan iemand die niet gelooft. Het geloof kan je behoorlijk belemmeren in de dingen die je gevoelsmatig zou willen doen. Alsmaar dat stemmetje die je tegenhoudt om....

Een gelovige haalt volgens mij juist minder uit het leven, en meer uit de geestelijk leider waar hij/zij volgeling van is.

Ik denk het van wel. Als je je realiseert dat alle leven uit God komt en alle leven daar ook weer naartoe gaat na de lichamelijke dood, bepaalt dat zeker je leven. Je gaat daardoor veel bewuster leven, en je realiseert dat alle daden gevolgen hebben. Zo kan ik mij verheugen om straks mijn overleden tweeling en mijn ouders weer te zien die reeds zijn overleden. Ook zal ik sneller dingen loslaten en achter me laten, omdat ik weet dat er een God is die voor mij zorgt en van mij houdt. Voor de rest zal het niet veel verschil maken, ook niet gelovige mensen kunnen liefhebben, respect hebben voor elkaar, en bewust leven.

Ik betwijfel of er überhaupt iemand in staat is alles uit het leven te halen. Maar ieder leeft zijn leven op z'n eigen manier, en nou lijkt het wel eens zo dat gelovigen een beetje gelijk leven leiden, maar hier zijn grote verschillen en sommige diep gelovigen leven meer gelijk als niet-gelovigen die een volgens hun zo goed mogelijk leven proberen te leiden. Het idee van alles uit het leven halen vind ik trouwens niet echt passen bij het geloof. Daar draait het toch om andere zaken dacht ik.

Een gelovige leeft met een dankbare houding ten aanzien van zijn schepper.Daardoor heeft zijn genot dat hij uit het leven haalt er een facet bij. Een gelovige zal ook bepaalde grenzen in acht nemen en dat zal hem voor HEEL VEEL valkuilen beschermen. Ja een gelovige zijn vrijheid LIJKT misschien beperkt. Een ongelovige is nogal vlug even de SLAAF van zijn vrijheid.Hij DACHT vrij te zijn!

Iets uit je leven halen is meer karakter gebonden.

De mens heeft van nature uit de nood om het onverklaarbare te verklaren. Vandaar 'geloof'. De bijbel op zich moet je ook niet zien als waarheid of onwaarheid. Het oude testament is merendeel geïnspireerd op het verklaren van het onverklaarbare. Wat orde met zich meebracht. Als wij mensen iets niet kunnen verklaren gaan we vaak voorzichtiger om met situaties. Toen het vuur niet te verklaren was werd dit ook aanzien als iets goddelijk. Het nieuwe testament is eerder een set van moraal-ideeën om mensen te inspireren tot ethisch handelen. kortom geloof is langs 1 kant het verklaren van het onverklaarbare en langs de andere kant een gids om als goed en ethisch mens door het leven te gaan. Wat ons dus tot de vaststelling brengt dat geloof enkel kan inspireren om het leven op een bepaalde manier te gaan genieten. In essentie draait het nog steeds om de eigen persoon die beslissingen maakt. In dat opzicht zijn zowel ongelovigen en gelovigen gelijk. (bijna) elke mens heeft van geboorte uit een besef van goed en kwaad. We hebben daar geen geloof voor nodig. Een geloof kan het enkel 'gemakkelijker' maken om de 'juiste' beslissing te nemen of het nu gedreven is uit angst (het onverklaarbare) of het morele gedachtegoed.

"Haalt een gelovige, op een andere manier, ‘alles uit het leven’, dan een ongelovige?" Een ‘gelovige’ zal zeer waarschijnlijk ‘niet alles uit het leven’ halen, omdat een gelovige met ‘geboden’ en ‘regels’ heeft te maken. Een ‘gelovige’ beperkt zichzelf meestal (door gehoorzaamheid en nederigheid), voor dat wat de meesten ‘god’ noemen. Wie dus aan ‘het geloof’ is ‘gebonden’, die móet doen, en laten, wat het geloof wil. Maar wie met ‘zichzelf’ is verbonden, die mág doen wat ‘een vrije’ het wil. Als een vrije (de ‘ongelovige’ dus) ‘alles uit het leven’ mág halen, dan is het slechts de vraag of hij/ zij dat WIL; en áls een ongelovige dát WIL, dan zal hij/ zij dát op ‘een aardse manier’ doen. Een ‘gelovige’ zal waarschijnlijk ‘alles uit zichzelf’ proberen te halen, om, op ‘een geestelijke manier’, god te eren, god te dienen en god te behagen; waarschijnlijk is dát die 'andere manier’. Gelukkig bestaan er ook nog gelovigen, die alles uit zichzelf én uit het leven halen...

Ik weet het niet. Momenteel heb ik wel eens het gevoel dat ik teveel bezig ben met mijn ontwikkeling. Dat ik soms het normale mis. Maar als ik naar de lange termijn probeer te kijken, dan denk ik wel veel dieper te kunnen gaan genieten en meer uit het leven kan halen. Ik hoop alleen dat dit zal lukken voordat ik in dit leven de pijp uit gaat.

Dit is een moeilijke vraag, want doel je dan op een persoon die de bijbel na streeft? Ik geloof niet dat bovengenoemde alles uit het leven haalt, zij leven zelfs beperkt. Vergeten dat God niet (ver)oordeelt! Alles uit het leven halen, is juist proberen één te zijn met de Goddlijke Energie. Genieten van alles dat is! Fouten kunnen maken, leren van fouten, genieten van je reis hier op aarde! Je weet vaak wanneer je fouten (zwaar uitgedrukt) maakt, is het juist niet genieten dat wanneer je leert van je fouten? Zónder daarbij je zelf of een ander te veroordelen! Ik geloof niet dat iemand in staat is om alles uit het leven te halen, wel zoveel mogelijk, het is maar net waar iemand van kan genieten of wat hij of zij nodig heeft. En neemt men wat hij nodig heeft of houden wij rekening met de ander.

Hierbij is er niet alleen verschil tussen gelovigen en ongelovigen: ook tussen verschillende geloven en religies, binnen deze geloven en religies... en ook niet-gelovigen zullen dat allemaal op een andere manier doen, afhankelijk van waar en hoe je leeft, en wat jij uit het leven wilt halen! Iemand denkt misschien wel dat ik niet alles uit het leven kan halen, omdat ik geloof, terwijl ik zelf het idee heb dat ik juist richtlijnen heb waardoor ik mijn tijd niet verdoe met dingen die er niet toe doen. Andersom heb ik wel eens het gevoel dat niet-gelovigen heel veel fijne dingen missen, terwijl zij dat helemaal niet zo hoeven te ervaren.

Nee...een voetballer en een korfballer halen precies hetzelfde uit hun spel...samenspel...triomf....verlies...inspanning...gezelligheid etc. Ze spelen het spel alleen volgens andere regels. Toegevoegd na 16 minuten: Dat gaat ook op voor gelovigen vs niet-gelovigen.

Ik denk het wel. Een gelovige geeft zijn/haar geest/ziel een toekomst en daar kun je ook aan werken. Dit is een essentieel onderdeel van je leven. Dit betekent overigens niet dat een niet gelovige minder of meer uit het leven zal halen dan een gelovige. Verder is het zo dat wij dat nooit voor een ander kunnen bepalen, gelovig of niet. Zoek niet naar bewijs. Mensen die zich bewust zijn van God, het begrip en de waarheid hebben een ander doel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100