Waarom hebben Engelen Vleugels?

Engelen worden vaak afgebeeld met vleugels,... ik vroeg mij af waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de middeleeuwen (toen veel van die afbeeldingen ontstonden, al werden ze natuurlijk daarna steeds zo weergegeven) zagen ze, dat alleen wezens met vleugels (=vogels) de wolken konden bereiken. Omdat de hemel hóger moest zijn dan de wolken, was het dus logisch, dat engelen, als hemelbewoners en hemelbewakers, óók vleugels moesten hebben.

Omdat ze tussen hemel en aarde vliegen, het zijn immers boodschappers!

Omdat hun Mesopotamische voorlopers, de cherubijnen, ook al vleugels hadden. Israelieten en later christenen hebben voor hun engelenvoorstellingen de cherubijnen als voorbeeld genomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Engel

Als eerste antwoord: omdat ze nog geen helies hadden uitgevonden. Serieus antwoord: omdat dit weer zon'n voorbeeld is van de schrijvers van het sprookje dat Christendom heet. De kergeleerden hebben alles dichtgetimmerd en om vervelende vragen te voorkomen moesten daar de engelen voorzien worden van vleugels. De eenvoudige zielen onder ons slikken dat als pap.

Ik denk dat het voor het symbool van ruimte en vrijheid staat. Dus niet dat zij ze echt hebben maar dat het een symbool is. Toegevoegd na 2 minuten: Daarnaast ook het symbool voor bescherming.

Het verschijnen van een engel betekende vaak redding uit de nood. Als je gelooft dat God boven in de hemel woont, kunnen de engelen alleen maar naar de aarde komen door te vliegen of andersom van de aarde weer naar God. Op veel schilderijen en tekeningen worden engelen daarom afgebeeld met vleugels, zwevend in de lucht.

Bronnen:
http://www.klap.net/religies/engelen/index.html

Daarmee kunnen ze terug naar de hemel vliegen, als ze je vertelt hebben wat goed of slecht is.

Ik dacht altijd dat dat was om te bewijzen dat Engelen niet geëvolueerd kunnen zijn en dus wel gecreëerd moeten zijn. (Een zoogdierachtige met zes ledematen zal niet ontstaan - de evolutionaire sprong is daar te groot voor.) Maar ik kan het mis hebben.

Wij beelden hun met vleugels af vanwege de talrijke bijbelse beschrijvingen van allerlei engelen met vleugels en vanwege de uitspraken over engelen die ’vliegen’. — bijvoorbeeld deze tekst en zo zijn er velen: Openbaring 14:6; En ik zag een andere engel in het midden van de hemel vliegen, en hij had eeuwig goed nieuws, om dat als blijde tijdingen bekend te maken aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie en stam en taal en elk volk,

Omdat niemand ze ziet en dus werkelijk weet HOE ze eruit zien, praat iedereen elkaar maar na... De vleugels laten zien dat het geen mens is, want die heeft geen vleugels... Maar het is een symbool... Ze praten elkaar alleen maar na en doen elkaar alleen maar na in het neerzetten van de afbeelding van een engel...

Om te laten denken dat vrouwen als engelen zijn.Maar dat was toen.Nu tekenen ze de vrouwen zonder vleugels. Ze weten wel beter.

Als ze weer eens een kerk hebben bezocht en dat doen ze vaak en onzichtbaar,hebben ze de gewoonte om naar de bovenste torentrans van die kerk te gaan en zich dan naar beneden te storten,om een z.g. vliegende start te krijgen! Wat dacht je ,dat er zou gebeuren als ze hun vleugels niet aanhadden?

Als symbool dat ze zich rap kunnen verplaatsen. Maar de engelen boven 'De Ark des Verbonds' beschermden haar zinnebeeldig met opengespreide vleugels.Dus daar beelden ze bescherming af.

De vleugels van de engelen is bedoeld om een overschot, in termen van hun vermogen en snelheid "rating", en omdat ze een grote waarde toevoegen bij God.!

Ik denk dat men hierdoor de status van de engelen wil weergeven.Engelen hebben geen lichaam en zijn enkel geest van substantie.Om hun meerwaarde t.v.a.elementen uit de scheppingsorde weer te geven spreekt men van hun vleugels!

Omdat ze je kunnen omhelzen en troosten, om je liefde te geven, als je daar behoefte aan hebt.

Een op oude verhalen, gevormde ideeën, die steeds meer uitgewerkt zijn naar deze afbeeldingen nu. Het neerdalen zal uiteraard een verband zijn met de vogel die ook vleugels heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100