Welke kerkgemeenschappen trouwen mensen die gescheiden zijn zonder dat de enige gegronde Bijbelse reden; namelijk overspel aan de orde is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de Protestantse Kerk Nederland mogen gescheiden mensen zonder probleem met een nieuwe partner trouwen. In oecumenische kerkgemeenschappen zal het ook geen enkel probleem zijn. Alleen de strenge groeperingen zullen er misschien bezwaar tegen maken.

Elke kerk waar het niet draait om regels, maar om God en mensen. Dat zijn er helaas niet zoveel. Misschien is het handig een kerk te zoeken met coaching bij je huwelijk? Zo eenvoudig is getrouwd blijven namelijk niet, zoals je blijkbaar ook gemerkt hebt...

Ook evangelische gemeenten etc trouwen mensen die zijn gescheiden om verschillende redenen.

De enige Bijbelse grond om opnieuw te mogen trouwen is de dood van de echtgenoot(e), zie o.a. Rom 7: 1-4 en 1 Kor. 7: 39. De Rooms Katholieke Kerk houdt zo ongeveer als enige hieraan vast. Alle protestantse geloofsgemeenschappen zijn rekkelijker en laten hertrouwen ook toe na overspel door de echtgenoot(e) en/of na moedwilige verlating. Naarmate de geloofsgemeenschap vrijzinniger is wordt er meer toegelaten, tot elke vorm van hertrouwen toegestaan is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100