blijft satan volgens de katholieke leer voor altijd bestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, volgens de katholiek kerk is de satan, de duivel, niet te verdrijven. Wel uit mensen. Daarom heeft de kerk duiveluitdrijvers opgeleid. Dat vindt je vooral in zuidelijke landen. In de Katholieke Kerk is het exorcisme [ duivel uitdrijver ]een bijzonder ritueel dat alleen door een bevoegd priester mag worden uitgevoerd. Maar verder is de satan natuurlijk ook heel handig voor de huidige katholieke kerk: Het misbruik van jonge jongens was het gevolg van de bezetenheid (door de duivel) van al die lieve katholieke priesters. En daarom worden er in Italie nog steeds priesters opgeleid tot duiveluitdrijver. Toegevoegd na 3 minuten: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/1956400/2010/04/23/Duivel-achter-misbruik-in-Rooms-Katholieke-Kerk.dhtml?redirected

Volgens de katholieke kerk is het hiernamaals gescheiden in drie sferen: hemel, hel en vagevuur (‘de wachtkamer’ van de hemel). Daarnaast leert de kerk dat er op het einde der tijden een ‘laatste oordeel’ zal worden uitgesproken over alle mensen die ooit leefden. Na dit ‘laatste oordeel’ zullen hemel en aarde vergaan (Op. 22,1) en zal God zeggen: ‘Zie , Ik maak alles nieuw’ (Op. 21,5). Satan, zijn demonen zullen dan als eeuwige straf terechtkomen in een zwavel- en vuurpoel. Nu ben ik geen Katholiek - maar er zij meerdere visies over deze eeuwigheid duur. Mijn persoonlijke visie is als volgt - God heeft alle materie, ruimte, natuurwetten geschapen. Maar God heeft ook de tijd gemaakt. Al het zichtbare is uit het onzichtbare gemaakt zegt de Bijbel. God was er dus al voordat de tijd er was - Hij is de Alfa en Omega. Duizend jaar is voor God als 1 dag en 1 dag als duizend jaar. hoe we de tijd in het hiernamaals moeten zien is met ons verstand moeilijk te begrijpen. Toegevoegd na 3 minuten: Satan blijft dus bestaan, maar wordt dus gebonden in de vuurpoel

Ja, de duivel of satan zal tot de jongste dag (wederkomst van christus op aarde) er zijn. Satan is een gevallen engel , die God uit de hemel heeft gezet. Deze satan zal alles op alles zetten om mensen die naar God vragen en in God geloven te weerhouden om dit te gaan doen. Zo zal satan de mens nooit rustig laten om je geheel en al in God te gaan geloven, altijd zal hij je blijven aanvallen. Een voorbeeldje. Je wil een gebed doen , je hebt moeilijkheden en weet dat God je zal kunnen en willen helpen . Je begint je gebed , je legt alles neer voor Gods aangezicht , althans dat probeer je , want ineens bemerk je dat je aandacht verslapt is en dat je ook nog aan wat anders denkt, totaal niets te maken hebbent met dit gebed , en o , oja ik was aan het bidden , maar weer gauw verder gaan en dan eindigen . Kijk, dit is iets wat de duivel doet, die wil best hebben dat je bid, maar ho wacht eventjes, je moet niet geheel je hart aan God geven want dan is satan je kwijt , dus leid de satan je gedachten af in je gebed en als je niet uitkijkt, denk je niet eens meer aan je gebed en ben je al druk bezig met je gedachten bij zaken die de duivel in je gedachten heeft gebracht onder het gebed. Kijk dat is nu wat de duivel wil , God een beetje, maar ook de satan een beetje en dat is nu wat God niet wil. God "eist" van ons dat we God lief hebben , met geheel ons hart, met geheel ons verstand en met alle krachten die in ons zijn. En dat mogen wij ook vragen aan God of Hij satan weg wil halen in onze gedachten , woorden en werken , want ook daar is satan actief in. Neem bv. het bidden en danken voor het eten , thuis is dat normaal, maar wat als je op het werk bent of in een hotel ?? Als we ons dan schamen om God een zegen te vragen over dat eten in een gebed en we doen dan geen gebed dan heeft satan het weer gewonnen en lacht en heeft hij ons weer weerhouden om naar God te gaan . Zo , zie je dat de gehele dag door satan bezig is in je woorden, gedachten en in je werken om je steeds maar bij God weg te houden en mee te sleuren de wereld in , tussen je collega's die niet kerkelijk zijn val je dan niet op en dat wil satan juist, want hij weet als jij wel een gebed doet dat hij je kwijt raakt aan God en dat wil satan niet. Daarom zal satan ook onder juist de jeugd proberen slachtoffers te maken , die meer dan hem willenluisteren dan naar God te gaan vragen. Wie de jeugd heeft ,heeft de toekomst en dat is bij satan ook niet onbekend.

De bijbel zegt dat satan binnekort vernietigd zal worden. En dat de aarde weer hersteld zal worden zoals god het oorspronkelijk bedoelt had. Openbaring 12:7-9,12 En er brak oorlog uit in de hemel: Mi̱chaël en zijn engelen streden tegen de draak, en de draak en zijn engelen streden, 8 maar hij zegevierde niet, en ook werd er voor hen geen plaats meer gevonden in de hemel. 9 Neergeslingerd werd daarom de grote draak, de oorspronkelijke slang, die Duivel en Sa̱tan wordt genoemd, die de gehele bewoonde aarde misleidt; neergeslingerd werd hij naar de aarde, en zijn engelen werden met hem neergeslingerd. 12 Weest hierom vrolijk, GIJ hemelen en GIJ die daarin verblijft! Wee de aarde en de zee, want de Duivel is tot U neergedaald, en hij heeft grote toorn, daar hij weet dat hij slechts een korte tijdsperiode heeft.” Satan heeft nog maar een kortte tijdsperiode en daarna zal hij zoals in de profetie in Genesis in de kop vermorzeld worden. Genesis 3:14-15 De katholieke kerk leert zoals blijkt uit bovenstaande antwoorden blijkbaar iets anders, maar helaas baseren zij wel vaker hun leerstellingen niet op de bijbel.

Volgens de Katholieke leer: de afwezigheid van het goede, houdt het kwade in. Men duidt dit ook wel aan als gevallen engelen. De duivel/ satan en de andere demonen zijn door God als van nature goed geschapen, maar zijn uit zichzelf slecht geworden. De macht van de Satan is niet oneindig. Hij is maar een schepsel, machtig op grond van het feit dat hij louter geest is, maar nog altijd een schepsel: hij kan de grondvesting van het rijk God niet verhinderen. ( zie ook 391- 395 van de Catechismus)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100