Mag een jehovah's getuigen officeel gezien operaties ondergaan, medicijnen slikken etc.?

Ik weet wel dat jehovah's getuigen geen bloedtransfusies mogen ondergaan. Maar mogen verder alle medische behandelingen? Sommige mensen zeggen namelijk dat JG's niet geopereerd mogen worden, geen medicijnen mogen slikken, niet mogen aangeven dat ze gereanimeerd willen worden als het nodig is etc. Is dat waar? Wat mogen ze wel op medisch gebied en wat is niet toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jehova's getuigen weigeren bloedtransfusie. Hierbij beroepen zij zich onder andere op de passage in Handelingen 15:28, 29: "In overeenstemming met de heilige Geest hebben wij namelijk besloten u geen andere verplichtingen op te leggen dan wat strikt noodzakelijk is: onthoud u van offervlees dat bij de afgodendienst is gebruikt, van bloed, van vlees waar nog bloed in zit, en van ontucht. Als u zich hier aan houdt, doet u wat juist is. Het ga u goed." Hoewel Jehova's getuigen bloedtransfusie weigeren, accepteren zij alternatieve behandelmethoden. Het Wachttorengenootschap schrijft voor dat transfusies van vol bloed en bepaalde bestanddelen van bloed (plasma, erytrocyten, leukocyten, trombocyten) niet acceptabel zijn (op straffe van uitsluiting). Op het accepteren van andere bestanddelen (zoals albumine) is geen sanctie van toepassing; er is een lijst van de bestanddelen die een Jehova's getuige mag accepteren zonder dat sancties volgen. Vanwege de risico's die dit standpunt oplevert, heeft de Hoge Raad der Nederlanden bepaald dat Jehova's getuigen niet in aanmerking komen als adoptieouder.[47] Van 1931 tot 1961 was het accepteren van een vaccinatie een reden voor excommunicatie.[48] In 1952 schreef het Besturend Lichaam dat het Wachttorengenootschap niet aansprakelijk kon worden gesteld voor de gevolgen van het weigeren van vaccinaties. In 1961 schreven ze dat het accepteren van vaccinaties geen grond meer was voor uitsluiting. In Ontwaakt! van 1993 ontkende het Besturend Lichaam het eerdere standpunt inzake vaccinaties en stelde dat in hun geschriften altijd was gezegd dat het een kwestie van het geweten was. Medicijnen mogen wel en operaties ook, zolang deze maar bloedvrij zijn.

Bronnen:
nw-vertaling.hyves.nl/.../Bloedvrije_genee...

Het drinken of het nuttigen van bloed doen we niet omdat dit een bijbels gebod is die aan de gehele mensheid is gegeven aan de aartsvader Noach. Verdere info: http://www.jw.org/nl/wat-de-bijbel-leert/vragen/bijbel-over-bloedtransfusie/ http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/1200273738 Toegevoegd na 12 minuten: Dus ook intraveneus doen we dat niet. Als er wordt gevraagd u te onthouden van drugs, zal je dan ook intraveneus geen drugs inspuiten. Wat medicijnen betreft zou ik echt niet weten wat een JG niet zou mogen nemen,ook zijn sommige uit bloed vervaardigd! Zeewater bestaat uit water en zout. Is water alleen zeewater.?nee Is zout alleen zeewater?Nee En ik kan je verzekeren dat het niet alleen Jehovah's Getuigen zijn die de voordelen beseffen van het zich onthouden van bloed! zie maar:

Bronnen:
http://www.youtube.com/results?search_quer...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100