W ie heeft ervaring met uitgesloten jehovahs getuigen?

Ik ben uitgelsoten en ben mijn vrienden en fam kwijtgeraakt een erg pijnlijk proces waar ik door moest.

Probeer mijn leven op de rails te krijgen maar dat valt niet mee want al die jaren wordt je geleerd dat de mensen buiten de organisatie verkeerde omgang is dus moet vertrouwen zien te krijgen in mijn medemens
Wie kan me helpen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een moedige vraag om te stellen. in alle eerlijkheid: het antwoord ga je hier op GV niet vinden. uit een religieize stroming stappen of gezet worden zo hecht als de Jehova's kan exititeniele vraagstukken oproepen die je waarschijnlijk in "echt" contact met mensen moet aangaan. een belangrijke vraag hierin is: heb je allen de Jehova's verlaten of ook het geloof in God. dit zijn namelijk 2 totaal verschillende situaties. ik neem aan dat er over het onderwerp genoeg te vinden is op internet, maar ik zou googelen daarop juist afraden. je gaat een proces in wat helaas niet zo simpel is als: we zijn er van af we gaan weer verder. als je uit een cultuur stapt kan dat heel onveilig en verwarrend voelen ook al zou je het niet eens zijn met de cultuur opzich. ik hoop dat je een aanpreekpunt vind. misschien een pastoraal werker (stichting de driehoek bijvoorbeeld) als je nog wel iets wil met je geloof, of wellicht een pschycholoog als je ook van het geloof bent afgestapt. klinkt misschien heftig maar onderschat het proces niet!

Geen ervaring maar op deze site kun je veel info vinden: http://ex-getuige.eigenstart.nl/

Als je jarenlang het idee hebt ingetraind gekregen dat die mensen verkeerde omgang zijn, dan kost het waarschijnlijk even veel moeite om dat idee er weer uit te trainen. Uiteindelijk is het een kwestie van herhalen, herhalen, herhalen.

Ach ,ach wat dapper dat je deze keus gemaakt hebt. Dat zegt heel veel over hoe sterk je eigenlijk bent. Voel je bevrijd ! Natuurlijk moet je nu weer een netwerk om je heen bouwen,natuurlijk voel jij je NU alleen. Maar er zijn zoveel leuke dingen in dit leven. Ga na wat jou interesses zijn voer ze uit. Leef en haal alles uit jezelf wat je in je hebt.Op die manier kom jij heus de juiste mensen tegen. Mijn complimenten voor jou moedige keuze. Ik heb in het verleden wel mensen gekend die uitgesloten zijn. Ik heb het als schandalig ervaren dat ze met de nek werden aangekeken. Dat heeft helemaal niets met het geloof te maken. Puh, Wees goed voor je medemens dan krijg je ook veel terug! Heel veel sterkte. Ik vind je zo dapper!

kan me voorstellen dat het pijnlijk is maar, het feit dat ze buitensluiten zeg toch genoeg. je bent vrij om te geloven of niet te geloven. en daar zou je niet op gepakt moet worden. je gaat met mensen om, om de persoon zelf en niet om wat iemand geloof.

Ik zou zeggen,eindelijk een juk afgedaan.Wat heb je aan mensen al is het familie of vriend die je in de steek laten als je een andere opvatting hebt over geloven.Zie het als bevrijding.Genoeg mensen om mee verder te gaan.Gefeliciteerd. Toegevoegd na 6 uur: En Ja ik heb ervaring met iemand van de familie die jehova is.Heb ze dan ook in geen 35 jaar gezien.Alleen als ze in de knijp met geld zaten kwamen ze.

Kben n goede kennis kwijtgeraakt die bij Jevoha's getuigen is gegaan. En ik kan alleen maar zeggen GOED ZO!! Wees jezelf,doe leuke dingen maar laat je vooral nooit meer ompraten!! Als t je allemaal nt lukt zou je evt.naar een maatschappelyk werker kunnen gaan. HEEL VEEL STERKTE !!!

Bronnen:
Kennis kwijtgeraakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100