Hoe besloten is het conclaaf in de Sixtijnse kapel?

Zijn de aartsbisschoppen werkelijk fysiek beperkt tot de Sixtijnse kapel? Zonder telefoon? Zijn daar toiletten? Overnachten ze daar? Hoe is de catering geregeld?

Toegevoegd na 1 minuut:
115 aartsbisschoppen in vergadering moet toch heel wat logistieke problemen stellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zijn kardinalen die de paus kiezen. Die verkiezing vindt plaats achter gesloten deuren in de Sixtijnse kapel, afgesloten voor de buitenwereld. Ze mogen voor, tijdens en na het conclaaf nooit iets vertellen over bijv. de uitkomsten van de stemrondes. Ze hebben een strikte geheimhoudingsplicht. Ze mogen niet meer naar huis voor een niejwe paus gekozen is. Ze verblijven/slapen in een gebouw in de buurt dat ook gecontroleerd is zodat zeker is dat ze ook daar niet kunnen worden afgeluisterd. "Rome" is wel gewend met grotere mensenmassa's om te gaan. Toegevoegd na 13 minuten: En ja, ook in het Vaticaan zIjn toiletten. En de kardinalen zitten natuurlijk niet een hele dag op hun stoel. Dagelijks bidden ze ook om de bijstand van de H. Geest, samen, er vindt ook 'onderlinge uitwisseling van gedachten plaats en er wordt af en toe ook een rustdag ingelast als het conclaaf wat langer duurt. Het moet vreemd lopen als er voor Pasen niet een nieuwe paus is gekozen.

Inderdaad, de kardinalen zijn volledig buitengesloten van de buitenwereld. Op het naar buiten brengen van iets van wat tijdens het conclaaf besproken is staat de hoogst mogelijke straf: excommunicatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100