Op welke manieren kan God met mensen communiceren ? en gebeurt dit vandaag nog..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanuit mijn ervaring communiceert God met mensen. Zelf ervaar ik dat oa. in een droom, vanuit een plotseling inzicht welke mijn kennis verre overtreft (ook dingen waar ik niets van af weet) en tijdens mijn lezingen in de kerk door geen preek voor te bereiden maar uitspreek wat mij ingegeven wordt. Dat laatste deed ik vroeger ook al, ik bereidde een lezing voor, maakte wat notities en merkte dat ik geinspireerd werd heel andere dingen te zeggen dan ik had voorbereid. Gezien wat ik uitsprak en de reacties van de mensen daarop ben ik gaan vertrouwen op God's Leiding en leg ik me als instrument in Zijn Hand. Voor sommigen kan dat zweverig klinken maar dat was het bepaald niet. Geen kleffe hap wat er uit kwam maar duidelijke taal , to the point en verweven met een Bijbels inzicht welke veel groter is dan het mijne. Soms hoor ik Hem werkelijk spreken, vooral bij een gevaarlijke verkeersituatie die ik dreigde verkeerd in te schatten tot de duidelijke opdracht om te stoppen. Bleek dat de radiator leeg was maar er geen signaal of anderszins merkbare aanduiding was. Het is niet zo dat ik voortdurend deze stem hoor en dat hij het "toevallig soms goed heeft. Wanneer dat gebeurt is dat altijd raak. Ik ben daar zeer dankbaar voor en heb ook geleerd naar deze zachte stem te luisteren. Daar waar ik het in het verleden niet deed , heeft dat (ernstige) narigheid gebracht. Ook vraag ik veel aan God en ik krijg daar later (op een soms onvoorstelbaar moment respons op. Mensen die deze dingen met me meegemaakt hebben en dat zijn er velen waren daar net zo van onder de indruk als ikzelf. Het is puur genade en GEEN verdienste van mij, ik ben niet een beter mens dan een ander en zit niet voortdurend in de Bijbel te lezen of te bidden. Dat bidden van mij lijkt inderdaad meer op praten met God waarbij ik vooral de luisteraar ben, God weet immers wat we willen vragen eer we het uitgesproken hebben. Zijn Troost, Kracht en Genade mag ik dagelijks ervaren en dat is -nogmaals gezegd- puur genade en geen verdienste van mijn kant. Het is ook niet afdwingbaar en het dwingt niets af. Ik ben getest NIET psychotisch.... en ook niet een Godsdienstwaanzinnige. maar een gewoon mens die net zo vaak naar de wc moet als ieder ander. Maar ja, God communiceert met mensen , ook vandaag de dag. Ik denk dat er GVers zijn die dit herkennen.

Dit is eigenlijk een vraag waar geen definitief en volledig correct antwoord op gegeven kan worden, De 1 zegt hij bestaat niet dus hij kan NIET communiceren. En De 1 zegt hij bestaat wel en hij communiceert dus! Als je het mij vraagt (ik geloof) communiceert God met alles in de natuur dat we dan goed mogen noemen zoals het geboren worden van een kindje ik denk dat je dat toch wonderbaarlijk mag noemen en God dus communiceert met de mensen en ze een teken geeft van "hé kijk eens dat is toch een knap staaltje 'techniek'." Geloof dus! Kijk je hebt natuurlijk ook mindere kanten in de natuur, zoals dat dieren elkaar opvreten... Is denk ik niet de communicatie van God... (Gevolg zondeval) (Satan) Of bijvoorbeeld de mensen die weer goede dingen doen op een dag, is ook gelijk aan God. Sommige beweren ook dat ALLES GOD IS... Eigenlijk is dit dus een beetje een hocus pocus antwoord net als de vraag. Hier kun je eigenlijk alleen over discussiëren. Ik denk bijvoorbeeld dat Christenen elke dag de liefde van God ervaren (waaronder ik), en de kracht van het gebed enz. Dus ik denk dat God op zoveel momenten te zien is hier op aarde en eigenlijk ook buiten de aarde aanschouw maar eens het prachtige heelal, de sterrenhemel, het menselijk lichaam en eigenlijk heel de natuur! "Want sinds de schepping van de wereld zijn de onzichtbare dingen van God, Zijn eeuwige kracht en Zijn goddelijkheid, duidelijk zichtbaar, ze worden begrepen door de dingen die gemaakt zijn, zodat zij (mensen) geen excuus hebben."

Ik zal me even hierin mengen. Ik ben zelf 'zoekende' in het geloof. Hiermee bedoel ik dat ik aan het zoeken ben of er voor mij echt een god bestaat en of hij daadwerkelijk een doel met ons heeft plus er verandering komt m.b.t. op Jezus lijken. Maar goed, even terug op jouw vraag: Ja, in mijn ogen/beeld kan hij met mensen communiceren. Ik zelf heb meegemaakt dat hij mij warmte geeft als het even slecht gaat of als je bid, die warmte ook ervaart. Het geeft mij rust en vrede. Alsof ik iets aan het vinden ben dat ik altijd zocht. De andere manieren lijken mij inderdaad ook uit dromen, visioenen, hoe je ze ook wilt noemen. De persoonlijke zaken die ik opschreef heb je misschien niet veel aan, aangezien jij het misschien wel totaal anders bekijkt. Echter mijn antwoord ligt in het middelste stukje. Toegevoegd na 1 minuut: Het klinkt misschien raar, dat stukje over warmte, maar dat is niet te beschrijven en het is ook een stukje geloven en er open voor staan.