Wat staat er allemaal in de Koran?

De bijbel bestaat uit verhalen van Jezus, het goede en oude testament, brieven etc.
Ik vroeg mijzelf af of in de Koran ook zulke dingen staan, en eigenlijk ook wat er in staat?

Toegevoegd na 27 minuten:
nieuwe testament natuurlijk, sorry

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De voornaamste boodschap van de Koran, die bijna iedere bladzijde opnieuw wordt verhaald is deze: diegene die doet wat God wil, die zal in een mooie hemel komen, waar rivieren stromen, diegenen die niet doen wat God wil, die zullen helse pijnen lijden in de hel. Dit wordt op allerlei mogelijke manieren opnieuw verteld. Terloops worden wel de namen genoemd van allerlei figuren uit vooral het Oude Testament, zoals Mozes, Abraham, Isaak, Lot, etc, maar wie dat zijn of wat er met hen is gebeurd, daarover staat in de Koran niets. Dus zonder vooral het Oude Testament, kunnen moslims geen idee hebben wie die mensen zijn. Ook de leefregels van de Koran stemmen heel erg overeen met die van de Joden (OT): geen varkensvlees eten, besnijden, oog om oog tand om tand, etc. Eigenlijk zou je daarom eerst het Oude Testament moeten lezen, dan de Koran, en dan het Nieuwe Testament van Jezus, dat een van totaal andere boodschap bevat, namelijk "heb je naaste lief als jezelf."

Ja, voor zover ik weet staat er in de Koran ook een stuk geschiedenis (waarin Jezus ook wordt genoemd). Verder staan er leefregels en moraliserende verhalen.

Nee, in de Koran staan vrijwel geen verhalen, gedichten, brieven en dergelijke. De inhoud is veel beschouwender / onderwijzender van aard. Er wordt wel verwezen naar verhalen, maar die worden niet verteld.

de koran is geen verhaal de koran is de tekst die allah ( god ) gestuurd heeft naar de profeet mohammed via de angel Gabriel , wat er allemaal in de koran staat zijn de leef regels voor de muslims, de gebeurtenissen van andere profeten, hoe de volken vroeger tegen de profeten waren en wat met ze toen is gebeurd, hoe sommige mensen niet in god geloven terwijl ze niet om zich heen kijken en bewonderen hoe de hemel is gemaakt hoe de aarde is gemaakt hoe deze wereld is gemaakt, die zullen uiteindelijk spijt krijgen, wil je alles weten over de koran en wat er in staat dan moet je het vooral zelf lezen en geen antwoorden geloven van alle mensen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100