Waarom worden er op begraafplaatsen islamitische "hoeken" katholieken"hoeken" of hervormde "stukken" gecreeerd?

Waarom wordt er zelfs op een begraafplaats in hokjes gedacht? We zijn allemaal mens !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn religies die bepaalde wensen en gewoonten hebben aangaande het begraven van hun familie. - Hoofd naar het Oosten, - familiegraven, - stenen op het graf etc. Het heeft absoluut niets met discriminatie of rassenscheiding te maken (religie heeft uberhaupt niets met ras te maken, dus laat Nelson Mandela maar buiten beschouwing). Het is praktisch en fijn voor sommige mensen om een 'eigen hoek' te hebben waar hun dierbaren liggen tussen mensen met dezelfde achtergrond. Veel culturen of religies hebben ieder een andere manier van bidden, rouwen en respecteren van de doden- op deze manier voelt iedereen zich gewoon vrij om zich aan de eigen gewoonten te houden. Tevens is het minder zoeken op de begraafplaats :) Ik ben vaak naar het islamitische deel van een begraafplaats geweest (omdat daar iemand ligt die me dierbaar was) en behalve de verschillen, vielen vooral de gelijkenissen op met elk ander graf: bloemen, knuffels, foto's, verdriet en rouw... Waarom zou je aan zoiets banaals denken als rasisme als je op een begraafplaatst bent... Ik denk dat dat niet nodig is.

Alles wordt multiculti, dat zie je nu wel weer... Integratie ook hier dus...

Zelfs apartheid op de begraafplaats! Laat Nelson Mandela het maar niet horen!

Omdat moslims van hun geloof niet tussen andere of niet gelovigen begraven liggen, daarbij moet hun graf richting Mekka liggen. Rien van Noort spreekt over 40 graven.

Omdat ze niet met elkaar gaan liggen harrewarren,dat hebben ze tijdens hun leven al genoeg gedaan!

Een aantal geloofsrichtingen hebben speciale wensen t.a.v het begraven B.v. met het hoofd naar Mekka begraven worden, Of: in gewijde grond begraven worden. Door vooraf voor iedere groep een bepaald gebied af te bakenen, werkt het veel efficiënter.

omdat die met z'n hoofd naar mekka wil liggen, de andere wil de kerk zien en een derde wil in het zonnetje liggen.

Apartheid, slaat nergens op.! Heb je begraafplaats van M. K. Ataturk wel eens gezien...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100