Mag iemand van jehova's getuigen naar n zwembad toe ?

Kheb gelezen dat iemand ervan op GV zit. Kan die mij ff antwoorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, zeker mogen ze naar het zwembad. Toetreden tot de geloofsgemeenschap gaat door middel van volwassenendoop. Dat gebeurt door volledige onderdompeling, bijvoorbeeld in een zwembad. Dopen? Dat doen Jehova's getuigen in het zwembad http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1010659/2010/07/25/Dopen-Dat-doen-Jehova-s-getuigen-in-het-zwembad.dhtml

Volgens mij hoef je geen jehova te zijn om hier op te antwoorden. Jehova's worden vaak ook gedoopt in een zwembad.En verder mogen ze ook gewoon naar een zwembad als ze daar zin in hebben.

Ja hoor, jehova's getuigen mogen gewoon zwemmen in een zwembad, vraag mij meer af waarom ze dat niet zouden kunnen ..?

Als JG gezin gaan wij minstens 1 x per maand een frisse duik nemen in ons dorpszwembad. Uiteraard zullen we letten op ons zwempak/bikini/zwembroek. We houden het netjes want als christen willen we geen aanstoot geven.

Als Jehova's getuigen mag je naar het zwembad, geen probleem. Over het algemeen is het vaak een hechte gemeenschap, dus onderling veel contact met elkaar (ons kent ons). Dit hoeft niet te betekennen dat ze samen zouden gaan, en niet los van mekaar af zijn te krijgen. Je kan als JG gewoon je gang gaan. Er zal altijd wel één zijn die goed op leden letten wat ze doen, maar dat heb je vrijwel overal, en dat mag je gerust onderscheiden met het geloof. Bovendien het is meer een gedragkwestie, dan een geloofskwestie. Je mag dan naar het zwembad, maar het gaat om hoe je je gedraagt, er wordt van je verwacht dat je een voorbeeld kan zijn voor anderen, dus ga niet vloeken en lopen tieren, en loop er ook niet onfatsoenlijk bij, want als iemand van JG je ziet, je kan dan kritiek over je heen krijgen, of geroddel achter je rug, maar over het algemeen, valt het allemaal wel mee. Het zwembad daar is niets op tegen.

Ja hoor dat mag! http://www.hetutrechtsarchief.nl/collectie/beeldmateriaal/fotografische_documenten/1960-1970/126332 Je zou nog es verschieten wat we nog allemaal doen! :)

Waarom zou een Jehovah's getuige niet naar een zwembad mogen? Tuurlijk mogen Jehovah's getuigen zwemmen, wel wordt er misschien extra gelet op de kleding die men aan heeft deze moet namelijk bescheiden en niet aanstootgevend zijn maar mijns inziens heeft dit ook te maken met normen en waarden dus zou eigenlijk iedereen hier rekening mee moeten houden. maar het antwoord op je vraag is een eenvoudige JA

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100