Waarom is binnen bepaalde religies masturberen verboden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het masturberen op zichzelf is in principe niet verboden. Het probleem hierbij is, dat masturberen bijna altijd samen gaat met fantasieën. En die fantasieën zijn vaak zondig. De Bijbel zegt dat je seks mag hebben met je eigen man of vrouw, en niet met anderen (7e gebod). Ook de gedachte hieraan is zondig (10e gebod: je mag niet de vrouw van je naaste begeren). Sommige mensen kiezen daarom voor een veilige optie: als je niet masturbeert, heb je ook niet die gedachten erbij. Maar het masturberen zelf is niet verboden.

Of het ook bij vrouwen is verboden, weet ik niet, maar in de mannelijke variant gaat het om verspillen van zaad. Dat schijn je alleen maar te mogen gebruiken om nageslacht te verwekken en niet om jezelf te verwennen.

Het (goddelijk) zaad is natuurlijk primair bedoeld voor de voortplanting en daarmee de vergroting van de religie. Niemand die het echt kan controleren ofzo...

Binnen het christendom is het omdat men gelooft dat God de man en de vrouw voor elkáár heeft geschapen, om elkaar lief te hebben. En als je dan aan zelfbevrediging doet, is dat zeg maar een beetje ondankbaar, want je hoort seks te hebben met je partner (als die dat ook wil, natuurlijk). Ik hoop zo je vraag een beetje goed beantwoord te hebben.

Een verbod op masturbatie komt uiteindelijk neer op meer kindertjes die het geloof van hun ouders overnemen. Een religie die masturberen verbied groeit dan ook sneller dan een religie die dat niet doet. Zo'n snel groeiende overheerst al binnen een paar eeuwen de langzamere, die vaak zelfs helemaal weg geconcurreerd worden. Wat overblijft zijn grote religies waar masturberen verboden is. Vandaar dat er zo'n verbod bestaat.

mastruberen is een soort van hoererij met jezelf, seks hoor je alleen in het huwelijk te hebben en niet met jezelf het wordt dan ook gezien als een verheerlijking van je eigen lichaam en dat is uit den boze mastrubeer je dan krijg je ook allemaal verkeerde verlangens nee seks hoort alleen in het huwelijk thuis volgens bepaalde religies

Vanuit het Christelijk geloof is daar een misverstand over. Het wordt ten onrechte onanie genoemd omdat Onan de vrouw van zijn gestorven broer tot de zijne moest nemen en ipv. haar te bevruchten, het zaad weggooide. Hij verzaakte daarmee zijn taak mbt het zwagerhuwelijk en DAT was het probleem Met masturbatie heeft dat niet heel veel te maken. Verder wordt over zelfbevrediging bij mijn weten niet gesproken. Dat zou ook onlogisch zijn, een man moet op enig moment zijn zaad kwijt en masturbatie houdt het vermogen en de organen die daarbij betrokken zijn, in conditie. Niet masturberen of sex (dus geen zaadlozingen) regelt het lichaam zelf (natte droom) of wordt handmatig opgewekt. Organen als de prostaat kunnen beschadigd raken als je lang geen orgasme met klaarkomen bereikt en ook de belangrijke dopamine wordt op den duur te weinig aangemaakt. Hoe het bij andere religie is , weet ik niet met zekerheid.

Ik vind wel dat er een beetje strenge en straffe woorden worden gebruikt. Van streng verboden enz. Masturberen is een ego gebeuren. Dat doe je zelf en voor jezelf. Ten diepste van uit de schepping van man en vrouw is het gegeven om de liefde met elkaar te vieren. Om verrukkelijk veel van elkaar te genieten. Masturberen zou je ook met mono muziek kunnen vergelijken. Stereo muziek is voller, rijker en mooier. Er is de natuurdrift in elk mens, als je niet jezelf bevredigt maar je pleegt ontrouw of je gaat naar de hoeren, is heel wat erger. Ondertussen bedenken wij wel dat alles, ook het masturberen onder Gods ogen gebeurd. Ieder heeft zijn geweten, laten wij niet veroordelend maar begrijpend naar elkaar omzien en ondertussen de eerlijkheid op kunnen brengen dat wij zelf er ook niet vrij van zijn.