Wat is er gebeurd met Jezus lichaam?

Nadat hij aan een martelpaal gedood is en in een tombe opgeborgen was en een opstanding kreeg en later z'n geest naar de hemel gezonden is door zijn hemelse vader?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij is met lichaam en al opgenomen zijn lichaam is niet hier hij is dus lijfelijk opgestaan en lijfelijk opgenomen dus niet alleen zijn geest

Hij is met lichaam en al opgenomen, een duidelijke omschrijving is er niet, hij steeg op en werd omhult door een wolk toen hij werd opgenomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hemelvaart_%2...

Samen met zijn ziet ten hemel gestegen, teneinde daar naast zijn vader op de troon plaats te nemen.

Hij is ten hemel gevaren en heeft plaatsgenomen aan de rechterhand van God. Dat is wat we op Hemelvaartsdag gedenken. Lees bijvoorbeeld in Marcus 16 vers 19.

Dat hangt ervanaf of je gelooft of niet en als je gelooft, van wat je gelooft. De meeste gelovigen geloven dat Jezus in z'n geheel, lichaam en geest, naar de hemel is gegaan. Voor niet-gelovigen is er met Jezus' lichaam hetzelfde gebeurd als dat er met het lichaam van alle andere mensen gebeurt: het is gewoon vergaan. (Of men gelooft dat Jezus helemaal niet heeft bestaan, maar er zijn toch wel buiten-Bijbelse aanwijzingen dat er wel degeiljk een persoon met de naam Jezus is geweest.)

In de theorie van het leven van Jezus in Kasjmir wordt beweerd dat Jezus Christus de kruisiging overleefd zou hebben, en dat hij zich vervolgens in Kasjmir (in het huidige noordwesten van India) heeft gevestigd, waar hij een beroemd leraar zou zijn geworden en op 80- of 120-jarige leeftijd zou zijn overleden.

Gezien je suggestieve aanname van 'martelpaal' ga ik er vanuit dat je jehova's getuige bent. Omdat ik moslim ben, wil ik je wel de islamitische zienswijze meegeven daar over. Volgens de islaam is de profeet Jezus (vzmh) zo belangrijk geweest dat God hem niet door mensenhanden wilde laten doden. De nacht voor hij werd overgeleverd, is hij ten hemel gevaren. Judas nam voor straf de beeltenis aan van Jezus (vrede zij met hem) en zo werd dus Judas i.p.v. Jezus (vzmh) terechtgesteld. Dat er recentelijk beweerd werd dat er een graf van Jezus (vzmh) is gevonden, maakt op moslims dan ook weinig indruk; dit is het graf van Judas, omdat de mensen niet beter wisten. Het lichaam van Jezus (vzmh) is dus volgens de christenen (alleen volgens hen enkele weken later) áls de moslims in de Hemel. Het enige dat achtergebleven zou zijn is zijn voorhuid, omdat Jezus (vrede zij met hem) volgens de joodse regels leefde. Toegevoegd na 18 uur: Ter aanvulling: in de christelijke visie was het graf leeg op de zondag na zijn vermeende dood. Als Jezus (vzmh) dus opgestaan is op die dag, dan gaan we uit van een fysieke wederopstanding. Daaruit volgt ook een fysieke opname van zijn lichaam in de Hemel.

Volgens de meeste gelovigen is hij met lichaam en al naar de Hemel gevaren. Heel zijn lichaam? Nee, een klein stukje bleef hevig weerstand bieden! De katholieken geloven namelijk dat er een stukje van Jezus is achtergebleven op aarde. Er zijn bijna twintig kerken in Europa die de heilige voorhuid, of een deel van de voorhuid, als relikwie bewaren. Als zij allemaal gelijk hebben dan moet Jezus een enorme voorhuid hebben gehad als babietje. Blijkbaar was hij door de schepper goed bedeeld ;) In de middeleeuwen was de voorhuid in de belevenis van de christenen een belangrijk religieus object omdat dat het enige deel van Jezus is dat na de Hemelvaart op aarde zou zijn achtergebleven. Nonnen hebben geschreven over visioenen waarin de heilige voorhuid een rol speelde. Overigens zijn er weer andere religieuze stromingen die geloven dat de voorhuid apart op Hemelvaart zou zijn vertrokken. Via de link kun je iets meer lezen over de voorhuid van Jezus en de besnijdenis zelf. Best interessant nietwaar?

Bronnen:
nl.wikipedia.org/wiki/Voorhuid_van_Jezus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100