Dinsdagavond een taxirit gemaak van 1½ uur. De chauffeur was moslim an had i.v.m. de Ramadan dus al uren niets gegeten. Is dit niet gevaarlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iemand die bewust en gemotiveerd vast is over het algemeen rustig en helder van geest, zeker vergeleken bij iemand die net een niet al te gezonde maaltijd genuttigd heeft, die bijvoorbeeld een knots van een after lunch dip kan veroorzaken. De manier van vasten maakt niet zo gek veel uit. Wat de uiteindelijke gezondheidsaspecten van vasten zijn is een ander verhaal maar ik zou me rustig toevertrouwen aan een vastende chauffeur.

het is natuurlijk veiliger als je wat hebt gegeten . maar deze chauffeur is dit waarschijnlijk wel gewent.

Mocht het gevaarlijk zijn, dan hadden we dit al lang ergens in de media opgepikt. Ik heb nog geen stijging gehoord van het aantal ongevallen door vastende taxichauffeurs of in andere beroepsgroepen. Is het gevaarlijk? Nee, want als je vast, weet je dat je iets rustiger aan moet doen. De taxichauffeur houdt daar ook gewoon rekening mee.

Bron: anoniem Ramadan betekent dat je een maand lang tussen zonsopgang en zonsondergang niet mag eten en drinken (o.a.). Maar na zonsondergang wordt uitgebreid gegeten en gedronken. Het is moeilijk als het heet is en je snel dorstig wordt maar buiten dat is het meer een kwestie van even wennen aan een ander ritme. Het is tegelijkertijd een sobere maar ook een feestelijke maand. Het is niet toegestaan om je anders dan anders te gedragen (dus om bijvoorbeeld minder te werken of studeren). Het is een plicht tenzij je bijvoorbeeld ziek bent of moet eten om medicijnen in te nemen. De Ramadan is bedoeld om je beter in te kunnen leven in de toestand van de armen die dagelijks niets of weinig te eten hebben, om extra religieuze plichten te vervullen (zoals extra bidden) en stil te staan bij het leven en wat dat betekent. Ik doe zelf niet aan de Ramadan maar mijn man en een van mijn dochters wel. Zij zeuren niet en doen gewoon wat ze altijd doen (slapen ietsjes minder maar wel voldoende). Ik maak me meer zorgen om bijvoorbeeld de `gewone` artsen in opleiding die dagen achtereen moeten werken, studeren en examens hebben en jarenlang achtereen geen tijd nemen om behoorlijk te eten en te slapen.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/veiligheids...

Dat verschilt. Een chauffeur die ervaren is, langer rijdt, en weet wat hem te wachten staat zou het opzich niet moeilijk moeten vinden. Het licht ook aan WANNEER je bij de chauffeur in de auto bent gestapt, in de morgen, is de honger minder, later, groeit zij. Volgens mij maakt het niks uit, het vak Taxichauffeur is ook niet zo moeilijk. Het verrijst geen GROTE lichamelijke inspanningen. Samengevat: Het verschilt van persoon tot persoon, dus het hangt af van de situatie. Tip: Als je ooit weer in zo'n situatie terechtkomt, is het misschien een optie het te vragen. De chauffeur kan rustig antwoorden en u had anderhalf uur de tijd dingen te vragen :) Maar met mate, want het is ook gevaarlijk als de chauffeur afgeleid is..

Wij waren vorig jaar in Tunesië (daar doet vrijwel elke moslim mee aan de ramadan) en ook daar reden heel veel taxi's. We reden regelmatig mee en ze 'smeekten' dan om wat meer geld voor eten voor vanavond (nja..zo duur zijn die taxi's niet) Ook was er nergens net na zonsondergang een taxi te vinden. Conclusie..nee hoor..niet gevaarlijk. Je weet immers ook niet of de nederlandse chauffeurs hier iets eten toch ;) ?

Èen mens kan makkelijk 8 dagen zonder voeding als hij maar vocht tot zich neemt. Of je nu s'nachts of overdag eet maakt niets uit of je voldoende voedsel voor het overleven tot je neemt. Bij de Ramadan eet je s'nachts in plaats van overdag. Het is gewoon een cultuur verschijnsel zonder enig gevaar.