Michael Jackson word 20 augustus officieel begraven. Niet een beetje laat voor iemand die zich tot de Islam had bekeerd?

Ik vind het sowieso een beetje laat om zo lang tot de officiële begravenis te wachten. En ze zullen in de VS ongetwijfelt goede redenen hebben hiervoor. Maar is het niet zo dat er bepaalde richtlijnen zijn, waarbinnen iemand na de dood begraven moet zijn? En zeer zeker voor iemand die zich tot de Islam had bekeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die richtlijnen zijn er zeker. Een begrafenis moet zo snel mogelijk plaatsvinden na overlijden. In islamitische landen gebeurt dit bij voorkeur nog diezelfde dag of maximaal de dag erop. Islamitische landen zijn hier ook op ingesteld. In het geval van Michael Jackson was er een autopsie die alles enorm heeft vertraagd. Zijn geval is natuurlijk uitzonderlijk, maar volgens de islamitische regels uitermate onwenselijk. Was hij in een islamitisch land gestorven, dan had de begrafenis allang plaatsgevonden. Wellicht ook met enige vertraging, maar niet zoals nu het geval is.

Ik denk dat de islam hier niks mee te maken heeft, Voor wat ik begrepen had, was hij alleen maar islamiet wanneer het hem uitkwam en verder niet. Dat hij nog steeds niet begraven (wat wel heel erg lang duurt) is, heeft puur te maken met de commercie. Er kan nog steeds grof aan hem verdient worden, dus hoe langer het duurt, des te beter voor diegene die nog wat willen verdienen.

alles wat wij weten komt uit de media en dat moeten we maar met een korrel zout nemen omdat ze elke dag wat anders zeggen, dus alleen de naasten weten het werkelijk tot welke religie hij behoorde en OF hij nog wel een bepaalde religie had. het is helemaal niet duidelijk of hij zich ook daadwerkelijk tot de islam heeft bekeerd. het enige wat bekend is is dat zijn broer Jermaine zich heeft bekeerd tot de islam en hij enige tijd interesse erin heeft gehad. maar zijn denkwijze stemde nog heel erg veel overeen met de manier waarop hij was opgevoed. (dat maak ik op uit de prive filmpjes die ik heb zitten kijken en de dingen die hij daarin zei) zijn moeder en nog meerdere leden van de familie zijn nog steeds getuigen van Jehovah en volgens zeggen is ook de afscheidsdienst die ze in besloten kring hebben gehouden voor hem in die sfeer gedaan. maar ik denk dat zijn uitgestelde begravenis niets met geloof heeft te maken, maar met de authopsies die gedaan moesten worden en het wachten op de uitslagen daarvan.

Natuurlijk is dat laat. De familie kan het niet eens worden waar ze hem zullen begraven. De ene helft (Jermaine en co.) wilden Neverland, de anderen juist niet, om Graceland-achtige toestanden te voorkomen. Het schijnt nu de Forest Lawn Memorial te worden, waar veel beroemdheden liggen begraven.

He, hij was tot de islam bekeerd, niet zijn naasten. Dus die hoeven zich niet daaraan te houden. Zeker Joe niet. Toegevoegd na 11 uur: Dus het antwoord is nee.

Het past allemaal goed in het plaatje van Jackson's leven: bizar en in nevelen gehuld. Normaal gesproken wordt een overledene ter aarde besteld wanneer eventuele onderzoeken zijn afgerond. In dit geval zal de familie een uitzondering hebben kunnen afdwingen. Het ging tenslotte om wacko Jacko. Ook kunnen zij makkelijk het geld ophoesten om de vrieskist te betalen, en dat is zo'n 100 dollar per dag. Wat ik wel kan begrijpen is dat het moeilijk is geweest voor de familie om te bepalen waar en hoe de begrafenis kon gaan plaatsvinden zonder dat hordes fans de zaak zouden gaan overnemen. Maar evengoed is het allemaal ook wel flink uitgemolken. En da's ook niet voor niks natuurlijk. Maar nogmaals: Geheel in de stijl van Michael's leven! Toegevoegd na 4 minuten: En ik denk dat, of Michael nou Islamitisch, Jehova of Atheist was, het niets van doen heeft met de kermis die rond zijn overlijden is ontstaan. Zelf had hij het vast graag anders gewild...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100