is de Koran in het Nederlands vertaald en tegenwoordig vrij verkrijgbaar?

ik zou hem graag eens willen lezen voor de algemene ontwikkeling en om de Islam te vergelijken met het Christendom

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vertaling van de H. Qur'aan is overal te krijgen. Niet iedere vertaling is even goed. De ene vertaling blijft redelijk letterlijk bij de tekst (vertaling van Kramers), de ander vertaalt verhalend (vertaling Leemhuis). Een vertaling van de H. Qur'aan wordt niet gezien als de H. Qur'aan; het gaat om een interpretatie. Je kunt alle vertalingen lezen en bij wijze van spreken bij iedere vertaling het idee hebben dat je een ander boek leest. De Bijbel en de H. Qur'aan kun je niet met elkaar vergelijken. De Bijbel kondigt Jezus (vrede zij met hem) aan als het Woord van God, Mohammed (zegeningen en vrede zij met hem) kondigt de H. Qur'aan aan als het Woord van God. Het lezen van de H. Qur'aan (of een vertaling ervan) geeft geen garantie inzicht te krijgen in de islaam. De H. Qur'aan is ongeveer qua dikte 1/10de deel van de Bijbel. Zonder exegese (tafsir) zul je regelmatig niet snappen waar het over gaat. Ook staan er nauwelijks lopende verhalen in. De H. Qur'aan is in stukjes geopenbaard en deze zijn niet chronologisch opgenomen in de H. Qur'aan. Om je niet af te schrikken, lezen is altijd goed. Kramers geeft veel voetnoten met een kleine uitleg. Ook wordt geadviseerd om bij de achterste soera te beginnen en dan langzaam aan naar voren. Kramers: ISBN 90 295 2550 9 leemhuis: ISBN 90 269 4438 1

Dat kan. Je hebt ook nederlands vertaalde Koran's die je wellicht kan kopen, of anders heb ik nog wel een site voor je waar je de soera's kan lezen. ( in het nederlands uiteraard.)

Bronnen:
http://www.koranonline.nl/koran/nl/?go=NL

De koran is altijd al verkrijgbaar geweest. Niet in het nederlands maar hieronder vindt je een paar links waar in het nederlands de koran te lezen is of te koop http://digiboek.50megs.com/koran/ http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-koran/1001004002624133/index.html

Bronnen:
http://members.chello.nl/m.elfers/koran000.html

Neem eens een kijkje op deze site: leesdekoran.nl. Hier kan je De Edele Koran lezen En de koran is te koop op bol.com Je kan deze ook kopen in verschillende boekhandelaars. Veel succes !

Op deze site wordt de Koran in het Nederlands verklaard: http://members.chello.nl/m.elfers/koran000.html

Dat is hij zeker. Hij is bijvoorbeeld online te koop bij bol . com: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-koran/1001004002624133/index.html. Ook is de Koran online, op http://www.koranonline.nl/koran/nl/?go=NL. Of dat honderd procent betrouwbaar is, weet ik eerlijk gezegd niet zeker. Toegevoegd na 1 minuut: Sorry, ik zie dat ronron1212 mij al voor was ;)

Fijn om te horen dat er mensen zijn die iets aan hun algemene kennis willen doen. En eens niet dmv de tv en andere media, maar door zelf de boeken in te duiken! De Koran is er al heel lang in het Nederlands vertaald. Het beste is om naar een islamitisch winkeltje te gaan, boekenwinkeltje en niet de Turkse groenteboer ofzo :p Loop gewoon naar binnen, is echt niet eng, er zijn daar vaak Nederlanders te vinden, en vraag naar de vertaalde Koran. Want niet alle korans zijn goed vertaald. Sowieso is het erg moeilijk om vanuit de Arabische taal te vertalen naar het Nederlands. Maar waar men ook op letten moet is op wat voor manier bepaalde dingen worden geïnterpreteerd en in welke context Ze worden geplaatst. Nouja wat ik eigenlijk wilzeggen, is dat het misschien beter is om, als daar de mogelijkheid voor is, informatie te vragen in een islamitisch winkeltje :)

Ja, Kader Abdollah heeft de koran ooit in zijn vrije tijd vertaald in het Nederlands. Kijk maar in de betere boekhandel of bestel online. Toegevoegd na 1 minuut: Link naar officiele koopsite:

Bronnen:
http://www.kaderabdolah.nl/Boeken.php?menu...

Ik heb toevallig vandaag de Koran bij de bieb vandaan geplukt. Hij is niet zo superdik, dus je kunt 'm best een keertje lenen en lezen zonder dat je 'm gelijk een jaar thuis moet hebben.

Je kan de Koran zeker lezen maar ik wil je ook gelijk aanraden om het leven van Profeet Mohammed te lezen. Een openbaring was meestal gekoppeld aan bepaalde gebeurtenissen, vragen van gelovigen of ongelovigen en op basis van behoefte toen de eerste moslimgemeenschap tot stand kwam. Het is tevens een feit dat de islam de vier ‘geïnspireerde’ boeken – de koran, de Wetten van Mozes, de Psalmen van David en het Evangelie van Jezus - erkent. Verder lijkt koran op geen enkel ander boek dat men wellicht kent. Het begint niet met een inleiding, die gevolgd wordt door verschillende secties, die op een zuiver logische manier gerangschikt zijn. In plaats daarvan loopt het als een gedicht, maar is het (toch) geen poëzie. Het bezit welsprekendheid als proza, maar is (toch) geen echte proza. De verzen en hoofdstukken ervan zijn als de stukjes van een legpuzzel met elkaar verbonden. Als de stukjes eenmaal samengevoegd zijn, ontstaat een prachtig beeld. Toch staat elk vers van de koran ook (onafhankelijk) op zichzelf, met verschillende lagen van diepgaande betekenis.

gewoon op internet lezen koranonline.nl/koran/nl/?go=NL maar ik ga hem niet lezen

Je kunt een vertaalde Qur'an al heel lang in bijna elke goede boekenwinkel krijgen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100